به گزارش آفتاب شرق
امروز پنجاه سال از زمان تاسیس مایکروسافت میگذرد. این شرکت که اکنون یکی از غولهای فناوری است در ۴ آوریل ۱۹۷۵ توسط دو دوست به نامهای «بیل گیتس» و «پل آلن»، بنیانگذاری شد. در ادامه این نوشته فعالیت ۵۰ ساله این شرکت را بهطور خلاصه مرور میکنیم.
چکیدهای از نیم قرن فعالیت مایکروسافت
مایکروسافت در سال ۱۹۸۰ با IBM قرارداد همکاری بست تا نرمافزار سیستم آن را گسترش دهد. نتیجه این همکاری، سیستمعامل MS-DOS می بود که در دهه ۸۰ میلادی به استاندارد مهم کامپیوترهای سازگار با IBM تبدیل شد. این پیروزی در نهایت راه را برای گسترش اولین نسخه از ویندوز در سال ۱۹۸۵ هموار کرد و ایدهای را شکل داد که مقصد آن داشتن یک کامپیوتر روی هر میز و در هر خانه می بود.
اولین نسخه گرافیکی ویندوز که بر پایه MS-DOS اجرا میشد، بهشدت تکامل یافت و در نهایت به سیستمعاملی نیرومندتر تبدیل شد. نقطه عطف این مسیر، اراعه ویندوز ۹۵ می بود که علتشد طرفداران این سیستمعامل در صفهای طویل برای خرید نسخه فیزیکی آن چشم به راه بمانند. ویندوز ۹۵ قسمتهای مهمی از رابط کاربری ویندوز امروزی را معارفه کرد، از جمله دسکتاپ، فایل اکسپلورر، قسمت اسناد من و سطل بازیافت.
مایکروسافت در کنار گسترش ویندوز، از دهه ۸۰ میلادی مجموعهای از برنامههای کاربردی را تشکیل کرد که بعدها به بسته آفیس تبدیل شد. این مجموعه ابتدا در سال ۱۹۸۹ برای مک معارفه شد و بهشدت به ابزاری کلیدی برای کاربران ویندوز تبدیل گردید. امروزه آفیس نهتنها بر روی ویندوز، بلکه در مرورگرهای وب نیز قابل منفعت گیری است.
پیروزی مایکروسافت با ویندوز و آفیس، به این شرکت اجازه داد تا در مسیرهای مختلفی گسترش یابد. این شرکت در سال ۲۰۰۱ کنسول بازی ایکس باکس را روانه بازار کرد، در سال ۲۰۰۸ با Azure به سمت رایانش ابری حرکت کرد و در سال ۲۰۰۹ نیز موتور جستجوی بینگ را معارفه نمود.
مایکروسافت طی این سالها در حوزه سختافزار نیز دست به نوآوریهایی زده است. موفقترین محصول سختافزاری این شرکت، خانواده سرفیس بوده که نخستین بار در سال ۲۰۱۲ همزمان با ویندوز ۸ معارفه شد. سرفیس بهگفتن ویترینی برای نمایش قابلیتهای ویندوز و آفیس عمل کرده و امروزه به بستری برای آزمایش فناوریهای هوش مصنوعی مایکروسافت در رایانههای شخصی تبدیل شده است.
با ورود به دهههای آینده، مایکروسافت بیشتر از هر زمان فرد دیگر به تحول مبتنی بر هوش مصنوعی چشم دوخته است. این فناوری میتواند ویندوز، آفیس، Azure و تقریباً همه حوزههای کسبوکار این شرکت را منقلب کند.
این چنین مایکروسافت پنجاهمین سالگرد خود را با برگزاری یک اتفاقات اختصاصی در مقر این شرکت در ردموند جشن میگیرد. انتظار میرود که در این اتفاقات، قابلیتهای تازه Copilot معارفه شود و چهرههای آشنا از قبل و حال مایکروسافت در رابطه تاریخچه و آینده این غول فناوری سخن بگویند. به همین مناسبت، بیل گیتس روز قبل کد منبع اولین نرمافزار این شرکت، یعنی Altair BASIC را انتشار کرده می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی