به گزارش آفتاب شرق
قهوهتان را با خیال راحت نوش جان کنید، چون محققان میگویند که در تحکیم سلامتی رگهای خونی موثر است.
به گزارش ایندیپندنت، مطابق مطالعات جدیدی که در نشریه «روماتولوژی» (Rheumatology) انتشارات آکسفورد انتشار شد، مصرف کافئین بهاختصاصی برای افراد مبتلا به بیماریهای التهابی همانند لوپوس و آرتریت روماتوئید سودمند است، چون تاثییر ضدالتهابی دارد و امکان پذیر به بازسازی پوشش رگهای خونی پشتیبانی کند؛ آنچه میتواند خطر دعوا قلبی و سکته را افت دهد.
بیماریهای عروقی، صدمه به رگهای خونی و پیامدهای ناشی از آن همانند دعوا قلبی و سکته مغزی، از دلایل مهم مرگومیر در جهان به شمار میروال. این خطر برای بیماران مبتلا به بیماریهای روماتیسمی التهابی همانند لوپوس و آرتریت روماتوئید زیاد زیاد تر است. علت این حالت هم خود این بیماریها و هم برخی درمانهای آنها، بهاختصاصی مشتقات کورتیزون است.
پیشنهادهای پزشکان برای افت این خطرات عروقی تا بحال عمدتا بر اجتناب از عوامل خطرزا متمرکز بوده است. مواردی نظیر متوقف کردن التهاب، افت مصرف داروهای کورتیزون و این چنین پیشنهادهای معمولی همانند ترک سیگار، افت کلسترول و کنترل سختی خون بالا.
اما محققان دانشگاه ساپینزا (Sapienza) در رم ایتالیا اعتقاد دارند که بیماران امکان پذیر بتوانند سلامت عروقی خود را با انجام دادن کاری که واقعا لذتقسمت است، بهبود بخشند. نتایج آزمایشگاهی این محققان مشخص می کند که کافئین حاضر در قهوه، چای و کاکائو، به طور فعال به سلولهای پیشساز لایه درونرگی (اندوتلیال-Endothelial) پشتیبانی میکند؛ گروهی از سلولها که به بازسازی پوشش رگهای خونی پشتیبانی میکنند و در رشد عروقی نقش موثری دارند.
محققان از پیش دریافتهاند که رژیم غذایی غنی از ویتامین دی که در ماهی و تخممرغ حاضر است، ویتامین آ که در تعداد بسیاری از میوهها وجود دارد و این چنین اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و سدیم کم، در افت بار التهابی نقش دارد اما اکنون در رابطه کافئین شگفتزدهاند، چون فهمید شدند که کافئین علاوه تاثییر شناختهشده محرک آن بر بدن آثار ضد التهابی هم دارد. یقیناً این تاثییر بر سلامتی قلب و عروق هم به طور گسترده بازدید شده که نتایج متناقضی به همراه داشته است.
به گزارش یورکالرت، محققان در مطالعات تازه، ۳۱ بیمار مبتلا به لوپوس را که فاقد عوامل سنتی موثر در بیماریهای قلب عروقی بودند، از طریق پرسشنامه غذایی هفتروزه تحت بازدید قرار دادند. بعد از یک هفته، محققان خون بیماران را برای اندازهگیری سلامت عروقی گرفته و دریافتند سلامت عروقی بیمارانی که کافئین مصرف کرده بودند، بهتر می بود. این بهبود سلامت عروقی از طریق اندازهگیری سلولهای اندوتلیالی که لایه داخلی مهم رگهای خونی را راه اندازی خواهند داد، برسی شد.
فولویا سکارلی، نویسنده مهم این مطالعه، اصرار میکند که پژوهش حاضر تلاشی برای اراعه اطلاعات به بیماران درمورد نقش احتمالی رژیم غذایی در کنترل بیماریها است؛ با این حال این نتایج باید از طریق یک مطالعه طولی روی برسی تاثییر واقعی مصرف قهوه بر سیر بیماری هم تایید شوند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی