به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، اگر در فضای مجازی جستوجو کنیم، به ندرت بلاگری را اشکار میکنیم که جراحی زیبایی روی صورت یا بدن خود انجام نداده باشد. رسانهها و شبکههای اجتماعی تأثیر بسیاری بر زیباییشناسی جامعه دارند و تصاویر و استانداردهای زیبایی که در این شبکهها انتشار میشود، میتواند علتایجاد حس عدم رضایت از خود و تمایل به تحول ظاهر شود. همین نوشته علتشده در سالهای تازه، گرایش تعداد بسیاری از افراد، به اختصاصی زنان، به انجام جراحیهای زیبایی افزایش یابد.
افزایش تقاضا برای این جراحیها، بازار بزرگی برای جراحان زیبایی تشکیل کرده و رقابتی منفی بین آنها شکل داده است. صفحات مجازی و وبسایتهای برخی پزشکان تلاش میکنند در انجام این اعمال از یکدیگر پیشی بگیرند.
تعرفه توافقی جراحیهای زیبایی و عدم نظارت کافی وزارت بهداشت و سازمانهای وابسته بر تعرفهها، علتشده است تا تعداد بسیاری از پزشکان به سمت انجام این اعمال سوق داده شوند. در شرایطی که تعرفههای پزشکی در تعداد بسیاری از رشتهها پایین است، این پزشکان به جراحی زیبایی به گفتن منبع درآمد بیشتری نگاه میکنند.
ابراهیم رزمپا؛ متخصص راینولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد علل گرایش افراد به جراحیهای زیبایی میگوید: متأسفانه تبلیغات گمراهکننده در فضای مجازی تعداد بسیاری از افراد را به سوی این جراحیها سوق میدهد.
او گفت: تعداد بسیاری از این جراحیها توسط افراد غیرپزشک با هزینههای پایینتر و در مراکز غیرمجهز و غیربهداشتی انجام میشود که عوارض جسمی و روانی بسیاری به جستوجو دارد.
این متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به این که مداخلهگران درمان از ناآگاهی مردم سوءاستفاده میکنند و با تبلیغات ارزانقیمت افراد را فریب خواهند داد، فرمود: اگر جراحیهای زیبایی در موارد الزامی و بهطور منطقی انجام شوند، میتوانند تأثیرات مثبت جسمی و روحی داشته و مطمعن به نفس فرد را افزایش دهند، اما متأسفانه برخی افراد فقطً تحت تأثیر تبلیغات فضای مجازی و رقابت با اطرافیان خود به این جراحیها روی میآورند.
چرا افراد زیاد تر به جراحیهای زیبایی رو آوردهاند؟
علاوه بر تأثیر فضای مجازی در شکلدهی معیارهای زیبایی، تحول نگرش نسبت به جراحیهای زیبایی نیز از دلایل گسترش این عمل های است. تعداد بسیاری از جراحیهایی که قبلاً تابو بودند، اکنون بهطور گسترده پذیرفته شدهاند. با پیشرفت فناوری و افزایش تعداد کلینیکهای زیبایی، دسترسی به این جراحیها نیز آسانتر شده و رقابت کلینیکها برای جذب مشتری زیاد تر شده است.
تعداد بسیاری از این عمل های، بهاختصاصی در افرادی که به جراحیهای متعدد روی میآورند، ریشههای اجتماعی و روانشناختی دارد. برخی افراد از طریق تحول ظاهر خود تلاش میکنند هویت شخصی خود را ابراز کنند. این چنین خودشیفتگی و پایین بودن مطمعن به نفس از عواملی است که میتواند تمایل به این جراحیها را افزایش دهد.
نیر پیراهری؛ جامعهشناس درمورد عوامل اجتماعی مؤثر بر گرایش زنان به جراحیهای زیبایی میگوید: عکس بدن، که به معنی فکر فرد از بدن خود است، نقش مهمی در این گرایش دارد.
او گفت: سختی اجتماعی نیز از دیگر عوامل مؤثر است. تشویقها و ترغیبهایی که از سوی دوستان، خانواده، همکاران یا پزشکان انجام میشود، میتواند در تصمیمگیری افراد برای جراحی زیبایی اثرگذار باشد. برخی افراد نیز فکر میکنند که با جراحی زیبایی، جایگاه اجتماعی و منزلت خود را افزایش خواهند داد.
پیراهری با اشاره به ربط بین درآمد زنان و تمایل به جراحی زیبایی میگوید: مطالعهای نشان داده است که زنان با درآمد بالاتر زیاد تر به این جراحیها گرایش دارند و بالعکس؛ این رابطه به علت هزینههای بالای جراحیهای زیبایی است.
بازار جراحیهای نامتعارف؛ از گوش الاغی تا زبان ماری!
افزایش بیرویه جراحیهای زیبایی علتشده برخی افراد برای نزدیک شدن به جراحیهای غیرمتعارف روی آورند.
یکی از مسائلی که در فضای مجازی بهطور مستقیم یا غیرمستقیم تبلیغ میشود، جراحیهایی است که نه در دسته جراحیهای زیبایی قرار میگیرند و نه درمانی می باشند. کلمه «جراحیهای نامتعارف» برای توصیف این جراحیها مناسب است.
برخی افراد تلاش میکنند با جراحیهایی همانند گوش الاغی، زبان ماری یا چشم گربهای خود را به شکل حیوانات دربیاورند. به گفتن مثال، افرادی با کشیدن لاله گوش خود تلاش میکنند گوششان همانند الاغ شود یا با کشیدن پلکها چشمهایشان را همانند گربه میکنند. برخی نیز با نصف کردن زبان خود، آن را به شکل زبان مار درمیآورند.
رزمپا درمورد این جراحیها میگوید: متأسفانه این جراحیها در سرزمین ما نیز انجام میشود. برخی توسط پزشکان و برخی توسط غیرپزشکان در مراکز غیرمجاز و غیربهداشتی انجام میشود. پزشکان متعهد طبق معمولً از انجام این چنین جراحیهایی خودداری میکنند.
او گفت: افرادی که این جراحیها را خواست میکنند طبق معمولً مشکلات روانی دارند و برای آنها مشاوره روانپزشکی پیشنهاد میشود. این جراحیها نه تنها چهره فرد را غیرطبیعی میکند، بلکه به علت انجام در شرایط غیربهداشتی، خطراتی همانند عفونت و نکروز به همراه دارد.
مردم به پزشکنماها مراجعه نکنند
سعید کریمی؛ معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به تعطیلی نزدیک به ۴ هزار مرکز غیرمجاز درمان در سال قبل او گفت: مراجعان باید زمان مراجعه به مراکز پزشکی به مجوز اشتغال، پروانه طبابت و پروانه منفعتبرداری مرکز دقت کنند. سامانه اعضای سازمان نظام پزشکی نیز مرجع مناسبی برای مطمعن از پزشک بودن افراد است.
او گفت: جریمه مداخله در امور پزشکی که قبلاً ۵ میلیون تومان می بود، اکنون در مصوبه ۴ تیرماه ۱۴۰۳ هیئت دولت به ۵۸۰ میلیون تومان در بار اول و یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان برای دفعات سپس افزایش یافته است. امیدواریم با این جریمههای بازدارنده، افراد فاقد صلاحیت دیگر در امور پزشکی مداخله نکنند و سلامت مردم را به خطر نیندازند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع