جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

هزینه‌های هوش مصنوعی مولد در ۲۰۲۵ به ۶۴۴ میلیارد دلار می‌رسد_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

اندوخته‌گذاری در هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در سال ۲۰۲۵ رشد چشمگیری خواهد داشت. بر پایه گزارش تازه گارتنر، هزینه‌های جهانی در این حوزه به ۶۴۴ میلیارد دلار می‌رسد که در قیاس با سال ۲۰۲۴، رشدی ۷۶.۴ درصدی را مشخص می کند. این آمار تأییدکننده روال رو‌به‌رشد پذیرفتن Gen AI در سطح جهانی است و با دیگر تحلیل‌های صنعت همسو است که از گسترش سریع این فناوری حکایت دارند.

مطابق تحلیل گارتنر، ۸۰ درصد از این اندوخته‌گذاری در سال ۲۰۲۵ به سخت‌افزار تعلق خواهد یافت. این هزینه شامل:

  • ۳۹۸.۳ میلیارد دلار برای دستگاه‌ها (رشد ۹۹.۵ درصد)
  • ۱۸۰.۶ میلیارد دلار برای سرورها (رشد ۳۳.۱ درصد)
  • ۳۷.۲ میلیارد دلار برای نرم‌افزار (رشد ۹۳.۹ درصد)
  • ۲۷.۸ میلیارد دلار برای خدمات (رشد ۱۶۲.۶ درصد)

برخلاف فکر رایج، تمرکز هزینه‌ها در سال‌های آینده حتی زیاد تر به سمت سخت‌افزار متمایل خواهد شد. «جان لاولاک»، تحلیل‌گر گارتنر، معتقد است که قابلیت‌های Gen AI به‌گفتن بخشی از نرم‌افزارها اراعه خواهند شد، نه به‌گفتن محصولات جدا گانه. به این معنی که هزینه‌های اختصاصی برای نرم‌افزارهای Gen AI افت می‌یابد.

چالش‌های پیش‌ روی پروژه‌های هوش مصنوعی مولد

با وجود اندوخته‌گذاری‌های گسترده در هوش مصنوعی مولد (Gen AI)، تعداد بسیاری از پروژه‌های داخلی نتوانسته‌اند به نتایج مطلوب برسند. یکی از دلایل مهم این ناکامی‌ها، کیفیت پایین یا ناکافی بودن داده‌ها است که مانع از کارکرد بهینه مدل‌های هوش مصنوعی می‌شود. بدون داده‌های مناسب، الگوریتم‌ها نمی توانند به درستی آموزش ببینند یا خروجی‌های دقیق اراعه دهند.

علاوه بر این، مقاومت کارکنان در پذیرفتن تغییرات و عدم توانایی در منفعت گیری از ابزارهای تازه نیز یکی از مانع ها اساسی محسوب می‌شود. تعداد بسیاری از کارمندان در برابر تغییرات فناوری مقاومت می‌کنند یا توانایی ملزوم برای کار با سیستم‌های تجهیزبه هوش مصنوعی را ندارند که این نوشته جهت کندی پذیرفتن و اجرای پروژه‌ها می‌شود.

در نهایت، بازدهی پایین اندوخته‌گذاری (ROI) علتمی‌شود که تعداد بسیاری از پروژه‌ها از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر نباشند. وقتی که هزینه‌های گسترش و پیاده‌سازی از مزایای عملی پروژه فراتر رود، سازمان‌ها دلیلی برای ادامه این مسیر نمی‌بینند. این سه عامل دست‌به‌دست هم داده و جهت شده‌اند که تعداد بسیاری از پروژه‌های Gen AI در مرحله اجرا با چالش‌های جدی روبه رو شوند.

به علت چالش‌های ذکرشده، سازمان‌ها در حال فاصله گرفتن از گسترش‌های داخلی و منفعت گیری از راه‌حل‌های تجاری آماده می باشند. این استراتژی علتکاهش ریسک و افزایش بازدهی اندوخته خواهد شد. در آینده، Gen AI به‌گفتن قابلیت استاندارد در نرم‌افزارهای سازمانی ادغام می‌شود و پروژه‌های اختصاصی کمتر الزام خواهند داشت.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article