به گزارش آفتاب شرق
«محمدصادق عظیمیفر»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، از الزام پمپ بنزینها به نصب ایستگاه شارژ خودروهای برقی خبر داد. به حرف های او، مصوبه شورای اقتصاد با نوشته «مطرح حملونقل درون شهری عمومی و پاک» به این سازمان و نهادهای زیرمجموعه آن ابلاغ شده است.
بر پایه این مصوبه، پمپبنزینها باید به جایگاههای شارژ تجهیزشوند. در این مصوبه، صدور و تمدید مجوز فعالیت جایگاههای سوخت شهری و بینشهری منوط به تعلق فضای موردنیاز برای احداث حداقل یک ایستگاه شارژ تکنازل برای خودروهای برقی شده است.
مقصد از صدور این مصوبه افت مشکل تردد خودروهای برقی در سرزمین است. درصورتیکه هر جایگاه سوخت یک ایستگاه شارژر برای خودروهای الکتریکی داشته باشد، مالکان این خودروها میتوانند بدون نگرانی در سطح سرزمین تردد کنند. این چنین درصورت تجهیز همه پمپبنزینها در شهرهای بزرگ به ایستگاه شارژ، مشکل تردد تاکسیهای الکتریکی نیز حل خواهد شد و رانندگان تاکسی از خرید این خودروها استقبال بیشتری میکنند.
چرا ایستگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزینها نصب میشود؟
یکی از نکات مهم این مصوبه الزام پمپبنزینها به نصب ایستگاه شارژ است. پمپبنزینها طبق معمولً به ژنراتور دیزلی مجهزند که درصورت قطع برق، بهصورت اضطراری برق جایگاه را فراهم میکند؛ به این علت پمپبنزینها حتی زمان قطعی سراسری برق منطقه هم چنان از نیروی الکتریکی منفعتمند خواهند می بود. این عمل میتواند بر بازار خودروهای برقی تأثیر بگذارد؛ چون این خودروها بهعلت نبوده است زیرساخت شارژر چندان موردتوجه مصرفکنندگان ایرانی قرار نگرفتهاند.
در دیگر بندهای مصوبه «مطرح حملونقل درونشهری عمومی و پاک» به موارد فرد دیگر درمورد توزیع سوخت نیز اشاره شده است؛ برای مثال حداکثر بنزین ماهانه که به تاکسیهای سدان تازه پایه گازسوز تعلق داده شده، ۵۰ لیتر خواهد می بود. این رقم برای تاکسیهای هیبریدی ۱۵۰ لیتر و برای ونهای بنزینی تازه ۴۰۰ لیتر محاسبه خواهد شد. شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی ایران موظف است برای تاکسیهای این مطرح با این مقدار سهمیه کارت سوخت صادر کند و پیشبینیهای ملزوم را در سامانه کارت هوشمند سوخت انجام دهد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی