به گزارش آفتاب شرق
انویدیا برای مقابله با بحران مصرف بالای آب در دیتاسنترهای مبتنی بر هوش مصنوعی، به سیستم خنککننده تازه «Direct-to-Chip» روی آورده است؛ این فناوری تا ۳۰۰ برابر از نظر مصرف آب و تا ۲۵ برابر در مصرف انرژی بهینهتر عمل میکند.
بر پایه گزارش «Tom’s Hardware»، درحالیکه مراکز داده هوش مصنوعی هر روز بزرگتر و پرمصرفتر خواهد شد، نگرانیها درمورد مصرف بالای انرژی و بهاختصاصی آب افزایش یافته است. انویدیا که یکی از مهمترین بازیگران صنعت هوش مصنوعی محسوب میشود، اظهار کرده که با منفعتگیری از سیستم خنککنندگی مستقیم به چیپ Direct-to-Chip توانسته مصرف آب در سیستمهای خنککننده را نسبت به راه حلهای سنتی، تا ۳۰۰ برابر افت دهد. این سیستم در تازه ترین نسل از سرورهای این شرکت شامل «GB200 NVL72» و GB300» NVL72» پیادهسازی شده که مخصوص پردازشهای سنگین هوش مصنوعی طراحی شدهاند.
تعداد بسیاری از دیتاسنترهای امروزی برای خنککردن سیستمها از روش خنکسازی مایع تبخیری منفعت گیری میکنند که با وجود کارایی بالا، مقدار بسیاری آب مصرف میکند. به حرف های انویدیا، در نسل تازه سیستمها دیگر خبری از این متدهای سنتی نیست و به جای آن، از خنککننده مایع Direct-to-Chip منفعت گیری شده که در یک سیستم حلقهبسته عمل میکند.
این سیستم، بدون تبخیر مایع، گرما را از طریق صفحات سرد بهطور مستقیم از چیپها به بیرون منتقل میکند و سپس از طریق مبدلهای حرارتی به سیستم خنککننده مرکزی دیتاسنتر هدایت میشود. همین نوشته، مصرف آب را تا حد چشمگیری افت داده است.
تأثیر خنککننده مایع انویدیا بر منفعتوری انرژی
تراشههای تازه انویدیا توان زیاد بالاتری نسبت به سیستمهای عادی مصرف میکنند. برای مثال، یک رک معمولی دیتاسنتر نزدیک به ۲۰ کیلووات برق مصرف میکند، اما رکهای تازه انویدیا تا ۱۴۰ کیلووات انرژی مصرف میکنند. همین نوشته علتمیشود که خنکسازی با هوا دیگر پاسخگو نباشد و سیستمهای مایع به یک الزام تبدیل شوند. انویدیا در همین جهت، با همکاری شرکتهایی نظیر «Schneider Electric»، طراحیهایی برای مراکز داده با بیشتر از ۱۱۰۰ کارت گرافیک اراعه داده که همه انها از این سیستم خنککننده پیشرفته حمایتمیکنند.

هرچند منفعت گیری از خنککننده حلقهبسته با مایع در مصرف آب و انرژی زیاد مؤثر است، اما پیادهسازی آن در مقیاس گسترده نیاز به بازطراحی کل زیرساخت دیتاسنتر دارد. از آنجایی که این سیستمها باید مهروموم و بدون نشت باشند، تعمیر و نگهداری آنها دشوارتر است و تحول قطعات داخل رک نیاز به برنامهریزی دقیقتری دارد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی