جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

رایج ترین علامت بیماری پارکینسون/راه کنترل علائم بیماری_آفتاب شرق

مریم یزدانی
5 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

به گزارش گروه اجتماعی ، مهری سالاری، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش به مناسبت ۱۱ آوریل روز جهانی پارکینسون او گفت: پارکینسون یک بیماری نسبتا شایع و “نورودژنریتیو” یا تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی است.

به حرف های وی پارکینسون طبق معمول در سنین بالای۵۵ تا ۶۰ سال ابراز می‌کند اما امکان پذیر در سن پایین‌تر از ۵۰ سالگی نیز مشاهده ‌شود.

وی علت ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد بیماری را ژنتیکی برشمرد و افزود: علت بیماری در زیاد تر مبتلایان، غیرژنتیکی است و علل ژنتیکی زیاد تر در مبتلایان جوان زیر ۵۰ سال مشاهده می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی لرزش دست را شایعترین علامت بیماری پارکینسون برشمرد و اصرار کرد: همیشه لرزش دست به معنی ابتلا به پارکینسون نیست و افرادی که اخیرا دچار لرزش دست شدند بهتر است برای بازدید زیاد تر به پزشک مراجعه کنند.

وی از دیگر علایم پارکینسون به کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات اشاره کرد.

سالاری کندی حرکات را یکی از علایم مهم در پارکینسون برشمرد که درتشخیص بیماری اهمیت دارد و او گفت: متاسفانه در برخی بیماران که دارای کندی حرکت می باشند اما لرزش دست ندارند بیماری با تاخیر تشخیص داده می‌شود.

فلوشیپ پارکینسون بیمارستان شهدای تجریش به افراد پیشنهاد کرد که در صورت داشتن علائمی نظیر لرزش دست، کندی حرکات نسبت به قبل و اختلال در راه رفتن حتما برای بازدید زیاد تر به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص درمان دارویی در این بیماری او گفت: امروزه با تجویز داروی مناسب می‌توان علتعلائم بیماری را در این بیماران کنترل کرد و علتارتقای کیفیت زندگی بیمار شد.

به حرف های سالاری با مصرف داروی مناسب می‌توان لرزش دست بیمار را افت داد و کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات وی را کنترل کرد. اما باید دقت داشت که داروها نقش پیشگیری کننده و کاهنده سیر بیماری را ندارند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید یهشتی شایعترین داروی مورد منفعت گیری در این بیماران را لوودوپا ذکر کرد که به گفتن بهترین دارو در درمان پارکینسون محسوب می‌شود و علایم بیماری را به خوبی کنترل می‌کند.

سالاری با اصرار بر تشخیص زودرس بیماری او گفت: افرادی که اخیرا دچار لرزش شدند به اختصاصی لرزشی که از یک سمت بدن اغاز می‌شود یا حرکاتشان کند شده و نحوه راه رفتن آنها تحول کرده است حتما در اسرع زمان برای پیگیری زیاد تر به پزشک مراجعه کنند. چون اختلال حرکت علتزمین خوردن و افت کیفیت زندگی آنان می شود.

این پزشک متخصص فعالیت بدنی را تنها روش شناخته شده علمی برشمرد که می‌‎تواند در کنترل علائم و افت روال پیشرفت بیماری پارکینسون موثر باشد.

وی او گفت: مبتلایان هفته‌ای سه روز و هر بار حداقل یک ساعت ورزش‌های هوازی نظیر پیاده روی، دومیدانی، شنا و تایچی، یوگا را انجام دهید و حداقل یک پیاده‌روی ساده روزانه داشته باشند.

 سالاری دوچرخه سواری را ورزشی زیاد خوب و مناسب برای مبتلایان به پارکینسون گفت و انجام فعالیت بدنی و ورزش منظم را در پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون موثر دانست و بر پایه برخی مطالعات خوردن یک فنجان قهوه روزانه را نیز سودمند برشمرد.

این فلوشیپ پارکینسون به مبتلایان پیشنهاد کرد که رژیم غذایی سالمی داشته باشند و از سبزی‌ها و میوه‌های تازه به خصوص میوه‌های قرمز رنگ زیاد تر منفعت گیری کنند.

به حرف های وی این بیماران باید غذاهای چرب و گوشت قرمز را کمتر و ماهی و سبزی‌های تازه و گوشت سفید زیاد تر مصرف کنند.

سالاری اصرار کرد: فعالیت بدنی و ورزش نقش زیاد مهمی در افت روال پیشرفت بیماری پارکینسون ایفا می‌کند و در کنترل علائم و نشانه‌های بیمار موثر است.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article