جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

۲۰ میلیون نفر از جمعیت بالای ۲۵ سال سرزمین دیابتی هستند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، علیرضا مهدوی در سمینار تازه‌های دیابت که صبح امروز در هتل المپیک تهران برگزار شد، اظهار کرد: بر پایه آخرین مطالعات، در سرزمین ما حداقل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت می باشند و تعدادشان بیشتر از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می‌شود و چنانچه افراد دارای اختلال عدم تحمل گلوکز (پیش دیابتی) را به این آمار بیفزاییم، رقم افراد دیابتی و پیش دیابتی به نزدیک به ۲۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۲۵ سال می‌رسد. یعنی بیشتر از ۲۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت یا در معرض دیابت می باشند.

وی او گفت: جمعیت در معرض دیابت (پیش دیابتی) حتی اگر به دیابت هم مبتلا نشوند، امکان پذیر در سال‌های آینده، مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از عوارض دیابت شوند.

مدیر برنامه کشوری دیابت، در خصوص پیشگیری از ابتلا به دیابت یا کنترل این بیماری خاطرنشان کرد: دیابت نوع ۲ قابل پیشگیری و وابسته به سبک زندگی افراد است.

اهمیت سنجش مکرر قند خون

مهدوی در خصوص اهمیت سنجش مکرر قند خون تصریح کرد: در اغاز ابتلا به دیابت و تشخیص زودرس این بیماری، با سهولت بیشتری می‌توان به حالت سلامتی برگشت؛ این بیماری رابطه مستقیمی با چاقی و اضافه وزن دارد، به این علت در ابتدا، چنانچه ۵ تا ۷ درصد وزن بدن افت یابد، در بهبود این بیماری تاثیرگذار خواهد می بود.

وی با اصرار بر اهمیت فعالیت بدنی منظم و تغذیه سالم او گفت: برای افراد دیابتی، پایبندی به دارو زیاد مهم است، اما علی‌رغم مصرف دارو، چنانچه سبک زندگی فرد اصلاح نشود، امکان پذیر بیماری کنترل نشده و بیمار دچار عوارض دیابت شود.

مهدوی خاطرنشان کرد: در دیابت نوع ۲، سابقه خانوادگی نقش مهمی دارد، اما برخی عوامل می باشند که بیشترین نقش را ایفا می‌کنند، همانند، بی‌تحرکی یا نداشتن تحرک کافی، چاقی، اضافه وزن، افزایش کلسترول خون، دیابت بارداری، فشارخون و تغذیه ناسالم، چاقی شکمی، افزایش سن و پیش دیابتی بودن.

لزوم سنجش منظم قند خون، فشارخون و چربی خون در افراد دیابتی

وی با اصرار بر این که چاقی و دیابت همبستگی مستقیم با یکدیگر دارند، او گفت: در رابطه کنترل دیابت، فقط سنجش قندخون مورد اصرار نیست، بلکه همزمان باید فشارخون و چربی خون نیز کنترل شود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مدیر برنامه کشوری دیابت در خصوص عوارض بیماری دیابت اظهار کرد: دیابت تقریباً همه ارگان‌های بدن را دچار می‌کند و نهایتاً امکان پذیر به عوارض غیرقابل بازگشتی همانند، نارسایی کلیه، کوری، مشکلات نوروپاتی (درگیری اعصاب محیطی)، پای دیابتی، قطع عضو، عفونت‌های مزمن و سکته‌های قلبی و مغزی منجر شود.

مهدوی او گفت: اکنون مسیر غربالگری دیابت را با تعیین خطرات حوادث قلبی و عروقی اغاز می‌کنیم؛ یعنی در افراد بالای ۴۰ سال، به طور خود اظهاری سوالاتی در رابطه حالت سلامتی شان پرسیده می‌شود و چنانچه علائمی را مشاهده کرده باشند، سریعاً از آنها آزمایشاتی گرفته شده و به آنها خبر می‌دهیم که طی ۱۰ سال آینده چه مقدار گمان دارد به عوارض قلبی یا مغزی کشنده مبتلا شوند و در این مسیر، قند خون، فشارخون و چربی خون شان نیز سنجیده می‌شود و چنانچه فردی مشکلی داشته باشد، برایش دارو تجویز شده و فرد در مسیر کنترل بیماری قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که اگر به دیابت مبتلا شده باشیم، بیماری همیشه همراهمان بوده و باید با آن کنار آمده و داروها را مصرف و سبک زندگی خود را اصلاح کنیم تا به عوارض بعدی بیماری دچار نشویم.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article