جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

مهمترین بخش‌های سئو کدامند؟

مریم یزدانی
9 Min Read

سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو) یکی از مهم‌ترین اصول در دیجیتال مارکتینگ است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در نتایج جستجوی گوگل جایگاه بهتری داشته باشند و کاربران بیشتری را جذب کنند. برای اینکه بتوانید یک سایت را به صورت اصولی بهینه‌سازی کنید، باید با بخش‌های مختلف سئو آشنا باشید. در این مقاله، مهم‌ترین بخش‌های سئو را بررسی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توان از هر یک برای بهبود رتبه سایت استفاده کرد.

بخش‌های سئو

به طور کلی سئو به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود که هر کدام اهمیت‌های فراوانی دارند. در این بخش، به صورت کامل به این سه بخش خواهیم پرداخت:

سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال به مجموعه‌ای از تنظیمات فنی و زیرساختی گفته می‌شود که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا سایت شما را به درستی بررسی (Crawl) و ایندکس (Index) کنند. اگر سایت از لحاظ فنی بهینه نباشد، حتی بهترین محتوا و استراتژی لینک‌سازی نیز تأثیر چندانی نخواهند داشت و به همین دلیل است که برخی از سایت‌ها نمی‌توانند رتبه مناسبی در گوگل به دست آورند.

مهمترین پارامترهای سئو تکنیکال عبارتند از:

سرعت سایت و بهینه‌سازی عملکرد

سرعت لود صفحات یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل است. حتما شما هم با این تجربه روبرو شدید که پس از ورود به یک سایت کند، خسته و عصبانی شده و سریعاً سایت را بسته‌اید. این موضوع که به آن نرخ پرش (Bounce Rate) گفته می‌شود، می‌تواند رتبه شما را جابجا کند.

روش‌های بهینه کردن سرعت

  • استفاده از سیستم کش (Caching) مانند WP Rocket در سایت‌های وردپرسی برای کاهش بارگذاری مجدد صفحات
  • فشرده‌سازی و کاهش حجم تصاویر با ابزارهایی مانند TinyPNG یا Imagecompressor
  • فعال‌سازی Gzip Compression برای کاهش حجم فایل‌های HTML، CSS و JavaScript
  • استفاده از شبکه توزیع محتوا(CDN)  مانند Cloudflare برای بارگذاری سریع‌تر محتوا

بهینه‌سازی موبایل (Mobile-First Indexing)

گوگل از سال ۲۰۱۸ به Mobile-First Indexing روی آورده است؛ یعنی نسخه موبایلی سایت شما برای رتبه‌بندی اصلی در نظر گرفته می‌شود. حالا این به چه معناست؟ یعنی اینکه بهینه بودن نسخه موبایل از بهینه بودن نسخه دسکتاپ اهمیت بیشتری دارد.

روش‌های بهینه کردن سایت برای موبایل

  • طراحی ریسپانسیو (Responsive Design) برای نمایش صحیح در تمام دستگاه‌ها به طور ویژه موبایل
  • استفاده از فونت و دکمه‌های مناسب برای خوانایی و تعامل بهتر کاربران موبایل
  • تست موبایل فرندلی بودن سایت در ابزار Google Mobile-Friendly Test

ساختار URLهای سایت

نکته دیگری که در این بخش باید به آن توجه شود، توجه به ساختار URL ها است که در فهم گوگل از نوع صفحه، تاثیر بسیاری دارد.

روش‌های بهینه کردن URLهای سایت

  • کوتاه و خوانا بودن URL نظیر com/seo به جای example.com/p=12345
  • استفاده از کلمات کلیدی در URL
  • جلوگیری از به کار بردن کاراکترهای اضافی و نامفهوم

فایل Robots.txt و Sitemap

آخرین بخش از سئو تکنیکال به فایل Robots.txt و Sitemap مربوط می‌شود. robots.txt به ربات‌های موتورهای جستجو اعلام می‌کند که کدام صفحات را ایندکس کنند و کدام‌ها را نادیده بگیرند و هرگونه اشتباه در این فایل، می‌تواند به سئو سایت ضربه اساسی وارد کند.

همچنین sitemap یا نقشه سایت نیز فهرستی از تمام صفحات سایت شماست که به گوگل کمک می‌کند تا ساختار سایت را بهتر درک کند.

سئو داخلی (On-Page SEO)

2 2

در بخش دوم به سراغ سئو داخلی می‌رویم. سئو داخلی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که در داخل صفحات سایت انجام می‌شود تا محتوای شما در نتایج جستجو رتبه بهتری بگیرد. سئو داخلی نیز به مانند سئو تکنیکال، فاکتورهای مهمی دارد که در این بخش به آن‌ها خواهیم پرداخت:

متا تایتل و متا دیسکریپشن

از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی باید به متا تایتل و متا دیسکریپشن اشاره کنیم. متا تایتل که در برخی منابع از آن با عنوان Title Tag نیز یاد می‌شود، عنوان صفحه در نتایج جستجوی گوگل است که بر روی آن کلیک می‌کنید. برای بهینه بودن باید در متا تایتل حتما از کلمه کلیدی اصلی استفاده شود و حداکثر ۶۰ کاراکتر باشد تا در نتایج گوگول به صورت کامل به نمایش درآید.

متا دیسکریپشن نیز توضیح زیر متا تایتل در صفحه نتایج است. این توضیح باید یک خلاصه کوتاه و جذاب در حدود ۱۵۵ تا ۱۶۰ کاراکتر از محتوای صفحه باشد. پیشنهاد می‌دهیم کلمات کلیدی را به‌طور طبیعی در آن بگنجانید تا نرخ کلیک (CTR) افزایش یابد.

بهینه‌سازی محتوا

شاید مهمترین بخش از سئو داخلی، به بخش بهینه سازی محتوا برمی‌گردد. در این قسمت باید محتوا جامع و کاملتر از رقبا و همراه با مدیا‌های مختلف اعم از تصویر، ویدئو و اینفوگرافیک باشد تا از همه نظر بتواند قابلیت رقابت داشته باشد.

در محتواها باید از کلمات کلیدی اصلی و مترادف‌ها به طور طبیعی در متن استفاده شود و نباید کلمات کلیدی، بیش از حد به کار رود تا با پدیده Keyword Stuffing مواجه نشویم. همچنین اگر در محتوا از تصویر استفاده می‌شود، تگ Alt تصویر یا متن جایگزین عکس برای کمک به گوگل در فهم بهتر فراموش نشود.

لینک سازی داخلی

آخرین بخش از سئو داخلی، به لینک سازی داخلی اختصاص دارد. این موضوع نیز به دو دلیل اهمیت بسیار بالایی دارد؛ اول اینکه لینک‌های داخلی کاربران را در سایت نگه می‌دارند و نرخ پرش را کاهش می‌دهند. دوم هم اینکه اعتبار صفحات را بین بخش‌های مختلف سایت تقسیم می‌کند.

نکته‌ای که حتما باید به آن توجه شود، این است که از از انکرتکست‌های توصیفی مثلاً “راهنمای سئو داخلی” به جای “کلیک کنید” استفاده کنید و صفحات مرتبط را به هم لینک دهید تا کاربران تجربه بهتری داشته باشند

همانطور که توضیح داده شد، مباحث مربوط به سئو تکنیکال و داخلی کمی سخت است و رعایت تمام این موارد به همراه سئو خارجی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، نیاز به تجربه دارد. به همین دلیل، بیشتر کسب و کارها برونسپاری سئو به به بهترین شرکت‌ها را نسبت به انجام سئو در تیم خود ترجیح می‌دهند.

سئو خارجی (Off-Page SEO)

3

آخرین بخش از مباحث مربوط به سئو، سئو خارجی یا Off-Page SEO است. این بخش شامل تمام اقداماتی می‌شود که خارج از سایت انجام صورت می‌گیرد تا اعتبار دامنه افزایش یابد. مهمترین فاکتورهای سئو خارجی را در ادامه به صورت کامل توضیح خواهیم داد:

مهمترین بخش سئو آف پیج به لینک سازی خارجی مربوط می‌شود که از مهمترین عوامل رتبه‌بندی گوگل است. سایت‌های مختلف با دریافت بک لینک خوب و باکیفیت، جایگاه‌های خود را به شدت بهبود می‌دهند.

برای دریافت بک لینک چند روش وجود دارد که بهترین آن‌ها رپورتاژ آگهی در سایت‌های خبری معتبر است و بعد از آن، لینک سازی از طریق فروم‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ مانند Quora می‌تواند مفید باشد.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

یکی دیگر از اقدامات موثر در سئو خارجی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی به منظور دریافت سوشال سیگنال است که می‌تواند منجر به افزایش تعامل کاربران و بالا رفتن آگاهی از برند شود. این کار به موتور جستجوی گوگل که شدیداً به تعاملات اجتماعی توجه دارد، سیگنال‌های مثبتی ارسال می‌کند.

نتیجه‌گیری

سئو یک فرآیند مستمر و پیچیده است که نیاز به دانش، تجربه و تحلیل دقیق دارد. اگر قصد دارید رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید، باید روی تمام این بخش‌ها تمرکز کنید. علاوه بر این، همکاری با یک تیم حرفه‌ای در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ می‌تواند به شما کمک کند تا سریع‌تر به نتایج دلخواه برسید.

 

Share This Article