به گزارش آفتاب شرق
اما چرا طلاق در فیلیپین هم چنان ممنوع است؟
جواب آن در یک کلمه خلاصه میشود: مذهب کاتولیک. دینی که در قرن شانزدهم با اسپانیاییها که برای استعمار مجمعالجزایر فیلیپین آمده بودند، داخل این سرزمین شد.
سیسیلیا فرانسیسکو-تن، استاد الهیات در ملبورن در گفتگو با ایبیسی نیوز او گفت: «کلیسای کاتولیک به جداییناپذیری ازدواج باور دارد. ازدواج یک ضمانت مادامالعمر است که هیچ قوت انسانی نمیتواند آن را فسخ کند. ازدواج بین افراد غسل تعمید داده شده فقط با مرگ آخر مییابد.»
طلاق در کلیسای کاتولیک به رسمیت شناخته نمیشود. راهحل کلیسا برای ازدواجهای نامعتبر، فسخ ازدواج است، یعنی شرایط ملزوم در زمان ازدواج بهدرستی برقرار نشده باشد.
در حالی که اسپانیا در سال ۱۹۸۱ میلادی طلاق را قانونی کرد، میراث آن هم چنان در فیلیپین باقی مانده است و بدینترتیب فیلیپین تنها کشوری بهجز واتیکان است که طلاق در آن هم چنان ممنوع است.
امروزه فیلیپین، بعد از برزیل و مکزیک، سومین سرزمین کاتولیکنشین جهان است. در سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۸۰ درصد از جمعیت ۱۰۹ میلیون نفری این سرزمین، کاتولیک رومی بودند.
اگرچه واتیکان هم چنان ناموافق طلاق است، پاپ فرانسیس پافشاری کرده که حتی افرادی که طلاق گرفته و مجدد ازدواج کردهاند، باید در کلیسا مورد پذیرفتن قرار گیرند.
مسلمانان تنها جمعیت معاف از این قانون می باشند
مسلمانان فیلیپین که نزدیک به ۶.۴ درصد از جمعیت این سرزمین را راه اندازی خواهند داد، از این ممنوعیت طلاق معاف می باشند.
در سال ۱۹۷۷، فردیناند مارکوس، رئیسجمهوری زمان، منشور قوانین شخصی مسلمانان مبتنی بر شریعت را به تصویب رساند که بر مطابق آن طلاق را برای مسلمانان به رسمیت میشناخت.
اما برای اکثریت مردم فیلیپین، شامل کاتولیکها و اقلیتهای مذهبی همانند پروتستانها و بوداییها، آخر دادن قانونی به ازدواج مقدور نیست.
شرایط فسخ ازدواج
بر پایه تعالیم کاتولیک، افراد میتوانند در شرایط خاصی ازدواج خود را فسخ کنند؛ این شرایط در موارد ناتوانی روانی، همجنسگرایی یکی از طرفین، یا ابتلای یکی از همسران به بیماریهای مقاربتی غیرقابل درمان مقدور است.
با این حال، روال قانونی فسخ ازدواج در فیلیپین زیاد کند و بهشدت پرهزینه است، بهطوری که تعداد بسیاری از مردم این سرزمین نمی توانند از آن منفعت گیری کنند.
هزینه فسخ ازدواج طبق معمولً بیشتر از ۱۵۰،۰۰۰ پزوی فیلیپین معادل ۴ هزار دلار است که رقمی زیاد تر از متوسط حقوق سالانه است.
عواقب ممنوعیت طلاق
ممنوعیت طلاق به این معناست که تعداد بسیاری از افراد در ازدواجهای ناموفق دچار میهمانند. مطابق گزارش «نظرسنجی ملی جمعیت و سلامت» در سال ۲۰۲۲، نزدیک به ۱۷.۵ درصد از زنان فیلیپینی ۱۵ تا ۴۹ ساله از سوی همسرانشان خشونت فیزیکی، جنسی یا احساسی را توانایی کردهاند.
نظر فیلیپینیها درمورد طلاق
تعداد بسیاری از مردم فیلیپین تا این مدت هم دیدگاههای محافظهکارانهای بهخصوص در رابطه طلاق دارند.
با این حال، مطابق یک نظرسنجی ملی که در ژوئن ۲۰۲۴ توسط مؤسسه نظرسنجی «سوشیال وِدِر استیشن» با وجود ۱۵۰۰ شرکتکننده انجام شد، تنها ۳۱ درصد از مردم با قانونی شدن طلاق برای زوجهایی که در شرایط غیرقابل اصلاح قرار دارند، ناموافق بودند و نیمی از شرکتکنندگان از قانونی شدن طلاق حمایتکردند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی