شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

هشدار در رابطه شیوع تب دنگی در سرزمین/ ۲۲۶ مورد تب دنگی از ابتدای سال تاکنون_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر قباد مرادی درمورد حالت تب دنگی در سرزمین اظهار داشت: موارد تب دنگی در سرزمین ما افزایش اشکار کرده است و  از سال ۱۳۹۵ تا آخر سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از آخر سال قبل مقدار مبتلایان که همه آن وارده بوده، افزایش یافته است.

او همین طور گفت: از ابتدای امسال (۱۴۰۳) تا بحال تعداد مبتلایان تب دنگی به ۲۲۶ مورد رسیده است. تعداد بسیاری از مبتلایان وارده از کشورهای گوناگون از جمله امارات، پاکستان، عمان و … بوده است.

 وی اذعان دارد که علت اشاره به کشورهای همسایه از این جهت است که این کشورها آلوده به تب دنگی می باشند و تا بحال ۷۶ مبتلا انتقال محلی دارند یعنی سرزمین ما اکنون کاملا مستعد است که این بیماری فراگیر و به دیگر افراد نیز منتقل شود.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به حالت بیماری تب دنگی در برخی از شهرها همچون چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان اشاره و خاطرنشان کرد: در شهر چابهار بیشتر از ۹۰ مورد  بیماری تا بحال به ثبت رسیده است. موارد تب دنگی در استان های فارس، هرمزگان، قزوین، گیلان و اصفهان نیز گزارش شده است و امکان پذیر بخشی از موارد وارده باشد

خطر انتقال محلی تب دنگی در خطه های شمالی و جنوبی سرزمین 

مرادی نگرانی ها در خصوص شیوع بیماری دنگی در خطه های شمالی و جنوبی سرزمین را به علت انتقال محلی آن جدی تر قلمداد کرد و او گفت: تب دنگی از جمله بیماری های نوپدید است و فقط منحصر به سرزمین ما نیز نیست و مرگ و میر بالایی ندارد و مرگ و میر آن کمتر از یک درصد است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اصرار کرد: تا بحال ۷ میلیون ابتلا به تب دنگی در سرتاسر جهان گزارش شده و اکنون ۱۴۰ سرزمین دنیا دچار این بیماری می باشند و از این حیث این آمار را اراعه می کنم که فقط سرزمین ما دچار این بیماری نیست و در سرزمین ما در بین کشورهای همسایه، انتقال محلی تب دنگی دیرتر به وقوع پیوست.

وی بر لزوم هوشیاری همه دستگاه ها در خصوص شیوع و گسترش تب دنگی اصرار و تصریح کرد: مردم و دولت باید فضاهای مستعد رشد لارو این پشه را از جمله گودال های آب، فاضلاب های روباز و حتی ظروف گلدان ها را پاکسازی کنند.

وی یادآور شد: علائم شایع این بیماری تب،  بدن درد، کوفتگی و خستگی است و امکان پذیر در برخی موارد وخیم تر شود و به شکل سیستماتیک آنها را دچار و جهت نارسائی برخی ارگان ها شود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به دوره کمون تب دنگی در بدن بیمار او گفت: از هنگامی که بیماری داخل بدن می‌شود تا هنگامی که علائم اغاز می‌شود بین ۴ تا ۷ روز است و بین ۷ تا ۱۰ بیماری در بدن می ماند.

حالت قرمز چابهار در تب دنگی

وی بار دیگر اصرار کرد که یکی از نقاط انتقال تب دنگی شهر چابهار بوده و تا بحال نزدیک به ۱۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند و ناظر انتقال محلی این بیماری هستیم و چون عامل انتقال همچون بیماری مالاریا، پشه است، تا بحال بیشتر از  ۷۰۰ نقطه از مناطق عامل این بیماری شناسایی شده است.

مرادی خاطرنشان کرد: در روبه رو با این بیماری، شناسایی سریع بیماران و تحت مراقبت و درمان قرار دادن آنها امری الزامی است و نباید بیماران در فضای باز قرار بگیرند چرا که امکان پذیر بدن آنها توسط پشه گزیده شود و به بدن دیگر افراد انتقال یابد.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت او گفت: بر پایه اطلاعات واصله، بیماری یابی زیاد وسیعی در چابهار صورت گرفته است و تا شعاع ۵۰۰ متری محل زندگی فرد بیمار را به وسیله مه باشی ترکیبی از سم و گازوئیل پاکسازی می کنند و اطرافیان فرد بیمار نیز مورد بازدید قرار می گیرند.

او همین طور گفت: تا بحال آموزش های اختصاصی  برای مردم و برای مدیران و مسئولین در منطقه چابهار داده شده  و مدیرکل آموزش و بهداشت وزارت بهداشت نیز چهارمین بازدید خود را از منطقه چابهار انجام داده است تا موارد را از نزدیک بازدید کند.

وی او گفت: یکسری آموزش های عمومی از جمله این که چطور لباس بپوشند و آب های راکد را چطور پاکسازی کنند و چطور پشه بند ببندند نیز به مردم داده شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article