شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

شایع ترین سرطان در زنان ایرانی؛ هر ۲۰ دقیقه یک نفر_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر علی مطلق با گفتن این که سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در بین زنان جهان است، اظهار کرد: سرطان پستان نه تنها شایع‌ترین سرطان در بین زنان جهان است، بلکه شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب می‌شود؛ به طوری که یک زن ایرانی در هر ۲۰ دقیقه به سرطان پستان مبتلا می‌شود. 

وی با گفتن این که علل بسیاری جهت افزایش سرطان پستان خواهد شد، افزود: علل افزایش سرطان پستان به دو دسته «تغییرپذیر» و «تغییرناپذیر» تقسیم خواهد شد. یائسگی دیررس جزو موارد تغییرناپذیر علل افزایش سرطان است.

رئیس اسبق اداره سرطان وزارت بهداشت در ادامه گفت: مسائل مهم‌تری که در سرطان پستان نقش جدی دارند، جزو علل تغییرپذیر می باشند. سرطان پستان با کم‌تحرکی ربط دارد؛ هرچقدر مقدار فعالیت بدنی کمتر باشد گمان ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌یابد. این چنین استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی‌های الکلی بر سرطان پستان اثرگذار می باشند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با گفتن این که «تغذیه» از دیگر علل قابل‌تحول ابتلا به سرطان پستان است، خاطرنشان کرد: اتفاق چاقی و اضافه‌وزن جزو موارد قابل‌تحول علل ابتلا به سرطان می باشند. با دقت به علل قابل‌تحول ابتلا به سرطان پستان، افرادی که اضافه وزن دارند، افرادی که از الگوی غذایی سالم پیروی نمی‌کنند و مصرف‌کنندگان نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات، نسبت به دیگران به مقدار بیشتری در معرض سرطان پستان قرار دارند.

رئیس اسبق اداره سرطان وزارت بهداشت درمورد راه حلهای پیشگیری از سرطان پستان خاطرنشان کرد: تحول عادات غذایی همانند منفعت گیری زیاد تر از میوه و سبزیجات، افت مصرف غذا‌های فرآوری شده و غذا‌های سرخ‌شده، تنظیم مقدار کالری دریافتی در پیشگیری از سرطان پستان نقش دارند. 

حالت شیوع سرطان پستان

وی با گفتن این که اگر بخواهیم درمورد حالت یک بیماری سخن بگوییم باید به «ابراز» و «شیوع» آن اشاره کنیم، او گفت: هنگامی که از شیوع یک بیماری سخن به بین می‌آید، منظور همه افرادی می باشند که در طول تاریخ به یک بیماری خاص مبتلا خواهد شد. محاسبه شیوع یک بیماری، کار چندان راحتی نیست؛ چرا که نیازمند دسترسی به آمار و رقم های آن بیماری در طول تاریخ است. 

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درمورد ابراز سرطان پستان در سرزمین او گفت: منظور از ابراز بیماری، تعداد موارد تازه بیماری است. بازدید‌ها بیانگر این است که مقدار ابراز سرطان پستان طی ۲۰ سال قبل افزایش یافته و پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که این بیماری در ۲۰ سال آینده نیز افزایش می‌یابد.

رئیس اسبق اداره سرطان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ابراز سرطان طی یک یا دو دهه آینده گفت: افزایش سن جمعیت، یکی از دلایل مهم افزایش ابراز سرطان پستان طی یک یا دو دهه آینده است. به عبارت دیگر، افزایش سن، جهت گمان افزایش ابراز سرطان پستان نیز می‌شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article