جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

 احمد اسماعیل زاده، در خصوص بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی، او گفت: به حرف های انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی طبق معمولً برای افرادی که در مرحله های پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی می باشند، پیشنهاد می‌شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای نگه داری ارامش و سلامت فرد مبتلا به بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی‌ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است.

او گفت: این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می‌کند تا مقدار ضایعات حاضر در خون آنها افت یابد. به این علت که کلیه‌ها برای متعادل کردن نسبت‌های آب، نمک و دیگر مواد معدنی (به نام الکترولیت‌ها) در خون مورد نیاز می باشند. به این علت، اختلال کارکرد کلیه می‌تواند تبدیل سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص مراعات برخی نکات تغذیه‌ای برای بهبود کارکرد کلیه بیماران کلیوی، فرمود: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعاً به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی همانند سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا می باشند، مصرف آنها را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آنچه که مهم است مقدار غذاها است که باید مطابق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از آن منفعت گیری کنید.

او همین طور گفت: تلاش کنید از غذاهای پر پتاسیم، روزانه بیشتر از یک بار آن هم در مقادیر پیشنهاد شده در برنامه غذایی خود منفعت گیری نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارت هستند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، همه مغزهای گیاهی (همانند پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب‌آلو، آب گوجه فرنگی، شیر.

اسماعیل زاده این چنین او گفت: تلاش کنید غذاهای شور (همانند خیار شور و پنیر) را قبل از مصرف در آب بخوابانید و برای زمان ۱ دقیقه قبل از مصرف آنها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان‌های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید منفعت گیری کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (همانند پسته، بادام، گردو و…) را نیز به علت داشتن فسفر بالا باید محدود کنید.

وی او گفت: تلاش کنید از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (همانند پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (همانند کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا می باشند، بپرهیزید. در صورتی که با مصرف داروهای خود دچار یبوست شدید، حتماً متخصص تغذیه را مطلع کنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با گفتن این که بیماران کلیوی به علت محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می‌توانند از شیر سویا یا ماست سویا منفعت گیری کنند، افزود: برای فراهم پروتئین مورد نیاز خود تلاش کنید سویا را جانشین گوشت کنید.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article