پنجشنبه, بهمن ۴, ۱۴۰۳

شکایت محیط زیست از دستگاه‌های متخلف در مازوت‌سوزی_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

صدیقه ترابی افزود: مازوت سوزی را در دومین کارگروه ملی آلودگی هوا را با وجود آقای قائم‌پناه – معاون اجرایی رییس جمهوری- بازدید کردیم و مصوب شد در مرحله اول مازوت سوزی در سه نیروگاه شامل نیروگاه‌های شازند اراک، چشم به راه قائم کرج و شهیدمنتظری اصفهان متوقف شود.

وی درمورد علت اتخاذ این تصمیم او گفت: منبع های ثابت آلاینده در این سه شهر تاثییر بسیاری بر آلودگی هوا می‌گذارند که نیروگاه‌ها در این عرصه سهم قابل توجهی دارد، به‌اختصاصی در نیروگاه شازند اراک که کاملا اشکار شد، دی اکسید گوگرد حاضر در هوا ناشی از سوختن مازوت است به این علت مصوب شد که این سه نیروگاه که زیاد نزدیک به مراکز جمعیتی می باشند، امسال مازوت نسوزانند.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با گفتن این که ۱۴ نیروگاه در سرزمین از نوع بخاری می باشند و امکان مازوت‌سوزی دارند، اظهارکرد: کل ظرفیت سوخت این سه نیروگاه در روبه رو کل نیروگاه‌های که امکان مازوت‌سوزی دارند، حتی وقتی که با حداکثر ظرفیت کار کنند، کمتراز ۵ درصد است به این علت انتظار داشتیم این مصوبه که دستور رییس جمهوری را به همراه داشت و آقای قائم‌پناه به گفتن رییس کارگروه ملی آلودگی هوا آن را خبرداد، امسال مراعات شود.

وی در جواب به این سوال ایسنا که آیا سازمان حفاظت محیط زیست بر پایه قانون هوای پاک از دستگاه‌های متخلف شکایت خواهد کرد، اصرار کرد: حتما این کار انجام می‌شود. با دقت به این که نقش این نیروگاه‌ها در بین ۱۰۲ نیروگاه فعال در تشکیل برق در سرزمین دیدنی نیست، معتقدیم وزارتخانه‌های نیرو و نفت در عرصه‌هایی همانند مدیریت مصرف تلاشی انجام ندادند و بر پایه قانون هوای پاک حتی اگر ناچار به منفعت گیری از مازوت برای تشکیل برق شوند، باید سوختی را منفعت گیری کنند که آلاینده‌های منتشره در نزدیک به مجاز انتشار کردن آلاینده‌های هوا باشد. در این عرصه نیز وظایفشان را انجام نداده‌اند به این علت به‌طور قاطق سازمان حفاظت محیط زیست عمل قضایی خواهد کرد.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در قانون پیش‌بینی شده است که اگر نیروگاه‌ها تصمیم منفعت گیری از مازوت یا سوخت سنگین را دارند وزارت نفت باید نسبت به گوگرد زدایی از مازوت عمل کند. بر پایه استاندارد ملی مقدار درصد جرمی سوخت سنگین باید کمتر از ۰.۸ درصد باشد، در حالی که مازوت در حال منفعت گیری ۳.۵ درصد جرمی گوگرد دارد به این علت با مصرف هر میلیون لیتر مازوت، نزدیک به ۳۵ تن گوگرد داخل هوا می‌شود. وزارت نفت می‌توانست گوگردزدایی کند و سال‌ها است که قرار است این کار را اجرایی کند. وزارت نفت باید سوخت مازوت کم‌سولفور را در اختیار نیروگاه‌ها قرار دهد.

ترابی در آخر او گفت: وزارت نیرو موظف است که دودکش‌ها را به انواع فیلتر‌ها تجهیزکند که علتکاهش این آلاینده در هوا شود. هیچکدام از این دو وزارتخانه ماموریت های خود را انجام ندادند و متاسفانه بر منفعت گیری از سوخت مازوت در این سه نیروگاه اصرار دارند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article