جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

“سرماخوردگی” شایع‌ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

با افت دمای هوا در فصول پاییز و زمستان، ناظر افزایش بیماری‌های تنفسی در جامعه هستیم. یکی از شایع‌ترین عوامل این افزایش بیماری‌ها، ویروس‌ها می باشند که در این ایام زیاد تر شیوع اشکار می‌کنند.

وزارت بهداشت، رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در سرزمین را در آبان ماه سال جاری با تعداد ۱۲۴نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی، در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی انجام داده است؛ نتایج مشخص می کند که “رینوویروس‌ها” با ۱۶.۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در سرزمین می باشند.

این چنین بر پایه رصد وزارت بهداشت، مقدار شیوع ویروس‌های آنفلوانزا ۸.۹ درصد و ویروس کرونا ۳.۲ درصد است.

درصد بسیاری ویروس‌های تنفسی شناسایی شده در سال ۱۴۰۳، در نمودار زیر نمایش داده شده است.

علائم ابتلا به رینوویروس‌ها

رینوویروس‌ها، که با اهمیت ترین عامل سرماخوردگی می باشند، به‌اختصاصی در این فصول، علتابراز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی خواهد شد.

رینوویروس‌ها طبق معمولً در مجاری هوایی فوقانی دستگاه تنفسی انسان زندگی می‌کنند و علتالتهاب در بینی و گلو خواهد شد. علائم معمولی آن شامل عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، و گلودرد است. با این حال، این ویروس‌ها طبق معمولً بیماری را به‌طور خفیف‌تر تشکیل می‌کنند و زیاد تر افراد با سیستم ایمنی سالم به راحتی بهبود می‌یابند.

علائم آنفلوانزا چیست؟

سپس از رینوویروس‌ها، ویروس‌های آنفلوانزا شایع‌ترین ویروس‌های در گردش در سرزمین در آبان ماه بوده‌اند. علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفلوانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه زیاد تر شدید است و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی دیگر علامت‌های بیماری بعد از ۲ روز تا یک هفته بهبود می‌یابد.

آنفلوانزا تا چند روز قابل انتقال است؟

دفع ویروس آنفلوانزا طبق معمولً بین ۳ تا ۵ روز سپس از ابراز علائم بیماری و در کودکان تا ۷ روز ادامه خواهد داشت. در صورت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است در منزل بمانید و تا موقعی که تب شما قطع نشده از منزل بیرون نیایید. طبق معمولً یک روز بعد از قطع تب بیماری قابل سرایت نیست و می‌توانید در اماکن عمومی وجود اشکار کنید.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

درمان آنفلوانزا

درمان بیماری طبق معمولً شامل منفعت گیری از داروهایی برای تخفیف علائم است. منفعت گیری از داروهای تب بُر، مسکن، ضد احتقان و آبریزش بینی و داروهای مناسب برای سرفه فقطً به افت علائم بیماری پشتیبانی می‌کنند.

چه افرادی زیاد تر در معرض خطر ابتلا به ویروس‌های تنفسی می باشند؟

با این که ویروس‌های تنفسی امکان پذیر تعداد بسیاری از افراد را آلوده کند اما ابتلا به این ویروس‌ها در برخی از گروه‌های سنی و بیماران، می‌تواند علتبه خطر افتادن جان افراد شود. از جمله:

  • سالمندان( افراد بالای ۶۵ سال)
  • بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، خونی، کلیوی، کبدی، دیابت
  • زنان باردار
  • کودکان ۶ ماه تا زیر ۵ سال

درمان ویروس‌های تنفسی نیاز به آنتی بیوتیک‌ها دارد؟

با دقت به این که عامل بیماریهای آنفلوانزا و سرماخوردگی ویروس است، آنتی بیوتیک‌ها هیچ اثری روی این بیماری‌ها ندارند. تنها در صورتی که بیماری شما اغاز به بهبود کرده ولی یک دفعه مجدداً عود کند به گمان زیاد دچار عفونت باکتریایی شده‌اید.

در این زمان باید با مراجعه به پزشک در صورت نیاز برای درمان عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک مصرف کنید و به این علت باید از مصرف خودسرانه چرک‌خشک‌کن‌ها در این بیماری‌ها اجتناب کنید.

پیشنهاد‌های ساده برای پیشگیری از ویروس‌های تنفسی

پیشنهاد‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌های تنفسی، شامل موارد زیر است:

  1. شستن مکرر دست‌ها
  2. مراعات فاصله اجتماعی (حداقل یک متر از فرد مبتلا)
  3. پرهیز از وجود در اماکن بسته در صورت دارا بودن علائم بیماری
  4. منفعت گیری از دستمال کاغذی زمان عطسه یا سرفه
  5. مراجعه به پزشک در صورت حس تنگی نفس و تشدید علائم بیماری

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article