جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

پیشنهاد های طب سنتی برای درمان سرفه های مزمن_آفتاب شرق

مریم یزدانی
7 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، مهدی شفیعی درمورد اهمیت تغذیه در مدیریت سرفه اظهار کرد: با اغاز فصل سرما و گسترش بیماری‌های ویروسی تنفسی، سرفه یکی از شایع‌ترین علائم است. سرفه یک مکانیزم دفاعی و طبیعی برای خروج ترشحات از دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی است، اما بعضی اوقات تداوم و شدت آن برای بیمار آزار دهنده خواهد می بود. علاوه بر بیماری‌های ویروسی تنفسی همانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، آلودگی هوا، درگیری مزمن سینوس‌ها و وجود ترشحات در ناحیه پشت حلق، ورود اجسام خارجی به داخل ریه و راه‌های تنفسی، ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری، انواع حساسیت‌ها و مصرف برخی داروها می‌توانند عاملی برای ابراز یا تشدید سرفه باشند. 

او گفت: سرفه‌های مزمن و یا گاه‌بعضی اوقات می‌توانند به علت تغییرات هوایی همانند آلودگی هوا و یا خشکی هوای تنفسی تشکیل شوند. این چنین امکان پذیر سپس از ابتلا به یک بیماری ویروسی یا سرماخوردگی معمولی تا زمان‌ها سرفه باقی بماند.

شفیعی در ادامه گفت: اگر سرفه طویل و آزاردهنده شود، در مقدار و کیفیت خلط همراه آن تغییری تشکیل شود و یا فرد مبتلا علاوه بر سرفه دچار تنگی نفس شود، می‌تواند نشانی از یک بیماری مهم تر از سرماخوردگی ساده باشد و نیاز است حتما از سوی پزشک متخصص بازدید شود. در مدیریت سرفه، برخی تدبیرها ساده در سبک زندگی بویژه تغذیه می‌تواند پشتیبانی کننده باشد.

وی با اشاره به پیشنهاد‌های طب سنتی برای مدیریت سرفه فرمود: روشن شدن وسایل گرمایشی جهت افت رطوبت در هوا می‌شود، تلاش کنید هوای اتاق یا محل زندگی دارای اندکی رطوبت باشد. برای این منظور می‌توانید از دستگاه های بخور و یا قرار دادن یک ظرف آب روی وسایل گرمایشی منفعت گیری کنید. در زمان ابراز سرفه از مصرف ادویه جات تند و محرک همانند خردل و فلفل، اغذیه شور، انواع ترشیجات، غذاهای سرخ شده، فرآورده‌های گوشتی نمک سود همانند سوسیس و کالباس پرهیز کنید. نوشیدن گلاب یا عرق کاسنی در برخی افراد امکان پذیر سرفه را تشدید کند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران او گفت: موز، انگور، شیر، پرتقال و گریپ فروت، هندوانه، شکلات، قهوه، شیرینی جات و نوشیدنی‌های شیرین امکان پذیر در زمان ابتلا به بیماری‌های تنفسی تب دار علتتشدید سرفه شوند.

این پزشک افزود: تلاش کنید مایعات نیمه گرم را جرعه جرعه میل کنید. منفعت گیری از دمنوش‌هایی همانند بابونه، گاوزبان (در افراد فشارخونی مصرف نشود)، آویشن، عناب، سیب، بنفشه، ختمی و پنیرک، نعنا با مقداری عسل می‌توانند پشتیبانی کننده باشند. فرنی با نشاسته یا آرد برنج، سوپ جو رقیق، حریره هویج، هویج آب پز، شلغم، اسفناج پخته، آب عدس پخته، سوپ ماش که با بال و گردن مرغ تهیه شده باشد، در افت سرفه سودمند است. این چنین در سرفه‌های خشک و مزمن می توان ترکیبی از به دانه، قدومه شیرازی، تخم مرو و بارهنگ تهیه کرد و در آب جوش و مقداری عسل زمان کوتاهی دم کرد و به طور نیم گرم با قاشق اندک اندک میل کرد. پوره پخته تکه های کوچک سیب درختی و عناب در افت سرفه زیاد موثر است.

وی با گفتن این که شیربادام ولرم، حریره بادام، فرنی با پودر بادام، مخلوط پودر بادام و نبات در سرفه های مزمن و خشک زیاد سودمند است، تصریح کرد: خوردن روغن بادام شیرین (خوراکی) با مقداری آب گرم و عسل یا مالیدن آن بر روی می‌تواند در کنترل سرفه موثر شود. مویز و انجیر خشک در افت سرفه‌های خشک به خصوص ناشی از آلودگی هوا و خشونت راه‌های هوایی موثر می باشند. حتی می توان چند عدد انجیر را در مقداری آب آهسته جوشاند و شیرابه آن را مصرف کرد. در افرادی که زمان سخن بگویید کردن دچار سرفه می شوند، گذاشتن مقداری نبات و یا اندکی کتیرا در دهان جهت افت سرفه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات جوانه زده، کدو حلوایی، شلغم، اسفناج، آب انار شیرین، شیر گرم با مقداری زنجبیل و عسل در فصل سرما از ابراز حملات سرفه در افراد حساس به سرما و ناشی از آلودگی هوا پیشگیری می‌کند. دقت شود که امکان پذیر برخی افراد با مصرف عسل دچار تشدید سرفه شوند و یا حس سوزش وخارش در گلو کنند. این افراد می توانند عسل را در آب جوش حل کرده و مقداری آن را بجوشانند و کف روی آن را گرفته و سپس از شربت آب و عسل(عسل کف گرفته) منفعت گیری کنند.

شفیعی با اشاره به این که خوابیدن به پشت امکان پذیر جهت ریزش ترشحات از ته حلق به مجاری تنفسی و علتابراز سرفه میانه خواب شود، فرمود: در این شرایط بهتر است زمان خواب به پهلوها ( ترجیحا پهلوی راست) بخوابید. منفعت گیری از بخور گرم با بابونه یا اکالیپتوس می‌تواند ترشحات سینوس را رقیق و بیرون بکشد و مانع ابراز سرفه‌های شبانه شود. این چنین برگشت اسید معده و یا ترشحات گوارشی در افرادی که مشکلات گوارشی دارند، یکی از علل شایع سرفه به خصوص در زمان خواب است. برای افت آن بهتر است از پرخوری پرهیز شود و بین وعده شام و ساعت خواب حداقل ۲ ساعت فاصله باشد. این افراد می توانند سپس از شام مقداری رب سیب یا به میل کنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article