به گزارش آفتاب شرق
این دومین همکاری این دو سرزمین در عرصه حفاظت از تالابهای ایران بخصوص دریاچه ارومیه است.
دولت ژاپن تصمیم گرفته است مبلغ ۶۹۰ میلیون ین ژاپن (۴.۵ میلیون دلار) به جمهوری اسلامی ایران برای اجرای پروژهای در عرصه گسترش سیستم حفاظت از تالابها در دریاچه ارومیه و دیگر مناطق، از جمله جوامع اطراف آن تعلق دهد.
در ابتدای این مراسم او گفت: برنامه گسترش سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران با افتخار اظهار میکند که دولت ژاپن مبلغ ۶۹۰ میلیون ین را برای ترقی مدیریت تالابها و افزایش تابآوری اقلیمی در تالابهای دریاچه ارومیه، شادگان، پریشان و انزلی تعلق داده است. از سال ۲۰۱۴، ژاپن یکی از شرکای کلیدی دولت ایران و برنامه گسترش سازمان ملل متحد در حمایتاز مدیریت پایدار منبع های طبیعی در حوضه آبریز تالابها و تنوع بخشی به معیشت جوامع وابسته به تالابها بوده است. این پروژه از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ بهطور مشترک با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اجرا خواهد شد. این پروژه بر دستاوردهای قبل بنا خواهد شد و این کار کوششها برای گسترش پیروزیآمیز مدلها و روشهای آزمایشی را تسریع خواهد کرد. با تمرکز بر کشاورزی پایدار و معیشتهای جانشین سازگار با تغییرات اقلیمی، این ابتکار بهجستوجو تشکیل منافع طویل مدت برای جوامع محلی و در عین حال نگه داری تنوع زیستی تالابها بهگفتن اکوسیستمهای حیاتی است. در چهار سال پیش رو، ما به ترویج روشهای کشاورزی نوآورانه با مصرف کم آب خواهیم پرداخت، در حالی که بر گسترش این روشها برای آیندهای بهتر برای همه، متمرکز خواهیم می بود.
تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن در تهران در مراسم امضای این تفاهمنامه همکاری او گفت: «برای من افتخار بزرگی است که در مراسم امروز برای امضا و تبادل یادداشت در خصوص پشتیبانیهای مالی بلاعوض دولت ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه و دیگر تالابها در همکاری با برنامه گسترش ملل متحد (UNDP) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد سخن بگویم. ژاپن و ایران قرنها و هزارهها روابط دوستانهای داشتهاند. دولت ژاپن میخواهد این روابط را در آینده ادامه دهد. مراسم امروز گواهی بر این آرزو و ضمانت است. در عرصه روابط دولتی و همکاریهای دو سرزمین، حفاظت از محیطزیست مدام یکی از موضوعات مهم بوده که کوششها و منبع های خود را در آن به کار گرفتهایم. دولت ژاپن تصمیم گرفته است مبلغ ۶۹۰ میلیون ین ژاپن (۴.۵ میلیون دلار آمریکا) به جمهوری اسلامی ایران برای اجرای پروژهای در عرصه گسترش سیستم حفاظت از تالابها در دریاچه ارومیه و دیگر مناطق، از جمله جوامع اطراف آن تعلق دهد. این پروژه عمدتاً توسط برنامه گسترش ملل متحد (UNDP) و با همکاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) اجرا خواهد شد.»
او ضمن اشاره به خاطره سفر خانوادگیاش در تابستان قبل به دریاچه ارومیه و مشاهده بیابانی شدن آن اصرار کرد که دیدن حالت دریاچه او را برا بهبود شرایط مصممتر از قبل کرده است و او گفت: «ایران ۲۶ تالاب باارزش را که تحت کنوانسیون رامسر قرار دارند، از جمله دریاچه ارومیه، در اختیار دارد. این تالابها که محل زیست گونههای گوناگون و پرندگان مهاجر می باشند، باید نگه داری شوند؛ این تنها یک قضیه داخلی ایران نیست، بلکه مسألهای برای بقای کره زمین است و باید به گفتن یک مسأله بینالمللی شناخته شود. در طول ۱۰ سال قبل، دولت ژاپن از طریق بازوی گسترشای خود، جایکا ، از حفاظت از دریاچه ارومیه حمایتکرده و در این راستا با برنامه گسترش ملل متحد (UNDP) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) همکاری داشته است. برای ادامه این روال، ما به همکاری با برنامه گسترش ملل متحد (UNDP) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) ادامه خواهیم داد و سیستمهای مدیریت آب در دریاچه ارومیه را با منفعت گیری از مدلهای تحلیل آب که قبلاً توسط FAO تشکیل شده و بهترین روشهای تشکیل شده توسط UNDP، راهاندازی می کنیم. این سیستمها به منظور بهبود امکانات آبیاری برای منفعت گیری بهینه از منبع های آبی کشاورزی تشکیل خواهند شد.
این پروژه به همانند تفاهمنامه قبلی به قضیه برداشت بیرویه آب، گسترش صنایع پایدار، همانند گردشگری اکولوژیک در منطقه خواهد پرداخت.»
به حرف های تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن، «دانش و فناوریهای منتقل شده از طریق این همکاری در دیگر تالابهای ایران، همانند تالاب شادگان، تالاب پریشان و تالاب انزلی، به کار خواهد رفت. ویژگی فرد دیگر که این پروژه را نزدیک میکند، رویکرد جامع آن است؛ رویکردی که حفاظت از محیطزیست را با گسترش پایدار جوامع محلی تلفیق میکند، به طوری که منافع آن تنها به تالابهای مستقر در منطقه محدود نخواهد شد بلکه جوامع اطراف آنها نیز برای نسلهای آینده منفعتمند خواهند شد. مراسم امروز تنها تکمیل کوششهای ما نیست –که یقیناً این خود اهمیت دارد؛ بلکه نمادی از امید و مسئولیت مشترک بین همه ما است که در اینجا گرد هم آمدهایم. مایلم عمیقترین سپاس خود را از همه افرادی که بیوقفه برای تحقق این پروژه تلاش کردهاند، به اختصاصی تیم UNDP، سازمان محیطزیست و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ابراز نمایم. بیایید با هم در این مسیر قدم برداریم تا اهدافمان را با پیروزی به انجام رسانیم.»
احمدرضا لاهیجانزاده؛ معاون محیط دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم با اشاره به این که به زمان ۳ سال مدیر ملی اجرای پروژه همکاری ایران و ژاپن در رابطه دریاچه ارومیه بوده است او گفت: همان زمان سفیر زمان ژاپن از پروژه بازدید کرده و در آن بازدید نیز یک پشتیبانی ۳ میلیون دلاری دیگر توسط ژاپن انجام شد. ما تلاش میکنیم که ماندگاری عمل های را استمرار ببخشیم و آنها را در مناطق جدیدتری هم انجام دهیم.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی