شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تفاوت آنفلوآنزا با سرماخوردگی_آفتاب شرق

مریم یزدانی
8 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر فرشید رضایی با گفتن این که بیماری‌های ویروسی همانند آنفلوآنزا با اغاز فصل سرد شیوع بیشتری اشکار می‌کنند، اظهار کرد: آنفلوآنزا احتمالا برای برخی افراد یک سرماخوردگی ساده به‌ نظر برسد، اما این بیماری می‌تواند عوارض جدی و حتی مرگباری داشته باشد؛ به این علت قیاس این بیماری با سرماخوردگی کار درستی نیست.

 این متخصص بیماری‌های عفونی با گفتن این که آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی است، خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا به طور معمول در فصل‌های سرد سال شیوع بیشتری دارد و می‌تواند سینوس و بینی تا گلو، راه‌های تنفسی و ریه را دچار کند. این بیماری از طریق سرفه، عطسه و تماس مستقیم با ترشحات بینی و دهان فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود. با دقت به چگونگی انتقال آنفلوآنزا، بهداشت فردی و زدن ماسک برای پیشگیری از آنفلوآنزا اهمیت اختصاصی دارد.

علائم آنفلوآنزا 

وی درمورد علائم آنفلوآنزا گفت: ابتدا، تب بالا و ناگهانی در بیمار پدیدار می‌شود؛ بعضی اوقات‌ اوقات بیماران، ساعت اغاز ناگهانی تب را هم برای می‌آورند. بعد از تب، علائمی همانند بدن‌ درد شدید، سردرد شدید، خارش گلو یا گلودرد اغاز می‌شود که می‌تواند با سرفه خشک، آبریزش یا گرفتگی بینی همراه باشد.

رضایی در ادامه گفت: بیماران برای از بین بردن کسالت و خستگی مفرط به استراحت نسبی طی سه روز ابتدایی بیماری خود نیاز دارند؛ مصرف مایعات و سوپ  به همراه استراحت‌ کردن می‌تواند روال بهبود بیماری را شدت بخشد. این گمان وجود دارد که تهوع و اسهال در برخی بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مشاهده شود که به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد.

مدیر دفتر آموزش و ترقی سلامت وزارت بهداشت با گفتن این که علائم آنفلوآنزا همانند آبریزش بینی و بدن درد امکان پذیر با سرماخوردگی نادرست گرفته شود، او گفت: شدت علائم آنفلوآنزا طبق معمولً زیاد تر و ناگهانی‌تر است؛ با دقت به این شرایط، بیماران باید دقت‌ کنند که بیماری خود را به دیگران منتقل نکنند؛ چرا که آنفلوآنزا می‌تواند در برخی سالمندان و گروه‌های پرخطر، تبدیل مرگ شود.

الزام واکسیناسیون

رضایی با گفتن این که تعداد بسیاری از افراد از اهمیت واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا بی‌خبر می باشند، او گفت: اواخر شهریور و ابتدای پاییز، زمان مناسبی برای تهیه واکسن آنفلوآنزا از داروخانه‌ها است. واکسیناسیون به موقع آنفلوآنزا در ابتدای فصل سرد می‌تواند از مرگ هزاران سالمند و کودک خردسال جلوگیری‌ کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با گفتن این که آنفلوآنزا از دسته بیماری‌های عفونی مهم است که امکان پیشگیری با واکسن را دارد، خاطرنشان کرد: بعد از شستن دست‌ها، واکسیناسیون سالانه، بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا و عوارض این بیماری به حساب می‌آید. ویروس آنفلوآنزای انسانی به علت شرایط خاص ژنتیکی خود امکان جهش‌های سالانه ژنتیکی دارد. این ویروس با دقت به تغییرات ژنتیکی می‌تواند شدت بیماری را شدیدتر یا خفیف‌تر کند.

وی با گفتن این که واکسن آنفلوآنزا ابتدای فصل سرد به بازار دارویی می‌آید و ایمنی بدن را در برابر ویروس‌های آنفلوآنزای رایج در همان سال تحکیم می‌کند، او گفت: واکسیناسیون نه تنها می‌تواند از خود فرد بلکه از اطرافیان و افراد صدمه‌پذیر همانند سالمندان، کودکان و بیماران مزمن نیز محافظت کند. افرادی که از سالمندان مبتلا به بیماری‌های مزمن ناتوان‌کننده در منزل مراقبت می‌کنند، نه تنها باید برای فرد سالمند واکسن تهیه‌ کنند بلکه می‌بایست نسبت به تزریق واکسن برای خود عمل‌ کنند تا از انتقال زیاد تر این بیماری در خانواده و جامعه جلوگیری‌ کنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

تزریق واکسن برای چه افرادی الزامی است؟

مدیر دفتر آموزش و ترقی سلامت وزارت بهداشت درمورد الزام تزریق واکسن آنفلوآنزا او گفت: لیست افرادی که می‌بایست به طور حتم نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا عمل‌کنند، طویل است. سالمندان، کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن (قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت و …)، کارکنان مراکز درمانی و افرادی که در مراکز نگهداری از سالمندان ساکن می باشند و کار می‌کنند به طور حتم می‌بایست نسبت به تزریق واکسن عمل‌ کنند.

راه‌های پیشگیری از آنفلوآنزا

این متخصص بیماری‌های عفونی با گفتن این که «شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون در طول روز» با اهمیت ترین حرکت پیشگیری‌کننده از انتشار کردن آنفلوآنزا در جامعه به حساب می‌آید، او گفت: ویروس آنفلوآنزای انسانی روی نوک انگشتان و کف دست برای مدتی باقی‌می‌ ماند و ویروس به وسیله دست‌ آلوده از طریق مالش چشم و بینی به بدن داخل می‌شود.

او همین طور گفت: پوشیدن ماسک در مکان‌های عمومی و شلوغ  به زمان ابتلا به آنفلوآنزا همانند تعداد بسیاری از بیماری‌های تنفسی، یکی از پیشنهاد‌های مهم است. اثربخشی پوشیدن ماسک در دوران کرونا را توانایی کردیم؛ افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تری می باشند با ماسک‌ زدن می‌توانند تا حدی در برابر ویروس آنفلوآنزا از خود حفاظت‌ کنند.

رضایی با اشاره به الزام نگه داری فاصله با بیمار او گفت: پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار مدام مورد اصرار است؛ نگه داری فاصله یک تا دو متر از بیمار مبتلا به آنفلوآنزا می‌تواند از سرایت قطرات تنفسی آلوده به دیگران جلوگیری‌ کند؛ اما سرفه و عطسه می‌تواند قطرات آلوده را در مسافت‌های طویل‌تری پرتاب‌ کند.

او همین طور گفت: پوشش دهان و بینی زمان سرفه و عطسه با دستمال یا تکه داخل آستین لباس در منطقه آرنج از انتشار کردن قطرات آلوده تنفسی جلوگیری می‌کند و جزو آداب تنفسی است. ضد عفونی کردن سطوح و وسایلی که بیمار دست آلوده خود را  به آنها می‌زند، می‌تواند از آلوده شدن دست دیگران جلوگیری‌ کند. به منظور ضد عفونی‌ کردن سطوح می‌توان از  الکل منفعت گیری کرد؛ ضد عفونی‌ کردن سطوح با اسپری الکل را در دوران کرونا توانایی کردیم و این کار نباید به وسواس و زیاده‌روی منجر شود.

رضایی او گفت: برخلاف باور عمومی، آنفلوآنزا، یک بیماری جدی است که می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد و با سرماخوردگی ساده متفاوت است. افراد با واکسیناسیون سالانه و مراعات بهداشت فردی می‌توانند از خود و خانواده‌شان در برابر این بیماری محافظت‌ کنند. مراکز بهداشتی سراسر سرزمین آماده ویزیت بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و راهنمایی پیشنهاد‌های بهداشتی ملزوم به خانواده‌ها می باشند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article