چهارشنبه, تیر ۱۱, ۱۴۰۴

افتتجهیزات تشخیص پوکی استخوان در کشور_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، علیرضا رئیسی در سمینار تازه‌های استئوپروز، از بین بردن افتزیرساخت‌های تشخیصی و درمانی در حوزه سلامت استخوان از جمله دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان را یک معضل جدی دانست و اظهار کرد: در سرزمین ما به ازای هر یک میلیون نفر تنها ۷ دستگاه سنجش تراکم استخوان وجود دارد، در حالی که این رقم در اروپا ۱۶ و در برخی کشورها همانند ژاپن بالاتر هم هست.

وی به پیروزی کلینیک‌های پیشگیری از شکستگی ثانویه در سرزمین اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری موثری که بین پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و بنیاد بین‌المللی پوکی استخوان برقرار است بتوانیم با حمایتوزارت بهداشت تعداد این درمانگاه‌ها را در سرزمین افزایش دهیم.

رئیسی افزایش سن ابتلا به دیابت نوع ۲ در ایران را دلواپس‌کننده خواند و افزود: به دقت به این که جمعیت سرزمین رو به سالمندی می‌رود باید برنامه‌ریزی‌ها طوری انجام شود که جمعیت سالمند سالم داشته باشیم و نه سربار که این در بردارنده دقت به این مهم است که بیماری های غیرواگیر باید بیشتر از قبل مورد دقت قرار بگیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت فرمود: در تلاشیم تا کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر را که در چند سال تازه تضعیف شده می بود مجدد احیا کنیم و امیدواریم با برگشت اساتیدی که دانش و توانایی ملزوم را در این عرصه دارند به پیکره دانشگاه‌ها این مهم مجدد اجرایی شود.

در قسمت فرد دیگر از این مراسم، باقر لاریجانی؛ رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم نیز استئوپروز را به گفتن اتفاق‌ای خاموش و بیماری مزمن توصیف کرد که می‌تواند افراد سالمند را با چالش‌هایی متفاوت و پیچیده رو به رو سازد.

او همین طور گفت: یکی از با اهمیت ترین این چالش‌ها، رخدادهای شکستگی ناشی از پوکی استخوان است که سلامت افراد مبتلا را به طور جدی تهدید می‌کند.

لاریجانی تصریح کرد: بر پایه مطالعه چندمرکزی استئوپروز ایرانیان که در سال ۱۴۰۰ در سرزمین انجام شده است، بیشتر از ۶۰ درصد زنان و نزدیک به ۳۰ درصد مردان ۶۵ ساله و بالاتر مبتلا به پوکی استخوان می باشند.

او همین طور گفت: با دقت به پیر شدن جمعیت، افزایش موارد پوکی استخوان در طی سال‌های آتی دور از انتظار نیست.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اشاره به نتایج یک مطالعه متاآنالیز که ابراز بالایی از رخدادهای شکستگی را در جمعیت سالمند ایران نشان داده است افزود: شکستگی‌ها در تعداد بسیاری از موارد تبدیل وابسته شدن افراد به دیگران، کم شدن کیفیت زندگی و حتی مرگ خواهد شد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: دقت به این مسئله حائز اهمیت است که پوکی استخوان علامت‌دار نبوده و اکثریت بیماران از بیماری خود مطلع نبوده و کاری برای درمان آن و پیشگیری از شکستگی انجام نمی‌دهند. این موارد جهت می‌شود تا تعداد بسیاری از بیماران در زمان رخداد شکستگی به بیماری خود پی ببرند و قضیه اینجاست که در پاره ای از موارد حتی در کشورهای پیشرفته، پوکی استخوان بعد از رخداد شکستگی اول نیز تشخیص داده نشده و درمان مناسب برای بیماران اغاز نمی‌شود. از این رو جلوگیری از روبه رو با این چالش‌ها و تصمیم گیری صحیح در برابر آنها، الزام آگاهی بیماران و نیز حساس سازی پزشکان در خصوص این مهم است.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article