شنبه, فروردین ۲, ۱۴۰۴

۱۰ پیشنهاد تغذیه ای طب سنتی اختصاصی شب یلدا_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش خبرنگار اجتماعی ، اگر چه مردم هر شهر ایران آداب و رسوم خاص خود را در “شب یلدا” دارند اما در اکثر شهرهای سرزمین، عمده خوراکی‌هایی که مردم می‌خورند، یکسان است.

در اغاز شب یلدا، فضای مجازی پر از انواع غذاها و دسرهایی می‌شود که برای شب یلدا می‌توان تهیه کرد اما عمده این خوراکی‌ها، ناسالم و پرکالری و عامل چاقی و افزایش قند خون می باشند این چنین مصرف بیشتر از حد آجیل‌ها و میوه‌ها و درهم‌خوری، می‌تواند علتابراز مشکلات سلامتی شود به همین علت مراعات برخی نکات تغذیه‌ای در این شب باستانی الزامی است؛ این پیشنهاد‌ها در ادامه آمده است:

از نگاه طب سنتی ایرانی،‌ سریع تر و بعضی اوقات قو‌ی‌تر از تاثییر مزاجی بعد از خوردن خوراکی‌ها، تاثییر حالات روحی روانی است که جسم را تحت تاثییر خود قرار می‌دهد. وجود رنگ‌های گوناگون و گرم در سفره شب یلدا، دیدار خانواده و هم نشینی با بزرگان فامیل، شنیدن قصه، شعر و لطیفه و خندیدن و نشاط ارواح و قوای انسان را گرم می‌کنند به این علت تلاش کنید حتماً این شب را در کنار خانواده خود سپری کنید.

  1. از پرخوری و درهم‌خوری پرهیز کنید. وعده شام باید به مقدار کم و سبک خورده شود. باتوجه به این که در شب یلدا بلافاصله بعد از مصرف شام، دیگر خوراکی‌ها از قبیل میوه، شیرینی، آجیل و تنقلات مصرف می‌شود باید مقدار شام مصرفی و تنوع خوراکی‌های مصرفی افت یابد تا افراد دچار مشکلات گوارشی نشوند.
  2. از آجیل‌های بوداده و کم نمک منفعت گیری کنید؛ منفعت گیری از آجیل‌های شور علتافزایش سختی خون می‌شود.
  3. برای پیشگیری از ابراز مشکلات گوارشی، بهتر است میوه‌ها قبل یا دو ساعت سپس از غذا مصرف شود و فاصله بین صرف غذا و خوابیدن حداقل دو ساعت باشد.
  4. مصرف برخی نوشیدنی‌ها از قبیل چای ایرانی هل‌دار،‌ دمنوش سیب و چوب دارچین و شربت لیمو و زعفران در این شب می‌تواند زیاد سودمند باشد.
  5. تلاش کنید زیاد تر از انارهای شیرین منفعت گیری کنید چون مقوی کبد است و علتخوش‌رنگ شدن پوست می‌شود.
  6. منفعت گیری از خرمالو را فراموش نکنید. خرمالو سرشار از موادی به نام کاروتنوئید است، این مواد، پیش‌‌سازهای ویتامین A می باشند که نقش مهمی در کارکرد سیستم ایمنی، سلامت چشم و پوست دارند. این میوه پاییزی این چنین حاوی پتاسیم است و نقش مهمی در جلوگیری از ابراز سختی خون بالا دارد.
  7. یکی دیگر از پیشنهاد‌های طب سنتی برای شب یلدا، مصرف شلغم پخته است. شلغم پخته ملین و مدر است و به از بین بردن یبوست و افزایش حجم ادرار پشتیبانی می‌کند.
  8. از منظر طب سنتی ایرانی،‌ مصرف هندوانه می‌تواند به افت حرارت خون منجر شود. هندوانه حاوی پتاسیم است که به افت سختی خون پشتیبانی می‌کند. این میوه این چنین به علت دارا بودن انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین ث به افت التهابات پشتیبانی می‌کند.
  9. لبو که یکی از خوراکی‌های معروف شب یلداست، سرشار از فیبر است. فیبر حاضر در لبو، حرکات دستگاه گوارش را افزایش می‌‌دهد و در پیشگیری از یبوست تاثییر شگرفی دارد. لبو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌‌ها است و در پیشگیری از سرطان‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.
  10. سیب نیز یکی دیگر از میوه‌های معروف یلدایی است که به علت داشتن ویتامین‌های گروه B، منیزیم و فسفر، تاثییر آرام‌بخشی بر اعصاب دارد. این چنین به علت داشتن ریبوفلاوین، ویتامین ث و آ و مواد معدنی همانند منیزیم و پتاسیم در نگه داری طراوت و شادابی پوست مؤثر است. سیب یکی از میوه‌های کم‌کالری به حساب می‌آید و فیبر حاضر در آن علتکاهش جذب کلسترول بد در روده انسان می‌شود.

در عکس زیر به برخی پیشنهاد‌‌ها درمورد شب یلدا از منظر طب سنتی اشاره شده است:

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article