جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

نمای شبانه پلوتو از دید فضاپیمای نیوهورایزنز_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

نیمه تاریک و شب پلوتو در این عکس سایه‌گون به نمایش درآمده است. در این چشم‌انداز خیره‌کننده از فضا، خورشید در فاصله ۴.۹ میلیارد کیلومتری (نزدیک به ۴.۵ ساعت نوری)، در پشت این دنیای کم‌نور و دوردست قرار دارد.

این عکس بی همتا توسط فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در ژوئیه ۲۰۱۵ به ثبت رسیده است. در آن زمان، این کاوشگر در فاصله نزدیک به ۲۱ هزار کیلومتری از پلوتو قرار داشت؛ یعنی تقریباً ۱۹ دقیقه بعد از نزدیک‌ترین عبورش از مجاورت این سیاره کوتوله.

 در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

در این عکس، پلوتو که یکی از ساکنان کمربند کویپر است، همانند شبحی تاریک دیده می‌شود. این چنین، لایه‌های گوناگون اتمسفر مه‌آلود و پیچیده پلوتو در این نمای خاص آشکار شده است.

در بالای عکس، قسمت‌های جنوبی «دشت‌های یخی نیتروژنی» پلوتو که به‌طور رسمی با نام اسپوتنیک پلانیتیا (Sputnik Planitia) شناخته می‌شود، همراه با کوه‌های ناهموار یخی Norgay Montes قابل‌مشاهده می باشند.

وجود دشت‌های نیتروژنی مشخص می کند که پلوتو امکان پذیر تا این مدت فعالیت زمین‌شناسی داشته باشد.

این عکس نه‌تنها چشم‌انداز بی‌نظیری از پلوتو اراعه داد، بلکه جزئیاتی را درمورد پیچیدگی‌های جوی این سیاره کوتوله و سطح شگفت‌انگیز آن آشکار کرد.

مأموریت نیوهورایزنز که یکی از موفق‌ترین برنامه‌های اکتشاف فضایی تاریخ محسوب می‌شود، هم چنان دانشمندان را با داده‌های مورد قیمت خود از مناطق دوردست منظومه شمسی شگفت‌زده می‌کند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article