جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان!_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به مناسبت هفته خبر‌رسانی مهار مقاومت میکروبی، چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳، نشست خبری با وجود اصحاب رسانه و مسئولین معاونت بهداشتی، درمانی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

در این نشست، بهروز عطایی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، مقاومت‌های ضدمیکروبی را یک پاندمی خاموش رو به رشد گفت و او گفت: در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۵ میلیون مرگ ناشی از مقاومت‌های ضدمیکروبی گزارش شده و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که نزدیک به ۳۹ میلیون نفر امکان پذیر در ۲۵ سال آینده بر تاثییر مقاومت‌های ضدمیکروبی جان خود را از دست بدهند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی در ادامه گفت: متاسفانه امروزه به علت مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و امحا غلط آنتی‌بیوتیک‌های تاریخ قبل و ورود آن‌ها به چرخه آب و غذای مردم، مصرف نابجا و به‌طور گسترده در صنعت دامپزشکی، کشاورزی، پزشکی و جهش میکروب‌ها، حالت وخیمی را برای ما به وجود اورده است.

عطایی با گفتن این‌که نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد تا یک آنتی‌بیوتیک تازه ساخته شود، خاطرنشان کرد: مطابق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آنتی‌بیوتیک در سطح جهان بوده و در این سه‌سال هم روال رو به افزایش بوده است. ما جزء یکی از کشورهایی هستیم که مصرف آنتی‌بیوتیک در کشورمان بالاست. در نتیجه‌ی این مصرف بالا، مقاومت ضدمیکروبی در بیمارستان‌ها افزایش اشکار می‌کند و آنتی‌بیوتیک‌ها کارایی خود را از دست خواهند داد و در نهایت سلاح اولیه‌ای که ما می‌توانیم از آن علیه میکروب‌ها منفعت گیری کنیم، از دست ما خارج خواهد شد.

وی در ادامه یادآور شد: خبر‌رسانی دقیق در رابطه علائم بالینی بیماری‌های ویروسی همانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌تواند تأثیر بسزایی در مدیریت صحیح این بیماری‌ها داشته باشد. برای مثال، علائمی چون آبریزش بینی، تب و بدن‌درد در فصول سرد سال، طبق معمولً نشان‌دهنده بیماری‌های ویروسی می باشند. اگر شدت این علائم زیاد تر شود، گمان آنفلوآنزا نقل می‌شود. در این شرایط، پافشاری بر عمل های ساده‌ای همانند استراحت و مصرف مایعات می‌تواند بدون نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک به بهبود بیمار پشتیبانی کند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی این چنین خاطرنشان کرد: تنها درصد مقداری از این بیماری‌ها (در نزدیک به ۰.۵ تا ۲ درصد) امکان پذیر با عفونت‌های باکتریایی همراه شوند که در این چنین شرایطی نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک وجود دارد. آموزش عمومی در این عرصه می‌تواند به افت مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک و پیشگیری از مقاومت‌های دارویی پشتیبانی کند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article