به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، نازیلا یوسفی با اشاره به تغییرات بدن در ماه رمضان اظهار کرد: در این ماه، تغییراتی در شرایط فیزیولوژیک بدن و الگوی قولهای غذایی رخ میدهد که میتواند بر حالت بیماری و دارودرمانی اثرگذار باشد. از آنجا که در این ایام طبق معمولً دو وعده غذایی مهم در سحر و افطار مصرف میشود و این قولها زیاد تر حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات و چربی می باشند، امکان پذیر متابولیسم داروها را تحت تأثیر قرار دهد. به این علت بیماران باید درخصوص نحوه مصرف داروها و برسی کارکرد آنها با پزشک یا داروساز خود مشورت کنند.
وی با پافشاری بر اهمیت تنظیم مصرف داروها در بازه وقتی بین افطار و سحر افزود: با دقت به این که اکثر داروها، بهاختصاصی داروهای خوراکی، فقط در این فاصله قابل مصرف می باشند، تحول در رژیم دارویی اجتنابناپذیر است. در این چنین شرایطی، رژیمهای دارویی یکبار یا دو بار در روز بیشترین کاربرد را دارند، اما این که کدام داروها قابلیت این تحول را دارند و مصرف آنها در وعده افطار یا سحر مناسبتر است، باید تحت نظر پزشک یا داروساز تعیین شود.
سرپرست دفتر پایش و نظارت بر مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو فرمود: مطابق تحقیقات انجامشده، نزدیک به ۵۸ درصد بیماران در این ماه عمل به تحول خودسرانه رژیم دارویی خود میکنند که از این بین ۴۳ درصد عمل به قطع درمان، ۱۰ درصد تحول ساعت مصرف و ۵ درصد باقیمانده همه داروهای خود را به طور یک وعده در روز مصرف کردهاند. همه این عمل های میتواند سلامت بیماران را تهدید کند، درحالیکه با تنظیم رژیم دارویی مناسب میتوان به اکثر بیماران پشتیبانی کرد تا ضمن نگه داری سلامتی، از این ماه منفعتمند شوند.
یوسفی در ادامه تصریح کرد: برخی داروها دارای تاثییر بخشی طویلزمان می باشند و میتوانند تنها یک بار در روز مصرف شوند. در مواردی که امکان جایگزینی وجود داشته باشد، پزشک میتواند داروهایی که چند بار در روز مصرف خواهد شد را با داروهای دارای قابلیت مصرف یک یا دو بار در روز جانشین کند. این عمل های میتواند به مدیریت بهتر روال درمان در ایام ماه رمضان پشتیبانی کند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع