به گزارش آفتاب شرق
محققان گزارش دادند که مواد حاضر در بسته بندی مواد غذایی که طبق معمولً مورد منفعت گیری قرار میگیرند حاوی ۱۸۹ ماده شیمیایی می باشند که به طور بالقوه میتوانند علتسرطان سینه شوند.
به حرف های محققان، این مواد شیمیایی خطرناک- از جمله PFAS، بیسفنولها و فتالاتها- میتوانند از بستهبندی به مواد غذایی منتقل شوند و در نتیجه توسط فرد بلعیده خواهد شد.
محقق ارشد «جین مونکه»، مدیر عامل انجمن بسته بندی مواد غذایی، او گفت: «این مطالعه مهم است، چون مشخص می کند که زمان بزرگی برای جلوگیری از قرار گرفتن انسان در معرض مواد شیمیایی مرتبط با سرطان سینه وجود دارد. پتانسیل پیشگیری از سرطان با افت مواد شیمیایی خطرناک در زندگی روزمره مورد بازدید قرار نگرفته و مستحق دقت زیاد تر است.»
انجمن بسته بندی مواد غذایی یک پایگاه داده جامع از مواد شیمیایی حاضر در بسته بندی مواد غذایی را بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از هزاران مطالعه علمی انتشار شده گردآوری کرده است.
با منفعت گیری از پایگاه داده، محققان ۱۴۳ ماده شیمیایی مورد منفعت گیری در بسته بندیهای پلاستیکی را شناسایی کردند که با سرطان سینه مرتبط می باشند و ۸۹ ماده در کاغذ یا مقوا یافت شدند.
به حرف های محققان، شواهد محکمی وجود دارد که مشخص می کند انسانها به طور مرتب در معرض حداقل ۷۶ مورد از آن مواد شیمیایی سرطان زا از طریق رژیم غذایی قرار میگیرند.
محققان خاطرنشان کردند که نزدیک به ۴۰ مورد از ۷۶ ماده شیمیایی مهم سرطان زا اکنون توسط تنظیم کنندههای گوناگون بین المللی به نوعی ماده خطرناک طبقه بندی شده اند، اما تا این مدت در بسته بندی مواد غذایی یافت خواهد شد.
به حرف های محققان، این مشخص می کند که قوانین حاضر برای محافظت از سلامت انسان کافی نیست.
این مطالعه در پی گزارش فرد دیگر انتشار شده توسط همین گروه در هفته قبل است که مشخص می کند بیشتر از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی در طی فرآیند بستهبندی به مواد غذایی نفوذ میکند.
بر پایه گزارش انتشار شده، از این تعداد، ۷۹ ماده شیمیایی عامل سرطان، جهش ژنتیکی و مشکلات غدد درون ریز و تشکیل همانند می باشند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی