به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، حسین رستگار با گفتن اینکه علائم اولیه مسمومیت با متانول شباهت بسیاری به نشانههای مصرف الکل معمولی دارد، افزود: این علائم شامل سرگیجه، سردرد، و تاری دید است اما برخلاف مسمومیت معمولی، مسمومیت متانولی میتواند به شدت به عوارض جبرانناپذیر و مرگ منجر شود.
وی با پافشاری بر این که تشخیص مسمومیت با متانول برای افراد غیرمتخصص دشوار بوده و به همین علت این افراد طبق معمولً دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند، او گفت: راه حلهای تشخیص سریع متانول توسط مرکز ملی تحقیقات حلال، گسترش یافته و این راه حلها با دقت بالا و سهولت منفعت گیری میتوانند در شناسایی متانول حاضر در مشروبات الکلی زیاد موثر باشند.
او گفت: این تکنولوژیهای تازه پشتیبانی میکند تا در زمان مختصر بتوان از آلوده بودن مشروبات به متانول آگاه شد و از مسمومیتهای مرگبار ناشی از مصرف این محصولات جلوگیری شود.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: مشروبات الکلی، چه آلوده به متانول باشند و چه نباشند، میتوانند سلامت افراد را تهدید کنند. رسانهها، مراکز آموزشی و نهادهای اجتماعی می توانند با برگزاری کارگاهها، برنامههای آموزشی، و کمپینهای آگاهیقسمت و کارگاههای آموزشی نقش فعالی در این عرصه ایفا کنند.
دکتر رستگار با اشاره به مواردی از مسمومیت با متانول در مشروبات الکی در هفته های تازه و تحمیل عوارضی همچون نابینایی و مرگ برای چندین نفر در سرزمین، خواستار همکاری نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت بهداشت برای ریشهکن کردن این معضل شد و پافشاری کرد که تنها از طریق همافزایی بین نهادها میتوان به افت مصرف مشروبات الکلی و پیشگیری از عواقب آن امیدوار می بود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع