به گزارش آفتاب شرق
تحقیقات تازه دانشگاه توئنته هلند مشخص می کند مصرف آب در تشکیل محصولات کشاورزی جهان، علیرغم پیشرفتهای منفعتوری به نحوه چشمگیری افزایش یافته است.
این افزایش مصرف که به علت تغییرات در الگوی مصرف و رشد اقتصادی به وجود آمده، میتواند اثرات زیستمحیطی و اجتماعی بیشتری به جستوجو داشته باشد.
بر پایه پژوهشی که توسط محققان دانشگاه توئنته انتشار شده و در مجله Environmental Research Letters به چاپ رسیده است، آب مصرفی برای تشکیل محصولات کشاورزی مهم جهان به نزدیک به ۶.۸ تریلیون مترمکعب در سال ۲۰۱۹ رسیده است. این مقدار برابر با نزدیک به ۲۴۰۰ لیتر آب در روز به ازای هر فرد در جهان است. این تحقیق، مصرف آب سبز (آب باران) و آبی (آب آبیاری) را در تشکیل ۱۷۵ محصول مهم طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ تحلیل کرده است.
افزایش مصرف آب و عوامل موثر آن
بهرغم آنکه منفعتوری مصرف آب در نزدیک به ۸۰ درصد محصولات مورد بازدید طی ۳۰ سال قبل بهبود یافته است، مجموع مصرف آب جهانی در قسمت کشاورزی هم چنان روال افزایشی داشته و از سال ۱۹۹۰ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است. این رشد نتیجه سه عامل مهم است: افزایش تجارت جهانی و رشد اقتصادی، تحول رژیمهای غذایی به سوی محصولات پرمصرف آبی همچون گوشت و فرآوردههای شیرین، و گسترش تشکیل سوختهای زیستی.
مطالعه مشخص می کند که کشورهای هند، چین و ایالات متحده، بزرگترین مصرفکنندگان آب در کشاورزی می باشند. با این حال، بیشترین افزایش مصرف آب در مناطق گرمسیری رخ داده است، جایی که شرایط مساعد جغرافیایی برای کشت محصولات پرمصرف آب و سیاستهای حمایتی کشاورزی علتافزایش جذب اندوخته و تمرکز کشت محصولات خاص همانند نخل روغنی در اندونزی و سویا در برزیل شده است.
پژوهشگران امیدوارند که این تحقیق گامی به سوی آیندهای پایدارتر و مدیریت بهینه آب در قسمت کشاورزی باشد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی