شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

ترکیب ۵۰ ساله شربت‌ سرماخوردگی و سرفه تحول کرد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

فنیل‌افرین به طور گسترده در انواع داروهای خوراکی بدون نسخه برای آنفلوآنزا و سرماخوردگی ازجمله فراورده‌های محبوبی همانند بنادریل، ادویل و تیلنول منفعت گیری می‌شود.

فنیل‌افرین این چنین یکی از ترکیبات راه اندازی‌دهنده قطره‌ها و اسپری‌های بینی برای درمان پرخونی مخاطی است که علتانسداد بینی می‌شود. اما تصمیم اف‌دی‌ای مربوط به فنیل‌افرین خوراکی است و نه شکل قطره یا اسپری بینی آن.

چند ماه تا حذف

سال قبل، یک هیئت جدا گانه از کارشناسان به اتفاق آرا اثربخشی فنیل‌افرین خوراکی به گفتن داروی ضد پرخونی و انسداد بینی را رد کردند و افزودند که نیاز به آزمایش بیشتری در این عرصه نیست.

شرکت‌هایی همانند Procter & Gamble و GSK ازجمله چندین شرکت متهم به فریب دادن مصرف‌کنندگان در رابطه داروهای سرماخوردگی حاوی این ماده بودند.

اف‌دی‌ای در این مرحله مطابقت مقرراتش برای مدتی شش‌ماهه اظهارنظرهای عمومی در این مورد خواستار می‌شود. بعد از این دوره است که تصمیم نهایی را برای خارج کردن آن از قفسه‌های داروخانه‌ها می‌گیرد. اکنون، شرکت‌ها تا این مدت می‌توانند به فروش محصولات دارویی حاوی فنیل‌افرین خوراکی به گفتن داروی ضد احتقان یا گرفتگی بینی ادامه دهند.

اف‌دی‌ای اظهار کرده است که زمان مناسبی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد تا داروهای حاوی فنیل‌افرین خوراکی را مجدد فرموله کنند یا این چنین داروهایی را از بازار حذف کنند.

درمورد فنیل‌افرین

فنیل‌افرین دارویی که عروق خونی کوچک را منقبض می‌کند، به گفتن جزئی از شمار تعداد بسیاری از داروهای بدون نسخه خوراکی سرماخوردگی و آلرژی به کار می‌رود. فکر بر این می بود که این دارو بعد از جذب از راه روده علتانقباض رگ‌هایی می‌شود که به غدد مخاطی در مجاری بینی و سینوس‌ها خون می‌رسانند و به‌این‌ترتیب مقدار تشکیل ترشحات مخاطی در آنها افت می‌یابد. اما پژوهش‌های تازه نشان داده‌اند که فنیل‌افرین خوراکی از لحاظ این کاربرد نسبت به دارونما مؤثرتر نیست.

فنیل‌افرین را می‌توان در مجموعه‌ای از داروهای بدون نسخه یافت که برای درمان احتقان یا پرخونی مخاط بینی (که ازجمله در عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفس فوقانی همانند سرماخوردگی و نیز آلرژی تشکیل می‌شود) به کار می‌روال.

یک هیئت کارشناسی جدا گانه مشاور اف‌دی‌ای در سال ۲۰۰۷ رأی داده می بود که شواهد درمورد تأثیربخشی فنیل‌افرین مورد تردید و غیرقطعی می باشند و بازدید زیاد تر در این عرصه را پیشنهاد کرد.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

بالاخره سال قبل بیشتر از پنجاه سال بعد از قبول فنیل‌افرین خوراکی برای کاربرد به گفتن ضد احتقان یا پرخونی مخاط، هیئت کارشناسی مشاور اف‌دی‌ای به اتفاق به بی‌تأثیر بودن فنیل‌افرین خوراکی رأی داد.

در قبل یک ماده قدیمی‌تر مؤثر به نام «سودوافدرین» به این منظور به کار می‌رفت، اما از آنجایی که سودوافدرین امکان تبدیل شدن به مت‌آمفتامین- یک ماده روانگردان غیرمجاز- را داشت، از فهرست داروها حذف شد. از آن به سپس که مصرف فنیل‌افرین افزایش یافت.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article