به گزارش آفتاب شرق
دکتر حسن رودگری با گفتن اینکه در اکثر موجودات مبنای خلقت در تکامل جنین به سمت دختر شدن محکم است، افزود: اما وقتیکه کروموزم y سالم و فعال به جنین منتقل شود، که فقط در اسپرم مردان وجود دارد، در ترکیب با کروموزوم x که از مادر آمده تبدیل جنسیت پسر در جنین می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه گفت: بنابرین اگر یکی از کروموزومهای X مادر از طریق تخمک در کنار کروموزوم X پدر از طریق اسپرم در نطفه قرار بگیرد، جنسیت جنین دختر می شود و اگر در کنار کروموزوم Y پدر قرار گیرد، جنسیت جنین، پسر خواهد می بود به این علت این کروموزوم Y مردان است که در دختر یا پسر بودن جنین تاثییر دارد.
وی در جواب به این سوال که آیا جنسیت نوزاد را در دوران جنینی می توان تحول داد یا خیر؟ او گفت: از نظر علمی بعد از راه اندازی نطفه تحول دادن محتوای ژنتیکی ناممکن است.
متخصص ژنتیک دانشگاه با اصرار بر این که تعیین جنسیت فرزند از طریق تجویز رژیمهای غذایی از سوی برخی افراد، پایه و مبنا علمی ندارد، او گفت: همه راه حلها همانند رژیمهای غذایی خاص و یا آمیزش در یک زمان اختصاصی که میتواند علتدختر یا پسر شدن جنین شود، پایه و مبنا علمی نداشته و هیچ کدام خصوصا در مواردی که سلامت فرد به خطر میافتد پیشنهاد نمیشوند. هیچکدام از روش هایی غذایی، حتی انانی که بر رویشان تحقیقاتی نیز در مراکز معتبر صورت گرفته به هیچ نتیجه و روش قطعی و یقین ختم نشدند. لذا از دستورات غذایی که خطری برای سلامت فرد داشته باشد و یا اعتدال رژیم غذایی وی را با افزودن بیش یا کمتر از حد نیاز محتویات غذایی بر هم بزند، باید بهشدت پرهیز شود.
متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه با اصرار براینکه تعیین جنسیت فرزند از طریق تجویز رژیمهای غذایی از سوی برخی افراد پایه و مبنا علمی ندارد، او گفت: همه راه حلها همانند رژیمهای غذایی خاص و یا آمیزش در یک زمان اختصاصی که میتواند علتدختر یا پسر شدن جنین شود، پایه و مبنا علمی نداشته و هیچ کدام خصوصا در مواردی که سلامت فرد به خطر میافتد پیشنهاد نمیشوند.
وی درمورد این نوشته که زن تعیین کننده جنسیت است یا مرد، مجددا خاطرنشان کرد: عامل ژنتیکی تعیین جنسیت جنین در حقیقت مردان می باشند، به این علت اگر مردی همسر خود را به بهانههایی همانند این که «دختر زاست» سرزنش کند و یا همسر فرد دیگر را برای پسردار شدن انتخاب کند، سخت در نادرست است، چرا که این قضیه از جانب زن نیست و این مردها می باشند که با شانس ۵۰ درصد با اشتراک گذاشتن کروموزوم y و یا x از طریق اسپرم، جنسیت پسر با دختر جنین را رقم می زنند.
دکتر رودگری در توضیح اینکه چه طور میتوان با راه حلهای علمی تعیین کرد که جنس جنین چه باشد، گفت: منفعت گیری از روش تشخیص ژنتیکی قبل از انتقال جنین، تنها روش علمی برای این منظور است. روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) این امکان را به خانوادههایی که مطابق قانون و به دلایل خاص، جنسیت فرزند خود را پیش از بارداری می توانند انتخاب کنند، به دست می دهد.
وی اصرار کرد: این روش فقط برای ارجحیت دادن به نوزاد دختر یا پسر نیست بلکه برای پشتیبانی به والدین بیمار برای جلوگیری از انتقال بیماریهای وابسته به جنسیت همانند هموفیلی، کوررنگی، دیستروفی عضلانی و… نیز طراحی شده است.
متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه گفت: جنینهای مبتلا به این بیماریها با روش ژنتیکی PGD شناسایی و از فرآیند IVF حذف خواهد شد تا از انتقال ژنتیکی بیماریها به فرزند آینده جلوگیری شود و جنین فاقد بیماری مورد نظر، به رحم مادر منتقل میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی