یکشنبه, فروردین ۳۱, ۱۴۰۴

آنتی اکسیدان ها چه می کنند؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

قرار گرفتن در معرض فاکتورهای محیطی همانند سیگار کشیدن، آلودگی و اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید جهت تشکیل موادی به نام «رادیکال‌های آزاد» می‌شود که به سلول‌های سالم دعوا می‌کنند. هنگامی که سلول‌های سالم ضعیف خواهد شد، زیاد تر مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان می باشند. آنتی اکسیدان‌ها همانند ویتامین های C و E و کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین خواهد شد به محافظت از سلول‌های سالم در برابر صدمه‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد پشتیبانی می‌کنند.

کاروتنوئیدها

بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین کاروتنوئیدهای شناخته شده‌ای می باشند که در مبارزه با افت صدمه رادیکال‌های آزاد موثر می باشند. غذاهای سرشار از کاروتنوئید امکان پذیر در افت گمان ابتلا به سرطان‌های خاص موثر باشد و امکان پذیر به افت خطر دژنراسیون ماکولا پشتیبانی کند. سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد تیره و برخی سبزیجات برگ سبز تیره همانند سیب‌زمینی شیرین، اسفناج، هویج، گوجه‌فرنگی، کلم بروکسل، کدو حلوایی زمستانه و کلم بروکلی سرشار از کاروتنوئید می باشند. 

ویتامین E

نتایج تحقیقات، نقش گسترده ویتامین E را در ترقی سلامت نشان خواهند داد. نقش مهم ویتامین E به گفتن یک آنتی اکسیدان است. تحقیقات، نقش احتمالی آن را در پشتیبانی به محافظت از بدن در برابر صدمه سلولی که می‌تواند تبدیل سرطان، بیماری قلبی و آب مروارید با افزایش سن شود، بازدید کرده است. ویتامین E این چنین امکان پذیر با آنتی اکسیدان‌های دیگر همانند ویتامین C برای محافظت در برابر برخی بیماری‌های مزمن عمل کند. ویتامین E در روغن‌های گیاهی، جوانه گندم، غلات کامل و غلات غنی شده، دانه ها، آجیل و کره بادام زمینی یافت می‌شود.

ویتامین C

بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، احتمالا ویتامین C شناخته شده‌ترین آنتی‌اکسیدان باشد که طیف گسترده‌ای از مزایای سلامتی را اراعه دهد. این مزایا شامل محافظت از بدن در برابر عفونت و صدمه به سلول‌های بدن، پشتیبانی به تشکیل کلاژن (بافت همبند که استخوان ها و ماهیچه ها را در کنار هم نگه می دارد) و  پشتیبانی به جذب آهن می‌شود. پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، توت‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی، کلم بروکلی و سیب زمینی سرشار از ویتامین C است. 

بهترین راه برای تشکیل یک برنامه غذایی سالم، خوردن قولها و بین‌قولهای متعادل در هر روز و لذت بردن از غذاهای متنوع است. خوردن حداقل ۱.۵ تا ۲ فنجان میوه و ۲.۵ تا ۳ فنجان سبزیجات در روز اغاز خوبی برای زندگی سالم بزرگسالان است.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article