به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، محمدرضا ظفرقندی امروز(جمعه ۱۲ بهمن) در بیست و دومین مجمع خیّرین امدادگران عاشورا، ضمن سپاس از نیکوکارانی که با همه وجود در خدمت بیماران بودهاند، خدمات اراعهشده توسط این مجموعه را قابل تحسین دانست و او گفت: این مسیر، همان راهی است که در دوران دفاع مقدس پیموده شد.
وی با یادآوری فداکاریهای کادر درمان در آن دوران، افزود: امدادگران، بهاختصاصی در خطوط مقدم، نقش بیبدیلی در سازماندهی و اراعه خدمات پزشکی ایفا کردند.
ظفرقندی، کوششهای بیوقفه و اخلاق والای دکتر فتحیان را مورد اشاره قرار داد و او گفت: ایشان مدام در سختترین شرایط، تیمهای امدادی را با روحیهای بالا همراهی میکردند.
وی با اشاره به نقش حیاتی امدادگران در حوادث و مشکلاتها، یادآور شد که همان نیازهایی که در دوران جنگ تحمیلی برای مجروحان وجود داشت، امروز در قالب حمایتاز بیماران مبتلا به بیماریهای سخت و صعبالعلاج ادامه دارد.
وی در این عرصه، فرمایش گهربار امام حسین (ع) را یادآور شد که میفرمایند، «حاجات مردم به شما، از نعمتهای خداوند بر شما است» و پافشاری کرد که این خدمتگزاری مقدس نباید مایه خستگی، بلکه باید جهت افتخار و انگیزه برای ادامه مسیر باشد.
ظفرقندی از استمرار و رشد این مجموعه خیریه در طول بیشتر از دو دهه فعالیت ابراز خرسندی کرد و آن را درختی تنومند دانست که به ثمر نشسته و ریشههای مستحکمی یافته است.
ظفرقندی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در آیات قرآن کریم، معیار حق و باطل به زیبایی ترسیم شده است. خداوند متعال در توصیف این مفهوم، مثالی گفتن میفرماید که در زمان جاری شدن سیلاب، کفی بر سطح آب ظاهر میشود، یا وقتی که فلزی گداخته شده و آب بر آن ریخته میشود، کفهایی بر سطح آن شکل میگیرد. اما این کفها ناپایدارند و با آرام شدن شرایط، از بین میروال و آنچه باقی میماند، حقیقتی است که برای مردم سودمند است: «فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ» (رعد، ۱۷).
وی پافشاری کرد: تعداد بسیاری از هیاهوها و سر و صداهای زودگذر همچون همان کفهای روی آب، موقتیاند و با گذشت زمان از بین میروال، اما آنچه ماندگار است، اعمالی است که برای منفعت مردم انجام میشود. امید آن داریم که آنگونه که خداوند فرمان داده است، هر یک از ما به آنچه برای آینده خود ذخیره میکنیم، بیندیشیم: «وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ» (حشر، ۱۸). به این علت، الزامی است که به قبل خود بنگریم و ببینیم تا چه اندازه نیتهای ما در انجام امور، خالصانه و در جهت خیر و صلاح مردم بوده است.
ظفرقندی با اشاره به اهمیت حوزه سلامت، افزود: بیتردید، فراهم سلامت مردم از بنیادیترین نیازهای جامعه است. مردم حاضرند از تعداد بسیاری از ضروریات زندگی خود چشمپوشی کنند، اما هیچ زمان نمی توانند نسبت به سلامت فرزندان و خانواده خود بی اعتنا باشند.
وزیر بهداشت اصرار کرد: هیچ خدمتی ارزشمندتر و هیچ نیازی حیاتیتر از تلاش در جهت نگه داری و بهبود سلامت جامعه نیست. ازاینرو، بهگفتن عضو کوچکی از حوزه بهداشت و درمان، بر خود ماموریت میدانم که از همه خیرین امدادگران عاشورایی و دیگر نیکوکاران عرصه سلامت صمیمانه سپاس نمایم.
وی، ضمن تقدیر از کوششهای مسئولان و فعالان این حوزه، از جمله اساتید و مدیران دانشگاهی که در دوران دفاع مقدس نیز نقش مؤثری در اراعه خدمات درمانی ایفا کردهاند، خاطرنشان کرد: کوششهای مورد قیمت این بزرگان، از جمله دکتر پیرصالحی در حوزه دارو و دکتر رئیس کرمی در عرصه دانشگاهی، گواه آن است که این مسیر هم چنان باید با همان روحیه جهادی و ایثار ادامه یابد و امید است که همگان در این راه مقدس، با همت و تلاش خالصانه، در جهت فراهم سلامت جامعه قدم بردارند.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با پافشاری بر نقش کلیدی پیشگیری و آموزش در حوزه سلامت اظهار کرد: مقوله پیشگیری و آموزش در افت ابتلا به بیماریهای صعبالعلاج، بهاختصاصی سرطانها، از اهمیت اختصاصیای برخوردار است. اگر بتوانیم به سطحی از تشخیص زودهنگام و بهنگام دست یابیم، امکان درمان تعداد بسیاری از بیماران فراهم خواهد شد.
او گفت: در بین بانوان، سرطان پستان (Breast Cancer) و در بین آقایان، سرطان پروستات، شایعترین انواع سرطان محسوب خواهد شد. مسئله حائز اهمیت این است که هر دوی این بیماریها در صورت تشخیص زودرس، قابل درمان قطعی می باشند.
ظفرقندی تصریح کرد: بیتوجهی به این کار، تبدیل تبدیل یک بیماری ساده و قابلدرمان به بیماریای صعبالعلاج خواهد شد که علاوه بر افزایش رنج بیمار، هزینههای درمانی را نیز بهمراتب زیاد تر میکند.
وی یاد آور شد: در تعداد بسیاری از موارد، درمانهایی همچون شیمیدرمانی و رادیوتراپی، بهرغم هزینههای بالا و سختیهایی که برای بیمار به همراه دارد، به نتیجه مطلوب نمیرسد. ازاینرو، انجام عمل های سازمانیافته در این حوزه، یک الزام اجتنابناپذیر است.
وزیر بهداشت با اشاره به عمل های انجامشده در این عرصه، خاطرنشان کرد: نزدیک به بیست سال پیش، بازدیدهای انجامشده در سرزمین نشان داد که بیشتر از ۷۰ درصد موارد سرطان پستان در بانوان، در مرحله های سوم و چهارم (استیج ۳ و ۴) تشخیص داده میشود. این مرحله های به معنی گسترش بیماری، متاستاز و در تعداد بسیاری از موارد، غیرقابلدرمان بودن آن است.
او گفت: در راستای افت این آمار دلواپسکننده، برنامهای جامع مبتنی بر آموزش و غربالگری طراحی و اجرا شد. در ابتدا، آموزشهای ملزوم به گروههای دانشجویی و کارآموزان پزشکی اراعه شد و سپس، این آموزشها به گروههای گوناگون اجتماعی، ازجمله معلمان و کارکنان آموزش و پرورش و دیگر نهادهای مرتبط، گسترش یافت. مقصد این می بود که افراد با راه حلهای خودآزمایی و تشخیص زودهنگام آشنا شوند. اجرای این برنامه، تأثیرات چشمگیری در افت موارد پیشرفته این بیماری داشت.
لزوم تمرکز بر پیشگیری، غربالگری و آموزش
وی در ادامه افزود: تعداد بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج، از جمله سرطان، در مرحله های اولیه، تنها با یک معاینه ساده یا یک آزمایش قابل شناسایی و درمان می باشند. بهگفتن نمونه، انجام یک آزمایش ساده PSA میتواند بهموقع، گمان سرطان پروستات را اشکار کند و فرد را از ابتلا به مرحله های پیشرفته بیماری نجات دهد. بر این مبنا، یکی از با اهمیت ترین ماموریت های ما و این چنین خیّرین حوزه سلامت، تمرکز بر مقوله پیشگیری، غربالگری و آموزش است.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت ترقی سواد سلامت در جامعه او گفت: اکنون، یکی از برنامههای مهمی که بهطور جدی در حال پیگیری است و در آینده نزدیک، نتایج آن برای عموم جامعه اشکار خواهد شد، افزایش سواد عمومی سلامت است. هرچه سطح آگاهی مردم درمورد سلامت و پیشگیری از بیماریها افزایش یابد، مقدار شیوع بیماریهای گوناگون افت یافته و روال درمان مؤثرتر خواهد شد.
نگرانی از حوادث جاده ای ایام نوروز
وی در قسمت فرد دیگر از سخنان خود، به نوشته حوادث جادهای در ایام تعطیلات نوروز اشاره و تصریح کرد: یکی از نگرانیهای جدی در حوزه سلامت، مقدار بالای مرگ و میر و صدمههای ناشی از تصادفات جادهای است. متأسفانه، بر پایه آمار، در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در جادههای سرزمین جان خود را از دست دادند و بیشتر از ۳۰۰ هزار نفر مجروح شدند که متأسفانه، نزدیک به ۱۰ درصد از این مجروحان نیز جان باختند.
وی در این عرصه خاطرنشان کرد: بخشی از این معضل، ناشی از ناایمن بودن خودروهاست، اما در کنار آن، نقش فرهنگ رانندگی و آموزشهای مرتبط با ایمنی جادهای نیز غیرقابل تکذیب است.
ظفرقندی او گفت: امسال، دو راهکار اساسی برای افت این آمار در دستور کار قرار گرفته است که در آینده نزدیک، نتایج آن اشکار خواهد شد. نخست، افزایش نظارت و برخوردهای جدیتر از سوی پلیس راهور، چراکه یک راننده متخلف، تنها جان خود را به خطر نمیاندازد، بلکه امکان پذیر جان چندین نفر دیگر را نیز قربانی کند. دوم، تمرکز بر آموزشهای مستمر در حوزه فرهنگ رانندگی و مراعات اصول ایمنی، چون این کار نیازمند هشدارهای جدی و تکرار مداوم است.
او گفت: این نوشته تنها به حوادث جادهای محدود نمیشود، بلکه در حوزههای فرد دیگر همچون بیماریهای صعبالعلاج و سرطانها نیز صادق است. در این مسیر، ملزوم است نگاه ما به مسائل تحول کند. همانگونه که حرف هایاند؛ چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید. ما باید با دیدگاهی نو، راهکارهای مؤثرتری برای نگه داری سلامت جامعه اتخاذ کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود، با اشاره به خدمات ارزنده گروههای جهادی و خیریه، از جمله امدادگران عاشورا، خاطرنشان کرد: این مجموعهها ادامهدهنده همان مسیر ایثار، حسن نیت و خدمت به مردم و سرزمین می باشند. امروز نیز تعداد بسیاری از اعضای این گروهها، که در قبل در خط مقدم خدمت به مردم وجود داشتند، هم چنان در مسیر سلامت جامعه قدم برمیدارند.
وی در آخر تصریح کرد: ما، بهگفتن اعضای کوچکی از جامعه سلامت، ماموریت داریم که در این مسیر خیر قدم برداریم، مسیری که مطابق با آموزههای دینی ما، آنچه از آن باقی خواهد ماند، همان است که به مردم نفعی رساند. امیدوارم بتوانیم برای آینده و آخرت خویش، توشهای مورد قیمت ذخیره کنیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع