شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

کدهای دریافتی پیامکی را در اختیار فردی قرار ندهید_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

سرهنگ داوود معظمی گودرزی، او گفت: در او گفت و گو حریم خصوصی باید حواسمان به فضای مجازی و انتشار کردن تصاویر در این فضا باشد. اصرار می‌شود که کم هزینه ترین، سهل‌الوصول‌ترین راه برای این که افراد شیاد و کلاه بردار به محتویات گوشی ما دسترسی اشکار نکنند باز نکردن لینک‌های آلوده است.

او گفت: لینک‌های آلوده فقط از طریق پیامک واصل خواهد شد و این لینک ها می‌توانند بلافاصله در دسترس دیگران قرار گرفته و دست به دست شوند و ناخواسته این اعمال شود.

این مقام انتظامی گفتن داشت: در شبکه‌های اجتماعی همانند تلگرام، اینستاگرام و داخلی‌ها همه و همه این هک انجام شود و ما نباید بر روی هر لینکی که برای ما ارسال می‌شود کلیک نمائیم. امکان پذیر لینکی که برای شما ارسال شده باشد حاوی بدافزار باشد.

وی او گفت: مخرب‌ترین نوشته این است که ما کدهای پیامکی را در اختیار دیگران قرار دهیم. برای زیاد از افراد یک دفعه کدهایی در قالب پیامک ارسال می‌شود و احتمالا به آنها توجهی نشود اما برخی افراد با شما تماس می‌گیرند و می‌گویند که از مخابرات هستیم و یک کدی برای شما آمده و می‌خواهیم بدانیم شما خودتان هستید و این کد را قبول نمائید.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ افزود: با مهندسی اجتماعی می‌خواهند کد را از شما بگیرند که کلید ورود به نرم افزارهای شما می‌باشد و یا کلید فعال سازی یکی از نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی شما می‌باشد که به محض اراعه می‌تواند حریم خصوصی شما را تحت‌الشعاع قرار بدهد.

وی او گفت: باید به فرزندان خود آموزش دهیم که هر نوع خواست نامتعارف را از طرف دوستان قبول نکنند و فکر کنند که گوشی آنها هک شده است. همان طور که می‌گوئیم فضای مجازی باید این را هم بدانیم که هویت‌ها هم مجازی می باشند و عکس شما راند و با همان در فضای مجازی فعالیت می‌کنند و این نوشته را بچه شما نمی‌داند و در آن فضا فعالیت می‌کند و فکر می‌کند که همکلاسی و دوست نان است و برای او عکس‌های خصوصی خود و خانواده را می‌فرستند.

رئیس پلیس فتا نقل کرد: منفعت گیری از فضای اینترنت اجتناب ناپذیر است. وقتی کودکان را محدود می‌کردیم که کمتر داخل فضای مجازی و سایت‌ها و کانال‌ها شود ولی الان می‌بینید که یک کودک برای مثالً سه ساله در این شبکه‌ها فعالیت می‌کند.

او گفت: چند مسئله در این خصوص نکات مهمی نیز وجود دارد که می‌بایست اولیا به آن دقت داشته باشند. به استناد فرمایش مولای متقیان که می‌فرمایند راز تو اسیر توست و اگر آن را آشکار کنی تو اسیر آن می‌شوی، چند روز پیش پرونده‌ای داشتیم که یکی از هموطنان شکایتی مبنی بر باج‌گیری افرادی از وی مبنی بر انتشار کردن تصاویر خصوصی نقل کرد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

سرهنگ گودرزی گفتن داشت: با پیگیری‌های پلیس فتا اشکار شد که این فرد برای لحظاتی گوشی خود را در اختیار فرزند خود قرار داده است و این کودک تصاویر را در گروه‌هایی که وی عضو بوده انتشار می‌کند و من بلافاصله این تصاویر را پاک کردم ولی الان می‌بینم که این تصاویر در جاهایی دیگر در حال انتشار کردن است و دست به دست خواهد شد و برخی می‌گویند که باید کارهایی انجام بدهی تا ما این عکس‌ها را انتشار نکنیم.

وی اصرار کرد: باید مواظب فعالیت‌های فرزندان خود در فضای مجاز باشیم و حتماً آنان را همراهی کرده و در کنار آنها باشیم و آنها را در این فضا رها نکنیم.

سرهنگ گودرزی در ادامه گفت: یکی دیگر از دغدغه‌های مردم گرامی، او گفت و گو بازار ارز و اخلال گران این حوزه است که در کانال‌ها و سایت‌ها و جاهای گوناگون از هیجانات اجتماعی سو منفعت گیری کرده و قیمت‌های کذایی درج می‌کنند که با همکاری پلیس امنیت اقتصادی این سایت‌ها و کانال‌ها را شناسایی کرده و برخورد قاطعی نیز صورت گرفته است.

او گفت: این کانال‌ها مستمرا تحت رصد می باشند و چندین دفعه اظهار کرده‌ایم که هر فردی بخواهد امنیت روانی مردم گرامی را خدشه دار نماید قطعاً پلیس این موضوعات را پیگیری می‌نماید.

سرهنگ گودرزی گفتن داشت: او گفت و گو کالای قاچاق و مال‌خران نیز به همین شکل پلیس فتا با قاطعیت موضوعات را بازدید و کنترل و نظارت می‌کند.

رئیس پلیس فتا او گفت: اگر افرادی بخواهند در سایت‌ها و بسترهایی خرید و فروش و اینستاگرام و … اموال مسروقه را بفروشند، همه آنها را شناسایی می کنیم و اکنون نیز مورد شناسایی قرار دارند و در اختیار اداره آگاهی قرار داده‌ایم.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article