به گزارش آفتاب شرق
اگر سختی داخل چشمی بالا باشد، میتواند به عصب بینایی صدمه رسانده و به افت دید یا حتی نابینایی منجر شود. عوامل مختلفی میتوانند بر سختی چشم تأثیر بگذارند که یکی از آنها رژیم غذایی است.
غذاهای زیان اور برای سختی چشم
غذاهایی که در طول روز ما میخوریم روی قسمتهای گوناگون بدن تاثییر میگذارند. این غذاها با دقت به ترکیبات خود میتوانند برای قسمتهای گوناگون بدن همانند سلامت چشم زیان اور یا سودمند باشند. رژیم غذایی روی بالا رفتن یا متعادل ماندن سختی چشم تاثییر بسیاری میتواند بگذارد. در ادامه به بازدید برخی مواد غذایی که جهت بالا رفتن سختی چشم میشود میپردازیم.
نوشیدنیهای کافئیندار
نوشیدنیهایی همانند قهوه، چای سیاه و نوشابههای انرژیزا که دارای کافئین می باشند، میتوانند علتافزایش موقت سختی چشم شوند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف مقادیر زیاد کافئین میتواند سختی داخل چشمی را افزایش دهد، اگرچه این افزایش طبق معمول موقت است. با این حال، در افرادی که مستعد ابتلا به سختی چشم می باشند، این افزایش سختی موقت میتواند مشکلساز باشد.
غذاهای شیرین
دیابت خطر ابتلا به سختی چشم را دو برابر میکند، به این علت افراد مبتلا به دیابت باید قند خون خود را برای جلوگیری از این عارضه مدیریت کنند. مصرف زیاد قند و کربوهیدراتهای ساده همانند نان سفید، شیرینیها و انواع دسرها میتواند به افزایش سطح قند خون منجر شود. به این علت، بهتر است این نوع غذاها را در رژیم غذایی خود محدود کنید. پرهیز از غذاهای شیرین به مدیریت وزن و دیابت پشتیبانی میکند. مثالهایی از غذاها و نوشیدنیهای شیرین عبارت هستند از:
شیرینی و آب نبات
کیک
بستنی، سس و شربت
قندهای اضافه شده در غذاهای فرآوری شده
نوشیدنیهای شیرین و نوشابههای گازدار
کربوهیدراتهای تصفیه شده
خوردن بیشتر از حد کربوهیدراتهای تصفیه شده میتواند فرد را در معرض خطر سندرم متابولیک قرار دهد. این وضعیتی است که میتواند خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. کربوهیدراتهای تصفیه شده قیمت غذایی کمتری نسبت به کربوهیدراتهای تصفیه نشده دارند و امکان پذیر به افزایش وزن پشتیبانی کنند. مثالهایی از کربوهیدراتهای تصفیه شده عبارت هستند از:
نان سفید، نان شیرینی و بستهبندی
ماکارونی سفید و برنج
غلات صبحانه
کیک و کلوچه
چیپس و تنقلات
چربیهای ترانس و اشباع
غذاهایی که دارای چربیهای ترانس و اشباع می باشند، همانند فستفودها، غذاهای سرخشده و محصولات پختهشده صنعتی (همانند بیسکویتها و کیکها)، میتوانند سلامت قلب و عروق را تحت تأثیر قرار داده و علتافزایش سختی خون شوند. این نوشته امکان پذیر به طور غیرمستقیم سختی چشم را نیز افزایش دهد.
محصولات لبنی پرچرب
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف زیاد محصولات لبنی پرچرب همانند کره، پنیرهای چرب و شیر پرچرب امکان پذیر به افزایش سختی داخل چشمی منجر شود. اگرچه این ربط نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، اما بهتر است مصرف این محصولات را با احتیاط انجام دهید.
غذاهای شور و پرنمک
مصرف زیاد نمک میتواند تبدیل افزایش سختی خون شود. سختی خون بالا به نوبه خود امکان پذیر سختی چشم را نیز افزایش دهد. غذاهای فرآوریشده، کنسروی و تنقلات پرنمک همانند چیپسها و انواع سسها از جمله منبع های مهم نمک می باشند که باید مصرف آنها کنترل شود.
مواد غذایی سودمند برای افت سختی چشم
در روبه رو مواد غذایی بازدید شده برخی مواد غذایی وجود دارند که برای سختی چشم زیاد سودمند می باشند و با پایین آوردن این سختی از ابراز مشکلات گوناگون جلوگیری میکنند. برخی از این مواد غذایی شامل موارد زیر میشود.
میوهها و سبزیجات
هیچ چیز بهتر از میوهها و سبزیجات برای افزودنی سالم و خوشمزه به رژیم غذایی شما نیست. سبزیجات سرشار از مواد مغذی سودمند برای بدن می باشند، خوردن میوهها و سبزیجات میتواند از سلامت چشم شما محافظت کند و امکان پذیر سختی چشم را افت دهد. میوههای سرشار از ویتامین A و C برای چشم شما عالی می باشند. علاوه بر این، میوهها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین می باشند.
این ترکیبات از استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. استرس اکسیداتیو میتواند علتصدمه عصب بینایی و گلوکوم شود. هویج، کرفس، طالبی، سیب زمینی شیرین، هلو، چغندر، فلفل دلمهای و توت مواد غذایی زیاد سودمند برای متعادل نگه داشتن سختی چشم می باشند.
آجیل و دانهها
ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای محافظت از چشم و نگه داری سلامت آنها است. ویتامین E در غذاهای مختلفی وجود دارد. یکی از خوراکیهایی که سرشار از ویتامین E می باشند، دانههایی همانند بادام، پسته و تخمه آفتابگردان می باشند. آجیل و دانههای حرف های شده به غیر از تاثیرات مثبتی که بر روی سلامت چشم و متعادل نگه داشتن سختی چشم میگذارند برای آب مروارید نیز سودمند می باشند.
ماهی و غذاهای دریایی
اسیدهای چرب الزامی حاضر در برخی ماهیها به افت سختی چشم و ترقی سلامت چشم پشتیبانی میکند. اسیدهای چرب امگا ۳ ضد التهاب می باشند و کارکرد اعصاب شما را بهبود میبخشند. ماهی قزل آلا، ساردین، هالیبوت، صدف و ماهی تن خطر ابتلا به گلوکوم را افت خواهند داد.
غذاهای غنی از منیزیم
موز، آووکادو، دانه کدو تنبل و لوبیا سیاه همه انها منبع های خوبی از منیزیم می باشند که جریان خون را در چشم بهبود میبخشد و برای افراد مبتلا به سختی خون یا گلوکوم چشم سودمند است.
سخن پایانی
تغذیه یکی از عوامل مهم در کنترل سختی چشم است و میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای چشمی همانند گلوکوم ایفا کند. پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنیهای کافئیندار، غذاهای پرنمک، چربیهای اشباع و ترانس، الکل و قندها میتواند به نگه داری سختی چشم در محدودهی سالم پشتیبانی کند. به علاوه، انتخاب یک رژیم غذایی متعادل و سالم که شامل مصرف متعادل میوهها، سبزیجات و مواد غذایی با فیبر بالا باشد، میتواند به سلامت کلی چشمها پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی