شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

ممنوعیت فروش سیگار به «نسل زد» جان ۱.۲ میلیون نفر را نجات می‌دهد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دانشمندان در مطالعه‌ای حرف های‌اند که ممنوعیت فروش تنباکو و سیگار به افرادی که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ متولد شده‌اند می‌تواند تا آخر قرن از مرگ نزدیک به ۱.۲ میلیون نفر بر تاثییر سرطان ریه جلوگیری کند.

سیگار عامل تقریباً ۸۵ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان ریه است که کشنده‌ترین سرطان در سراسر جهان محسوب می‌شود. مطابق مطالعه تازه آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) از سازمان بهداشت جهانی (WHO)، اگر روال جاری ادامه اشکار کند، نزدیک به سه میلیون مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان ریه در بین متولدین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ رخ خواهد داد.

اما تحقیق تازه که در مجله The Lancet Public Health منتشرشده، می‌گوید اگر فروش تنباکو برای این ۶۵۰ میلیون نفر ممنوع شود، تا سال ۲۰۹۵ می‌توان از مرگ ۱.۲ میلیون نفر جلوگیری کرد.

مطابق نتایج این تحقیق، بیشتر از ۴۵ درصد از مرگ‌و‌میرهای ناشی از سرطان ریه در بین مردانِ سراسر جهان قابل پیشگیری است و این نوشته برای زنان تقریباً ۳۱ درصد تخمین زده شده است. «ایزابل سوئرجوماتارام»، محقق و یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید:

«این تفاوت به بازاریابی جنسیتی صنعت تنباکو در چند دهه قبل مربوط می‌شود.»

اما به حرف های دانشمندان، آخر فروش تنباکو در برخی مناطق جهان همانند آمریکای شمالی و قسمت‌هایی از اروپا، استرالیا و نیوزلند می‌تواند زیاد تر از مرگ‌و‌میر زنان جلوگیری کند.

تلاش کشورهای جهان برای ممنوعیت فروش سیگار

ممنوعیت سیگار

نتایج این مطالعه در حالی منتشرشده که طی چند سال قبل برخی کشورها برای محدودکردن فروش سیگار و تنباکو کوششهایی داشته‌اند. در سال ۲۰۲۲، نیوزلند به اولین کشوری تبدیل شد که فروش سیگار به متولدین بعد از سال ۲۰۰۸ را ممنوع کرد. هرچند اواخر سال قبل دولت تازه این سرزمین خبرداد که این قانون را لغو می‌کند.

دولت تازه بریتانیا نیز از مطرح «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر اسبق برای ممنوعیت فروش سیگار به افرادی که بعد از ژانویه ۲۰۰۹ به دنیا آمده‌اند، حمایتکرده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article