به گزارش آفتاب شرق
او گفت: مصرف مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها همانند ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم می تواند به داشتن شنوایی بهتر و سالم پشتیبانی کند. این ترکیبات در میوهها و سبزیجات تازه به وفور یافت می شوند.
به گزارش ایسنا، عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی او گفت: رژیم غذایی ناسالم و سرشار از شکر و کربوهیدرات و رژیمهای غذایی دارای چربیهای اشباع شده و کلسترول، اثرات مضری بر شنوایی دارند که با مصرف کمتر این مواد غذایی میتوان از افت شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.
حسینی با گفتن این که مواد معدنی پتاسیم، روی و منیزیم همه انها برای نگه داری و سلامت و کارکرد شنوایی الزامی می باشند، فرمود: مراعات تغذیه سالم و متنوع، منفعت گیری از مغز بادام، گردو و فندق و غذاهای دارای اسیدهای چرب اُمگا ۳ همانند ماهیها، گردو و دانههای کتان، چیا و مصرف زیاد تر میوهها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی علتسلامت سیستم شنوایی میشود.
او همین طور گفت: مواد معدنی حاضر در مواد غذایی همانند پتاسیم در موز، سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، کشمش، زردآلو، خربزه، پرتقال، ماست و شیر کم چرب نقش مهمی در کارکرد گوش داخلی و تبدیل صداها به سیگنالهایی قابل فهمیدن برای مغز دارد. این چنین در افت شدت بیماری وزوز گوش سودمند است.
پژوهشگر جهاد دانشگاهی او گفت: با افزایش سن به مرور قوت شنوایی افت مییابد و کم شنوایی ناشی از افزایش سن(پیرگوشی) اکنون رایج است. با تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن میتوان از افت شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.
حسینی تصریح کرد: افتویتامین B۱۲ و اسید فولیک (B۹)، به اختصاصی در سنین بالاتر، با افزایش غلظت سرمی هموسیستئین (Hcy) همراه است که تأثیر نامطلوب بر جریان خون در حلزون گوش دارد و شنوایی را تحت تاثییر قرار میدهد.
او گفت: مطالعات نشان دادهاند که افتمواد مغذی همانند B۱۲ و اسید فولیک میتواند شنوایی را تا ۳۹ درصد افت دهد، در حالی که افزایش این مواد مغذی میتواند تا ۲۰ درصد از شنوایی محافظت کند.
وی فرمود: منفعت گیری از مواد غذایی دارای ویتامین B۹ همانند اسفناج، شلغم، بروکلی و لوبیا علتبهبود وزوز گوش و این چنین افت شنوایی ناگهانی و مرتبط با افزایش سن میشود. افت شنوایی حسی عصبی ناگهانی(SSNHL) یا افت ناگهانی و غیرقابل توضیح شنوایی نیز با مصرف مواد غذایی دارای روی همانند گوشت، بادام هندی، بادام، اسفناج و شکلات تلخ قابل پیشگیری است.
حسینی اظهار کرد: افت شنوایی به مرور علتزوال شناختی و افت عملکردهای ذهنی همانند تفکر و حافظه شده و با افسردگی و انزوای اجتماعی نیز مرتبط است؛ به همین جهت باید کم شنوایی را جدی گرفت.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی