جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

گوش دادن به موسیقی با صدای بلند علتصدمه شنوایی می شود_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، محمدرضا شریفیان با اشاره به تاثیرات فرکانس‌های بالای صوتی در افت قوت شنوایی افراد اظهار کرد: تفاوت ماهیتی بین منفعت گیری از هدفون و هندزفری وجود ندارد، طبق معمولً آسیبی که به گوش می‌رسد، بسته به نوع آن وسیله نیست بلکه متأثر از زمان و شدت صدایی است که شنونده از آن منفعت گیری می‌کند.

او گفت: طبق معمولً شدت صدایی که ما روزمره با آن سرو کار داریم بین ۴۰ تا ۶۰ دسی بل، شدت صوت است و در صورتی که  قوت صدا بالا باشد و به ۷۰یا ۸۰ دسی بل برسد، علتصدمه به حلزون شنوایی و سلول‌های مویی ظریف شنوایی، عصب شنوایی و نیز کم شدن شنوایی می‌شود که برگشت ناپذیر بوده و قابل ترمیم نخواهد می بود و لذا فرد دچار کم شنوایی در فرکانس‌های گوناگون شده که در نهایت امکان پذیر ناچار به منفعت گیری از سمعک شود، بر همین مبنا منفعت گیری از وسایل صوتی با صوت بالا باید محدود شود.

شریفیان خاطرنشان کرد: موسیقی و دیگر اصوات در صورتی که  با صدای عادی شنیده شود، مشکلی نخواهد داشت اما بعضی اوقات افراد برای لذت زیاد تر از شنیدن موسیقی صدای آن را زیاد می‌کنند، که بر حسب عادت رخ می‌دهد و در گذر زمان علتصدمه و کم شدن شنوایی می‌شود.

دانشیار گروه گوش، حلقی و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ابزارهای روز دنیا جهت سنجش شنوایی افراد و از بین بردن نواقص ناشی از آن او گفت: سیستم‌های تست شنوایی و تعادلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مراکز خصوصی وجود دارند که با ارجاع بیماران به این مراکز می توان، برسی‌های دقیقی از سیستم تعادلی فرد انجام داد.

وی تصریح کرد: اکنون تست‌های اسکرنینگ یا تست‌های شنوایی سنجی عمومی که در زایشگاه‌ها وجود دارد، در بدو تولد برای نوزاد انجام می‌شود، چرا که در یک درصد موارد، نوزاد امکان پذیر با نواقص شنوایی متولد شود، لذا این نواقص در برسی اولیه قابل تشخیص بوده و عمل های درمانی سریع انجام خواهد شد. این چنین تست‌های غربالگری که در مدارس و پیش دبستانی‌ها و نیز سنین ۵ سالگی انجام می‌شود تعداد بسیاری از نواقص شنوایی را تشخیص داده و کودکان برای درمان طبی، جراحی یا تجویز سمعک ارجاع داده خواهد شد.

متخصص گوش، حلق و بینی به تاثیرات اصوات محیطی در برخی مشاغل نیز اشاره کرد و او گفت: در کارخانه‌ها افرادی که با محیط‌های پر سروصدا ربط دارند، همانند کارخانه‌های ریسندگی، تست‌های ادواری شنوایی برای کارگران، جهت پیشگیری از کم شدن شنوایی ناشی از سرو صدا انجام می‌شود. دیگر افراد نیز، در صورت ابتلا به کم شنوایی باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه و سپس برای سنجش شنوایی، ارجاع داده شوند که با انجام تست‌های وابسته و یافته‌های آن، عمل های درمانی انجام شود.

او گفت: در سالمندانی که دچار پیر گوشی شده و نیز با رخ دادن کم شدن شنوایی درهمه ما سپس از سن ۴۰-۵۰ سالگی در سطوح کمتر یا زیاد تر، در پیرگوشی‌های شدید وسیله پشتیبانی شنوایی سمعک توسط ادیولوژیست به بیمار تحویل داده می‌شود.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article