شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

نگاهی به زایشگاه ستارگان در IC 348 و Barnard 3_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

منطقه‌ای بزرگ و مه‌آلود در نزدیکی ستاره درخشان Omicron Persei، تصویری از تضادهای کیهانی را به نمایش می‌گذارد. این ترکیب رنگارنگ از غبار، گاز و ستارگان به وسعت نزدیک به ۳ درجه از آسمان، در لبه ابر مولکولی برساوش گسترده شده و در فاصله نزدیک به ۱۰۰۰ سال نوری از ما قرار گرفته است.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

ستاره Omicron Persei که در سمت چپ مرکز عکس قرار دارد، با هاله‌ای آبی از غبار و نور احاطه شده است. دقیقاً در زیر آن، خوشه ستاره‌ای جوان IC 348 قرار دارد که اخیراً توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب مورد مطالعه قرار گرفته است.

در سمت راست و بالا، ابر بین‌ستاره‌ای و غبارآلود بارنارد ۳ همانند شبهی تاریک روی تابش سرخ و پراکنده گاز هیدروژن دیده می‌شود. این غبار کیهانی، ستارگان تازه‌متولدشده، اجرام جوان ستاره‌ای و پیش‌ستاره‌ها را از دید تلسکوپ‌های نوری نهان می‌کند.

با دقت به فاصله تخمینی ابر مولکولی برساوش، میدان دید در این عکس حدوداً ۵۰ سال نوری را در بر می‌گیرد.

IC 348 به‌گفتن زایشگاه ستاره‌ای شناخته می‌شود و ستارگان جوان و پرانرژی دارد که غبارهای اطراف را تبخیر کرده و تابش فروسرخ قوی تشکیل می‌کند.

بر پایه مشاهدات علمی، ساختارهای مولکولی حاضر در ابر مولکولی برساوش به‌واسطه عکس العمل‌های شیمیایی پیچیده شکل گرفته‌اند و به‌گفتن منبعی برای گازهای غنی و متراکم شناخته خواهد شد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article