جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

بهارستان پرتراکم ترین محله تهران/علت مهم آلودگی هوای پایتخت_آفتاب شرق

مریم یزدانی
7 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، علیرضا زالی در جلسه اندیشگاه سلامت از برگزاری مجمع ملی سلامت در هفته اول اسفند به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و او گفت: مجمع ملی سلامت هر استان از بازوان بسیاری برخوردار است و مقصد از این مجمع تشکیل توانمندسازی و جلب شراکت شهروندان به منظور تدوین برنامه‌های عملیاتی است.

به حرف های رئیس این دانشگاه، در ساختار مجمع هر استان، کارگروه سلامت و امنیت غذایی فعال است که اندیشگاه سلامت نیز زیرنظر این کارگروه در راستای فراهم سازی اتاق فکر، اندیشه ورزی، ارایه راه حل‌ها بر پایه شواهد علمی و کاربست شواهد در چارچوب روشنامه‌های استانی تلاش می‌کند.

وی با گفتن این که این جلسه به منزله تشکیل کانون اندیشه‌ورزی با نگاه مبتنی بر شواهد و قضیه محور استان تهران، به طور خاص قضیه آلودگی هواست، افزود: سال جاری، سال پر چالشی در حوزه افزایش آلاینده‌ها می بود و در دو مرکز ارجاعی تنفسی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ناظر رشد مراجعات بودیم.

 زالی در ادامه گفت: یکی از با اهمیت ترین استراتژی‌های وزارت بهداشت شناسایی عوامل ابراز مرگ زودرس، مرگ شهروند زیر ۷۰ سال است.

وی با گفتن این که نظام سلامت باید به طوری عمل کند که در کنار صدمه‌شناسی، راهکارها بازدید و راه حل مناسب اراعه شود. در این عرصه بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین سهم و بعد از آن تصادفات و سرطان‌ها نقش مهمی در ابراز مرگ و میر زودرس دارد، یقیناً از نقش آلودگی هوا نیز نمی‌توان غافل شد.

وی اظهار کرد: آلودگی هوا علاوه بر آثار‌مختصر زمان در مرگ و میر و بیماری‌زایی، آثار بلند زمان هم به همراه دارد که در نقاط کور پژوهشی مورد غفلت واقع می‌شود؛ به گفتن مثال نقش بنزن در ابراز سرطان خون در کودکان یا نقش آزبست در ابراز سرطان ریه مثالهایی از این موارد است.

 زالی با گفتن این که این نوشته نیز همچون دیگر مسایل اجتماعی نیاز به تصمیمات و عمل های چندوجهی دارد، افزود: همه ارگان‌ها باید این نوشته را مورد بازدید قرار دهند و در طراحی راه‌حل‌ها کاری مشترک صورت گیرد.

وی با گفتن این که وزارت بهداشت تنها دستگاه مرتبط با این قضیه نیست، او گفت: همه ظرفیت‌های علمی، آکادمیک و فرهنگی باید در بستر مشترک و همگرایانه به تحقق برسد، چون این نوشته از بضاعت هر دستگاه اجرایی به تنهایی خارج است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۶ دستگاه را به طور مستقیم و غیرمستقیم در نوشته آلودگی هوا دخیل دانست و او گفت: بعد از شناسایی چالش‌ها و تدوین راه‌حل‌ها، هر ارگان باید در تحقق مفاد برنامه‌های اجرایی، با چالش‌ها و مانع ها روبه رو شود و در راستای از بین بردن آن تلاش کند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

 زالی از انجام روزانه میلیون‌ها سفر درون شهری و وجود تعداد بالای ناوگان فرسوده در تهران او گفت: ۵۴ تا ۵۸ درصد سهم آلودگی هوا در تهران به منبع های متحرک تعلق دارد.

وی این چنین با اصرار بر این که باید از طراحی نسخه واحد برای آلودگی هوای کلانشهرها پرهیز شود، او گفت: تغییرات اقلیمی، آمایش سرزمینی، مسائل فرهنگی، تنوع آلاینده‌ها، تفاوت در همگنی صنعتی شدن شهرها، مهاجرت، سکونت‌گاه‌های غیررسمی و اتفاق‌های اجتماعی نیاز به اخذ تصمیمات متنوع را پررنگ‌تر می‌کند.

 

 زالی در این راستا تصریح کرد: تراکم جمعیت در شهر تهران به ازای هر یک کیلومتر مربع، ۱۰ هزار نفر گزارش شده است. از طرفی سپس از غزه که متراکم‌ترین شهر در دنیا محسوب می‌شود، محله بهارستان تهران از بیشترین تراکم جمعیتی برخوردار است. این پراکندگی ناموزون، مسائل را پیچیده می‌کند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم تامین منبع های اعتباری پایدار، مطالبه‌گری در سطوح دانشجویی و مدنی و آموزش همگانی اصرار کرد و او گفت: باید از هر فرصتی برای آموزش و مطالبه‌گری منفعت گیری کرد.

وی بر لزوم دقت اختصاصی به حل قضیه آلودگی هوا اصرار کرد و او گفت: یکی از بهترین موقعیت‌ها مطرح قضیه درشورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رییس جمهور است.

 زالی در ادامه دقت به نوشته آلودگی در فضاهای سرپوشیده (Indoor )  و کنترل سطح آلاینده‌ها در محیط‌های بسته با هوشمندسازی نظام یارنه‌ای و آموزش همگانی، منفعت‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی و ورود مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به این قضیه، فرهنگ‌سازی در عرصه منفعت گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، برقراری ربط بین صنعت و مراکز پژوهشی و جدیت در اجرای قوانین مدیریت سبز که تطابق بالایی با قانون هوای پاک دارد را الزامی دانست.

رئیس دانشگاه مداخلات علمی و دانشگاهی را در تصمیم‌سازی و عمل های دولت موثر دانست و او گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نوشته مدیریت سبز دقت اختصاصی‌ای شده است؛ برای مثال مصرف کاغذ A4 به گفتن یکی از مولفه‌‌های این رویکرد در مراکز دانشگاه ۲۱ درصد افت داشته است.

وی در آخر با گفتن این که نیاز به نقشه راهی متقن و مقداری نگاری شده در تهران وجود دارد، از اهمیت حکمرانی مبتنی بر حمایتطلبی به گفتن چارچوب مدنی در دیگر کشورها یاد کرد و او گفت: یکی از محورهای جلسات هم اندیشی باید حمایتطلبی باشد.

محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در این جلسه از اجرای جدی قانون هوای پاک در وزارت بهداشت و دقت به تکالیف اجرایی در کنار این قانون خبر داد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article