به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی سرزمین در روز نخست برگزاری دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت با اشاره به جایگاه مقدس حرفه پزشکی افزود: این حرفه به علت قیمت والای جان انسانها مقدس است. هنگامی فردی نفسی را احیا کند، همانند آن است که همه انسانها را احیا کرده باشد.
وی این چنین به اهمیت دانش پزشکی و تأثیر دین و اخلاق دینی بر علوم پزشکی پافشاری کرد و او گفت: اگر دانش پزشکی با روح دین همراه نباشد، همانند بدنی بدون روح خواهد می بود.
مرندی فرمود: برنامههای کنگره زیاد منسجم و همراستا با باورها دینی طراحی شده است و این قضیه نشان از اهمیت سلامت در دیدگاه اسلامی دارد ومتأسفانه سلامت در برخی موارد جایگاه واقعی خود را از دست داده است.
وی به وجود گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اشاره کرد و این مناسبت را زیاد مبارک و الهامقسمت دانست.
مرندی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) او گفت: «نعمتان مجهولتان؛ الصحه و الامان.» به حرف های وی، سلامت و امنیت دو نعمت بزرگی می باشند که مردم طبق معمولً از اهمیت آنها غافل خواهد شد. وی این چنین به نقل از دیدگاههای مذهبی پافشاری کرد که سلامت حتی میتواند مسیر تعالی معنوی انسان را نیز هموار سازد.
وی با اشاره به نقش برجسته اسلام در گسترش دانش در قرون نخستین هجری او گفت: اسلام با هدایت انسانها از جهل مرکب، عرصه رشد علمی را فراهم کرد. این رشد بهطوری می بود که جهان اسلام به قطب علمی جهان تبدیل شد.
مرندی افزود: متأسفانه با افول تمدن اسلامی و ظهور انقلاب صنعتی در غرب، دانشمندان غربی، دین را از دانش جدا کردند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از پیروی صرف از منبع های علمی غربی انتقاد کرد و او گفت: تا این مدت هم متأسفانه ما در برخی موارد به جای تشکیل علم بومی، فقطً به ترجمه و پیروی از منبع های خارجی میپردازیم.
وی با اشاره به حالت پیش از انقلاب اسلامی او گفت: در آن زمان، پیشگیری و بهداشت جایگاهی نداشت و درمان نیز عمدتاً توسط پزشکان خارجی انجام میشد.
مرندی پافشاری کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کوششهای بسیاری برای بهبود نظام سلامت صورت گرفت، اما تا این مدت هم نیازمند برنامهریزی بهتر و دقت زیاد تر به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هستیم.
وی در آخر با اشاره به سیاستهای کلی سلامت که نزدیک به یک دهه قبل، توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده می بود، او گفت: این سیاستها نباید فقطً به طور اسنادی تزئینی باقی بمانند، بلکه باید به مرحله اجرا برسند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در آخر سخنان خود بر اهمیت دقت به سلامت معنوی پافشاری کرد و او گفت: سلامت جسمی و معنوی باید در کنار هم مورد دقت قرار گیرد تا جامعهای سالم و پویا داشته باشیم.
عدل در سلامت، یکی از موضوعات بنیادین باورها ماست
این چنین محمد نیکنام، رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت در این همایش با اشاره به عوامل موثر بر سلامت او گفت: «امسال به تعدادی از با اهمیت ترین عوامل تهدیدکننده سلامت پرداختیم که شامل سطح تحصیلات، مسکن، عوامل زیستمحیطی و مسائل اقتصادی و فرهنگی میشود و این نشستها به تحلیل این چالشها و اراعه راهکارهای عملی برای ترقی عدل در نظام سلامت پرداخته است.
وی پافشاری کرد: او گفت و گو عدل در سلامت، یکی از موضوعات بنیادین باورها ماست و این نشست به تحلیل چالشها و اراعه راهبردهایی در این عرصه میپردازد.»
رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت روان این چنین به اهمیت دوران کودکی و نقش آموزههای قرآنی در پرورش صحیح اشاره کرد و او گفت: دوران کودکی یکی از با اهمیت ترین مرحله های تکامل انسانی است و پرورش صحیح و ترقی سلامت همهجانبه کودک نیازمند منفعتگیری از اصول و قیمتهای پایدار الهامقسمت قرآنی است. این نشست به نقش آموزههای قرآنی در حمایتاز تکامل دوران کودکی میپردازد.
وی این چنین افزود: نوشته سبک زندگی نیز یکی از عوامل کلیدی در سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است و یک نشست نیز به بازدید این نوشته از منظر آموزههای قرآنی و روایی پرداخته است.
نیکنام به نوشته فناوری و هوش مصنوعی در سلامت اشاره کرد و او گفت: هوش مصنوعی فرصتی برای بهبود سلامت فراهم میکند و نشستی نیزبه تحلیل زمانها و چالشهای منفعتگیری از هوش مصنوعی در سلامت از نظر اسلامی میپردازد.
وی در آخر پافشاری کرد: نقش رسانهها در ترویج فرهنگ سلامت و پرورش قیمتهای اسلامی نیز یکی از مباحث مورد بازدید کنگره است که امیدواریم نتایج آن در ترقی سلامت جامعه موثر باشد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع