شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

شیوع زخم های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا_آفتاب شرق

مریم یزدانی
6 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

پیش‌بینی‌های شیوع زخم تا سال ۲۰۳۰ میلادی

وی درمورد افزایش شیوع زخم‌های مزمن تصریح کرد: بازدید‌ها بیانگر این است که شیوع زخم‌های مزمن در همه کشورها رو به افزایش است. شیوع زخم‌های مزمن به نحوی است که این اتفاق به یک اپیدمی آرام و بی‌سروصدا تبدیل شده و جمعیت‌های مختلفی را در سراسر جهان دچار کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که مقدار رشد سالیانه زخم‌های مزمن از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ معادل ۴.۱۵ درصد باشد. این چنین بازدید‌ها بیانگر این است که کشورهای در حال گسترش، بیشترین عوارض و مقدار مرگ و میر ناشی از زخم‌های مزمن را توانایی می‌کنند؛ چرا که مقدار امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است و تشخیص زودهنگام زخم‌های مزمن میسر نیست.  

تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور بر شبکه بهداشتی 

این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درمورد هزینه‌های تحمیلی زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها او گفت: زخم‌های مزمن، مدام از چالش‌های نظام سلامت به حساب می‌آیند و این نوشته در همه تاریخ پزشکی به چشم می‌خورد. هزینه‌های هنگفت و تحمیلی ناشی از زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها زیاد زیاد است. ایالات‌متحده در گزارشی درمورد شیوع زخم‌های مزمن در این سرزمین نوشت، ۸ میلیون شهروند آمریکایی به زخم مزمن مبتلا می باشند و هزینه‌های درمانی این افراد نزدیک به ۳۰ میلیون دلار است.  

دبیر قسمت بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با گفتن این که عوامل مختلفی جهت ابراز زخم‌های مزمن خواهد شد، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنا به هر علت در بدن زخم تشکیل شود و بیشتر از ۴ هفته زمان برد و طی این زمان بهبودی صورت‌ نگیرد، آن زخم به گفتن زخم مزمن در نظر گرفته می‌شود. زخم‌های مزمن از چالش‌های نظام سلامت محسوب خواهد شد و هزینه‌های بسیاری را به سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می‌کنند. «دیابت»، «افزایش جمعیت سالمندان» و «جراحی‌ها» از عوامل تشکیل زخم‌های مزمن می باشند.  

ابتلای ۲۵ درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن

ربط مستقیم چاقی و دیابت

وی درمورد ابراز زخم دیابتی خاطرنشان کرد: زخم‌ دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم تشکیل می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی افت حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا خواهد شد. آمار و رقم های بیانگر این است که نزدیک به ۲۵ درصد از دیابتی‌ها در زمان‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار خواهد شد. نزدیک به ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار خواهد شد و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را توانایی می‌کنند. متاسفانه اتفاق چاقی در بین جمعیت جوان رو به افزایش است و بین چاقی و دیابت ربط مستقیم وجود دارد؛ بازهم اصرار می‌کنم که دیابت می‌تواند عرصه‌ساز ابراز زخم مزمن شود.

معضل «زخم بستر» در بیماران بستری

منصوری با گفتن این که جمعیت سالمندان در سطح جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: سالمندان با عوارض بسیاری روبه رو خواهد شد و احتمالا به علت مسائل گوناگون در مراکز درمانی بستری شوند.  زخم‌های «فشاری» یا «بستر» از دیگر علل ابراز زخم‌های مزمن می باشند. مرگ و میر ناشی از زخم بستر در ایالات متحده تا ۶۰ هزار نفر گزارش شده است. بازدید‌ها بیانگر این است که نزدیک به ۳.۵ تا ۶۹ درصد بیماران بستری ‌شده در بیمارستان‌ها به زخم بستر مبتلا خواهد شد.  

نقش عمل‌های جراحی در ابراز زخم

او با اشاره به نقش عمل‌های جراحی در ابراز زخم‌های مزمن تصریح کرد: از دیگر علل ابراز زخم‌های مزمن، افزایش عمل‌های جراحی چه به علت مسائل پزشکی و چه به علت مسائل زیبایی است. با دقت به نقش عمل‌های جراحی در ابراز زخم، عمل‌های جراحی می‌بایست با تکنیک‌های علمی و تحت نظر افراد متخصص انجام شود. در این عرصه نه تنها تخصص کادر پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بلکه تجهیزات اتاق عمل نیز باید مناسب باشد تا بتوان از ابراز زخم‌های حاد جراحی که به زخم‌های مزمن تبدیل خواهد شد، جلوگیری کرد.  

دبیر قسمت بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران او گفت: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم خواهد شد. بازدید‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل مهم ایجادکننده زخم‌های شریانی است. این چنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی همانند «واریس» تشکیل خواهد شد. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌ – عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال تشکیل می‌کنند نیز جهت ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی خواهد شد.

منصوری با گفتن این که تغذیه در روال درمان زخم‌های مزمن زیاد نقش دارد، تصریح کرد: کادر درمان می‌بایست به نوشته تغذیه بیماران مبتلا به زخم‌ها دقت کنند. پروتئین، ویتامین‌ها و زینک در روال بهبود زخم‌ها زیاد نقش دارند و سوءتغذیه می‌تواند روال بهبود زخم را تحت تاثییر قرار دهد. 

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article