شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

مهم ترین عامل ماندگاری اساتید نگه داری کرامت آن هاست_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش خبرنگار اجتماعی ، محمدرضا ظفرقندی امروز در ششمین همایش راه حلهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد؛ اظهار کرد: علم و قیمت‌های علمی وقتی که در خدمت مردم و ملت قرار می‌گیرند، قیمت مضاعفی اشکار می‌کنند. هنگامی علم در مسیر خدمت به مردم قرار می‌گیرد، آن زمان است که شکوفا می‌شود.

او گفت: برای نگه داری سرزمین، امروز نیاز به همدلی و تلاش علمی داریم. آن چه که باید در پیش چشم‌مان قرار گیرد، مرجعیت علمی است. مرجعیت علمی زیاد مورد قیمت است، اما قیمت آن زیاد تر می‌شود هنگامی که در کنار عشق ملی و تعلق به وطن قرار گیرد. متأسفانه باید بگویم که ما هم تقصیر کار بوده‌ایم، شرایطی را فراهم نکرده‌ایم که این دو با هم ترکیب شوند. اگر افرادی می باشند که مرجعیت علمی دارند، اما این مرجعیت به خدمت ملت و سرزمین در نمی‌آید، باید بپذیریم که به مقصد خود نرسیده‌ایم.

ظفرقندی فرمود: مرجعیت علمی تنها در حوزه پژوهش نیست، بلکه در آموزش و درمان نیز وجود دارد. یکی از مشکلاتی که مانع رشد ما شده این است که نتوانسته‌ایم ارتباطی گسترده بین وزارت بهداشت و وزارت علوم، یا بین علوم گوناگون از جمله علوم پزشکی و غیرپزشکی برقرار کنیم. این نقص را باید شناسایی و برای حل آن تلاش کنیم.

وزیر بهداشت با گفتن این که اگر در حوزه آموزش، از کشورهای گوناگون برای یادگیری فوق‌تخصص‌ها به سرزمین ما می‌آیند، اگر در حوزه درمان، افراد از کشورهای گوناگون به ایران می‌آیند، این‌ها نشان‌دهنده مرجعیت علمی است؛ تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم با همین شرایط، به مقصد‌های بزرگ برسیم. با وجود محدودیت بودجه، باید مطابق با همان بودجه حرکت کنیم. هرچند سهم پژوهشی ما نیم درصد است و این سهم نمی‌تواند کارهای بزرگ انجام دهد، اما می‌توانیم مقصد‌گذاری کرده و برتری‌ها را شناسایی کنیم. در این صورت می‌توانیم این بودجه محدود را به‌درستی در راستای حل مشکلات سرزمین و مردم هزینه کنیم. اگر بودجه کم در فضایی بی‌مقصد و بی‌برنامه قرار گیرد، هیچ کس به مقصد نخواهد رسید اما اگر با مقصد‌گذاری و برتری‌بندی، منبع های حاضر را به سمت حل مشکلات سرزمین هدایت کنیم، به‌طور قطعی نتایج مثبت آن در اختیار همه مردم خواهد می بود.

ظفرقندی با پافشاری بر لزوم بهینه‌سازی منبع های پافشاری کرد: باید با کرامت و احترام با اساتید برخورد کنیم. اگر جایگاه اساتید رشد اشکار کند، جوانان ما به سرزمین علاقه‌مند خواهند شد. هنگامی جوانان به سرزمین علاقه‌مند شوند، ماندگاری‌شان زیاد تر می‌شود. 

وزیر بهداشت او گفت: نزدیک به ۳۰ درصد از تشکیل علم، مقالات و فناوری‌های سرزمین در حوزه علوم پزشکی انجام می‌شود.

وی فرمود: به گفتن یک معلم که بیشتر از ۳۵ سال است در این حوزه فعالیت می‌کنم، معتقدم که با اهمیت ترین عامل ماندگاری اساتید، علاوه بر شرایط اقتصادی و اجتماعی، نحوه برخورد ما با علم، عالم، دانشجو و استاد است. نحوه احترام به جایگاه مشورتی و تصمیم‌سازی اساتید زیاد اهمیت دارد. اگر این تعامل های به‌درستی صورت گیرد، می‌توانیم سرزمین را در همه عرصه‌ها با مشورت و خرد جمعی پیش ببریم.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article