شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

صدها ستاره‌شناس خواستار توقف پرتاب ماهواره‌های استارلینک شدند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

بیشتر از ۱۰۰ ستاره‌شناس با ارسال یک نامه سرگشاده از کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده خواسته‌اند تا پرتاب ماهواره‌های سرویس استارلینک شرکت اسپیس ایکس و دیگر سرویس‌ها را به‌علت نگرانی مربوط به تأثیرات زیست‌محیطی آن‌ها و مانعی که برای رصدخانه‌های زمینی تشکیل کرده‌اند، متوقف کند.

مطابق گزارش‌های منتشرشده، ستاره‌شناسان در نامه خود استدلال کرده‌اند که این توقف باید تا وقتی که دانشمندان بتوانند به‌طور کامل خطرات استقرار ماهواره‌ها در این چنین مقیاسی را برسی کنند، ادامه اشکار کند. این چنین در این نامه از FCC به‌خاطر کنارگذاشتن برنامه‌های خود برای بازبینی‌های محیطی صورت‌های فلکی انتقاد شده است.

دلایل ستاره‌شناسان برای مخالفت با پرتاب ماهواره‌های استارلینک

«رابرت مک‌میلان»، ستاره‌شناس دانشگاه آریزونا که این نامه را امضا کرده است، به Space.com می‌گوید:

«ماهواره‌های مصنوعی، حتی آن‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، می‌توانند مانع مشاهدات نجومی شوند که به شناسایی سیارک‌ها و فهمیدن جایگاه ما در کیهان پشتیبانی می‌کنند. این چنین ضررهای بالقوه طویل‌زمان زیست‌محیطی استقرار ده‌ها هزار ماهواره تا این مدت نامشخص است.»

اکنون بیشتر از ۹۰۰۰ ماهواره فعال در مدار زمین وجود دارد. بر پایه پایگاه داده‌ای که توسط «جاناتان مک‌داول»، اخترشناس هاروارد اداره می‌شود، صورت‌های فلکی استارلینک اسپیس ایکس بیشتر از نیمی از این تعداد را راه اندازی خواهند داد. به حرف های آژانس فضایی اروپا نیز در کل تاریخ، نزدیک به ۱۹۵۰۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار گرفته است.

مسئله قابل‌دقت این که اسپیس ایکس پرتاب ماهواره‌های خود را از سال ۲۰۱۹ اغاز کرده است.

هرچند این صورت‌های فلکی اینترنت ماهواره‌ای را به کاربران همه نقاط زمین اراعه می‌کنند و در چند سال قبل با استقبال خوبی روبه رو شده‌اند، اما به همان مقدار نیز نگرانی‌هایی از سوی اخترشناسان نقل شده است. آن‌ها شکایت دارند که صورت‌های فلکی درخشان رصد آسمان شب را خراب می‌کنند. این چنین اخیراً بر پایه مجموعه‌ای از شواهد حرف های شده می بود که تشعشعات ساطع‌شده از ماهواره‌ها علتاختلال تلسکوپ‌های رادیویی می‌شود و بهترین راه ما برای مشاهده عمیق نقاط کیهان را به‌طور بالقوه مختل می‌کنند.

درنهایت باید اشاره کرد که گزارش‌های مربوط به این نامه در حالی منتشرشده که اسپیس ایکس شب قبل نیز ۲۳ ماهواره استارلینک دیگر را به مدار زمین ارسال کرده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article