به گزارش آفتاب شرق
همین نوشته موج نگرانی را در تعداد بسیاری از بیمارانی که علائمی همانند کرونا داشتند، به وجود اورده است که آیا کرونا مجدد بازگشته یا نه؟ چندی پیش نیز سعید نمکی وزیر اسبق بهداشت در یادداشتی نسبت به شیوع مجدد این بیماری هشدار داده می بود، وی در بخشی از پیشنهادهای خود نوشته می بود «مدام به همکارانم اصرار داشتم که ویروس در چرخش از سرزمینی به سرزمین دیگر، از نژادی به نژاد دیگر و از فردی به فرد دیگر قابلیت بیماریزایی و مرگ آفرینی متغیری ابراز میدهد لذا با خیز مجدد جهانی ویروس هزار چهره آمادگی خود را در پاییز و زمستان آینده برای رصد بیماری بالا ببریم.»
شیوع ویروسهای تنفسی در سرزمین
از همین رو برای بازدید حالت شیوع بیماریهای تنفسی در سرزمین با مرتضی ایزدی استاد همه دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عدج) او مباحثه کردیم. وی در خصوص آخرین حالت شیوع بیماریهای تنفسی در سرزمین میگوید: آخرین آماری که از عوامل تنفسی در سرزمین وجود دارد دلالت بر شیوه رینو ویروسهایی همانند کرونا ویروس، آدنو ویروس، عفونت آنفولانزا و پا را آنفولانزا است که علائمی شبیه یکدیگر دارند و اکنون این ویروسهای ویروسهای شایع در سرزمین وجود دارند.
وی ادامه میدهد: طبق معمولً اگر از مراجعین به مراکز درمانی به طور کامل نمونه برداری نشود نمیتوان تشخیص داد که این چه نوع ویروسی است. اما بیشترین ویروسهای شایع موارد ذکر شده است.
تشخیص بیماری با نمونه برداری
استاد همه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله توضیح میدهد: با دقت به حالت بیماری که مراجعه کرده است باید تشخیص صورت گیرد، اگر بیماری مراجعه کننده پر ریسک باشد و بیمار با علائم شدید به بیمارستان مراجعه کرده باشد یا سنش بالا باشد، ما تستهای تشخیصی کرونا و آنفولانزا انجام میدهیم. اما در کل یک سری علائم در بیماران به طور یکسان دیده شده است. عموماً پیشنهاد میشود اگر فرد این علائم را داشت، چند روز استراحت کند، به طور مداوم دستانش را بشوید و درمانهای علامتی انجامدهد.
وی ادامه میدهد: لرزیدن و عرق کردن، دردهای مفصلی و عضلانی، ضعف و خستگی، آبریزش و گرفتگی بینی، قرمزی و آبریزش چشم، گلو درد و سردرد از جمله علائم بیماریهای تنفسی است که اگر شدید می بود نیاز است بیمار به پزشک مراجعه کند.
بیماران دارای علائم قرنطینه شوند
ایزدی میگوید: این چنین اگر در خانواده این افراد با علائم بیماری پر خطر وجود دارد باید بیمار را از بقیه را جدا کرد تا به دیگر افراد خانواده سرایت نکند و هرچه سریع تر به پزشکمتخصص عفونی یا اطفال برای تشخیص قطعی مراجعه کند.
متخصص بیماریهای عفونی اظهار میکند: شیوع بیماری در کودکان با دقت به اغاز مدارس همانند بزرگسالان است اما بیماریهایی همانند: کووید یا آنفلوانزا علائمش در کودکان شایعتر است. کودکان و افراد مسن زیاد تر دچار این ویروس خواهد شد.
واکسن آنفلوانزا تزریق کنید
وی پیشنهاد میکند: تزریق واکسن آنفولانزا هم چنان مقدور است و تزریق آن امری واجب است. به طور قطعی گروههای پر خطر همانند: افراد مسن، افرادی که دچار دیابت می باشند، بیمارانی که نقص سیستم ایمنی دارند، افرادی که شیمی درمانی خواهد شد، کودکان شش ماه تا آخر پنج سال، اشخاصی که آسپیرین مصرفمیکنند، افرادی که با بیمارانی که دچار نقص ایمنی می باشند زندگی میکنند و تیمهای پزشکی باید واکسن تزریق کنند.
افراد زیر ۹ سال دو بار واکسن آنفلوانزا تزریق کنند
ایزدی ادامه میدهد: اگر افراد بخواهند واکسن آنفولانزای ایرانی تزریق کنند باید این مسئله را متذکر شد که: تزریق واکسن ایرانی برای افراد بالای ۱۸ سال مجوز گرفته است. اما دیگر واکسنها را افراد زیر ۱۸ سال نیز میتوانند منفعت گیری کنند. این چنین افراد زیر ۹ سال که تا بهحال تزریق نداشتند حداقل باید دو بار به فاصله یک ماه و سپس آن به طور سالیانه تزریق کنند.
وی میگوید: هوای آلوده روی تشدید بیماریها تاثییر میگذارد. چون خود نوعی اکسیدان است و وقتی که اکسیدان در هوا فعال میشود، سیستم ایمنی تخریب شده و علاوه بر آن آلودگی هوا خود علائمی همانند بیماری نشان دارد که تشخیص آن نیز دشوار است. آلودگی هوا تبدیل ابراز یکسری موارد آلرژیزا میشود که علائمی همانند به عفونتهای ویروسی دارند. اگر با چند روز استراحت علائم آلرزی بهبود اشکار نکرد و طول کشید، حتماً به پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مراجعه کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی