به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبر سریع، به تازگی وبینار آموزشی در خصوص ایدههای کسب و کار برگزار شد که در آن مدرس از شرکتکنندگان در خصوص آرزوهایشان در صورتی که پولی به دست بیاورند سوال کرد.
جوابها مشخص می کند که عموم شرکتکنندگان که از تحصیلکردههای جامعه نیز بودند، کف هرم نیازهای مازلو را آرزوی نخست خود میدانند و به علت شرایط اقتصادی به درجات بالاتر نیازها نمی توانند فکر کنند.
اما مازلو در خصوص نیاز افراد چه میاو گفت؟ مازلو روان شناس انسانگرایی می بود که هرمی از نیازهای نوع انسان را در ۵ دسته کلی اراعه کرد.این دستهها از پایین به بالای هرم به ترتیب زیر است:
۱.نیازهای فیزیولوژیک که برای همه ارگانیسمها وجود دارند. نیازهایی که به نگه داری حالت بیولوژیک ارگانیسم و بقای آن پشتیبانی میکنند.
غذا، آشامیدنیها، خواب، اکسیژن، سرپناه و رابطه جنسی در این گروه قرار میگیرند.
اگر نیازهای فیزیولوژیک برای زمان نسبتاً طویل فراهم نشوند، فرد برای فراهم نیازهای دیگر برانگیخته نخواهد شد.
۲.نیازهای مربوط به به ارگانیسم پشتیبانی میکنند تا بتواند دنیایی منظم، پایدار و قابل پیشبینی در اطراف خود تشکیل کند
نبودن شرایط پایداری و ارامش، میتواند به اضطراب و حس ناامنی منتهی شود.
فراهمنشدن نیازهای مربوط به امنیت، علتمیشود که فرد، قسمت مهمی از زمان و انرژی خود را به این سطح از هرم نیازها تعلق دهد و انرژی و انگیزه کمتری برای پرداختن به لایههای بالاتر باقی بماند.
۳. نیاز به عشق و تعلق بعد از فراهم نیازهای فیزیولوژیک و نیازهای مربوط به امنیت، برانگیخته میشود.
فرد به جستجوی روابط نزدیک و صمیمی برمیخیزد و میکوشد خود را به گروههای گوناگون (خانواده، گروههای حرفهای، همسایگان، گروه رفقا و دوستان و همانند اینها) نسبت دهد.
۴. نیازهای مربوط به احترام به خود، در قالب دو نیاز گوناگون نمایان میشود:
میل به کسب احترام از سوی دیگران (پذیرفتن اجتماعی، موقعیت اجتماعی، پرستیژ و همانند اینها)
احترام خودم به خودم (توضیحات مزلو در این قسمت، زیاد به مفهوم عزت نفس نزدیک است)
۵.نیاز به خودشکوفایی: اگر همه نیازهای لایههای قبل، فراهم شوند، نیازهای مرحله خودشکوفایی فرصتی برای ظهور و ابراز اشکار میکنند؛ یقیناً به شرطی که خود فرد هم در اینجا خودشکوفایی را آگاهانه انتخاب کند.
هرم نیازهای مازلو یکی از ایدههای مهم در حوزه روان شناسی است که به نوعی حالت افراد را در جامعه مشخص می کند. نظرسنجی وبینار آموزشی میگوید مردم به محض اشکار کردن پول یا به جستوجو حل و فصل مشکلات قبلی از جمله بدهی، اجارهنشینی، درمان بیماریها و خرید لوازم الزامی زندگی می باشند یا به علت نابه سامانی حالت اقتصادی و هراس از تورم به جستوجو بعد انداز از طریق خرید اندوختههای غیرمولد میروال.
در این چنین شرایطی انتظار از جامعه برای رسیدن به درجه خودشکوفایی شهروندان دور از ذهن است.
شما چه برنامهای برای اولین پولی که قرار است به دستتان برسد، دارید؟ در قسمت کامنتها بنویسید.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی