به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، افت دمای هوا در فصول سرد سال، علتافزایش بار بیماریهای تنفسی در جامعه میشود. یکی از شایعترین عوامل این افزایش بیماریها، ویروسها می باشند که در این ایام زیاد تر شیوع اشکار میکنند.
وزارت بهداشت به منظور رصد و پایش ویروسهای در گردش بیماریهای حاد تنفسی، پایش مقدار شیوع ۲۱ عامل بیماریزای تنفسی را در آذرماه سال جاری انجام داده است.
این پایش در دانشگاههای منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی تعداد ۱۱۹ نمونه را از نظر ۲۱ عامل بیماریزای تنفسی تحت آزمایش قرار داده است. نتایج نشاندهنده آن است که ویروسهای آنفولانزا با ۲۱ درصد، رینوویروسها با ۱۱.۸ درصد و کروناویروس با ۶.۷ درصد در راس ویروسهای در گردش است.
درصد بسیاری ویروسهای تنفسی شناسایی شده در سال ۱۴۰۳، در نمودار زیر نمایش داده شده است:
علائم بیماریهای شایع تنفسی چیست؟
علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفولانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه زیاد تر شدید است و برای مدتی ادامه مییابد ولی دیگر علامتهای بیماری بعد از ۲ روز تا یک هفته بهبود مییابد.
رینوویروسها، که با اهمیت ترین عامل سرماخوردگی می باشند، بهاختصاصی در این فصول، علتابراز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی خواهد شد.
ویروس کرونا نیز علتایجاد علائمی نظیر تب، سردرد، سرفه خشک، گلودرد، تنگی نفس، عطسه و سرفه میشود.
چند پیشنهاد مهم برای پیشگیری و درمان بیماریهای تنفسی
پیشنهادهای عمومی برای پیشگیری از انتقال این بیماریهای تنفسی شامل شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون، مراعات فاصله حداقل یک متری از فرد مبتلا به ویروسهای تنفسی، منفعت گیری از دستمال کاغذی زمان عطسه یا سرفه و در صورت در دسترس نبودن دستمال، عطسه یا سرفه کردن در آستین لباس است.
با اهمیت ترین پیشنهاد در درمان این بیماریهای ویروسی، استراحت و افزایش مصرف مایعات است؛ در صورت ابتلای افراد به تب منفعت گیری از داروی استامینوفن پیشنهاد میشود. در صورت تشدید علائم بیماری و یا تنگی نفس، افت اکسیژن خون و قطع نشدن تب، مراجعه به پزشک الزامی است.
مسئله مهم درمورد درمان بیماریهای تنفسی ویروسی، پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها است. چرکخشککُنها هیچ اثری بر بیماریهای ویروسی ندارند و مصرف آنها در صورت ابتلا به بیماریهای ویروسی علتبیتاثییر شدن داروهای آنتیبیوتیک روی درمان بیماریهای عفونی میشود.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع