جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

بیماری روان دومین بیماری شایع سرزمین است_آفتاب شرق

مریم یزدانی
7 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

وی با اصرار بر این که یکی از صدمه‌های روانشناسی در سرزمین جداسازی آن از سلامت در بالین است، افزود: نگاه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، آموزش جامعه‌نگر است.

رئیس دانشگاه با گفتن این که در حوزه روانشناسی غفلت تاریخی صورت گرفته است اضافه کرد: باید حوزه اجتماعی و عرصه بالین با مقصد ترقی توانایی همزمان با هم رشد کنند.

زالی با اصرار بر این که یکی از پرشمارترین رشته‌ها در سرزمین به رشته روانشناسی تعلق دارد، خاطرنشان کرد: نباید خیل عظیم دانشجویان این رشته از حوزه بالین دور بمانند.

دقت به نگاه همگرایانه و ادغام بالین در آموزش علوم روانشناسی یکی دیگر از مواردی می بود که رئیس دانشگاه به آن اشاره کرد و او گفت: این نوشته باید در ساحت ملی مورد اصرار باشد.

زالی با اشاره به این که بیشتر از ۷ دهه از بازتعریف سلامت روان از سوی سازمان بهداشتی جهانی می‌گذرد، خاطرنشان کرد: بدون شک رشد دانش پزشکی در سلامت جسمی و فیزیکی بیش‌تر بوده و در روبه رو رشد دانش در حوزه سلامت روان علی‌رغم اهمیت بسیاری که دارد با لختی و کندی همراه است.

رئیس دانشگاه در ادامه گفت: باید با نگاهی کاربردی در حوزه روانشناسی بالینی به مولفه‌های اجتماعی نیز دقت داشته باشیم.

۴ تا ۸ درصد کودکان به بیش‌فعالی و عدم تمرکز مبتلا می باشند

زالی با اصرار بر این که اجرای مطرح پیمایش ملی سلامت روان باید از بازه وقتی ۱۰ ساله کمتر باشد، اضافه کرد: باید با افت این بازه وقتی داده‌ها بروزرسانی شده و مداخلات موثرتر انجام شود.

وی با گفتن این که حداقل ۴ تا ۸ درصد کودکان به بیش‌فعالی و عدم تمرکز مبتلا می باشند، او گفت: این عدد زیاد قابل دقت است.

دوره طلایی درمان اوتیسم زیر ۲ سالگی است

زالی نادیده گرفتن بیماری‌های روان از سوی خانواده را به کوه یخ تشبیه کرد و گفت: به طور مثال، اگر بیماری اوتیسم دیر تشخیص داده شود، اثربخشی مداخلات زیاد افت خواهد یافت. دوره طلایی درمان اوتیسم زیر ۲ سالگی است؛ به این علت خانواده‌ها باید آگاه باشند و به محض مشاهده علامت‌ها و یا حتی مشکوک شدن به اختلال روان در فرزند خود فورا به پزشک مراجعه کنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

به حرف های این رئیس دانشگاه، بین اثربخشی در درمان و زمان تشخیص رابطه مستقیم وجود دارد.

افسردگی در زنان ۲ برابر مردان است

وی در ادامه با گفتن این که افسردگی در زنان ۲ برابر مردان است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بار بیماری‌های روان در سراسر دنیا در حال افزایش است و این مهم نیاز به مداخله جدی دارد.

به حرف های زالی، سپس از اختلالات اسکلتی، بیماری روان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در سرزمین است.

رئیس دانشگاه با گفتن این که افزایش بار بیماری‌های روان در خاورمیانه به شدت افزایش یافته است، الگوسازی در سطح فراملی با مقصد افت بار بیماری‌های روان را راهکار موثری برای بهبود سلامت روان گفت.

وی انگ‌زدایی از مبتلایان به اختلال روان را با اهمیت ترین روش برای درمان و افت بار بیماری گفت و در ادامه گفت: برچسب‌زدن به افرادی که مبتلا به بیماری روان می باشند، خیانتی به این افراد است، این بیماری‌ها نیز همانند یک سرما خوردگی نیاز به مداخله و درمان دارد. 

زالی با انتقاد از این رویکرد که برخی در برابر مراجعه به روانپزشک و یا روانشناس از خود مقاومت نشان خواهند داد اضافه کرد: این در شرایطی است که تعداد بسیاری از بیماری‌های فیزیکی، منشا روانی همانند اضطراب و افسردگی دارند.

انگ‌زدایی از بیماران روان؛ با اهمیت ترین راهکار درمان موثر

وی یادآوری کرد: انگ‌زدایی از بیماران روان با اهمیت ترین راهکار برای درمان موثر این افراد است، ضمن این که رسانه‌ها نیز باید در خبر‌رسانی موثر و بهنگام تلاش کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که باید گرایش‌ها در علوم روانشناسی افزایش اشکار کند، روانشناسی ورزش، عمومی و پزشکی قانونی را از جمله این گرایش‌ها گفت.

زالی اصرار کرد: به علت ماهیت و اهمیت ترقی بهداشت سلامت روان، نظام مراقبت اولیه در این حوزه در دستور کار است.

مراکز سراج؛ مراکز فعال بالینی

وی با اشاره به این که مرجع افزایش دانشجویان برای آموزش، تنها به بیمارستان محدود نمی‌شود، مراکز سراج را از جمله مراکز فعال بالینی مراجعان روان گفت.

رئیس دانشگاه در ادامه حلقه مفقوده دانشجویان روانشناسی را فقدان آموزش‌های مهارتی دانست و در ادامه گفت: منفعت گیری از مطرح منتورشیپی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بهترین شکل اجرا می‌شود، بهترین مدل برای آموزش است.

زالی گروه روانشناسی را از جمله گروه‌های منفعت‌ور دانشگاه دانست.

صدمه مغزی و افسردگی ناشی از کرونا

وی در ادامه با گفتن این که کرونا هم چنان ادامه دارد و به آخر نرسیده است، او گفت: کووید طویل قضیه جدی و مبتلابه در عرصه سلامت جهانی است که قسمت بزرگی از افسردگی‌ها، اضطراب، انزوا، اختلال تمرکز و در برخی موارد صدمه به تکه‌هایی از مغز را شامل می‌شود.

زالی به افزایش بار بیماری‌های روان سپس از بحران کرونا اشاره کرد و در ادامه گفت: تکانه‌های ناشی از کووید ۱۹، سوگ‌های فروخفته و بدون برگزاری مراسم در خانواده‌ها خصوصا در بین خانواده‌های ایرانی یکی از دلایل افزایش بار بیماری‌های روان در کروناست.

رئیس دانشگاه استراتژی بین‌رشته‌ای را یکی از اهداف مهم تشکیل دانشکده روانشناسی بالینی و سلامت اجتماعی در دانشگاه گفت.

وی به کارکرد‌های هوش مصنوعی و متاورس، در درمان بیماری‌های روان اشاره کرد و نسبت به منفعت گیری افراطی کودکان و نوجوانان از فضای مجازی هشدار داد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article