شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

ابر مولکولی Gum37 و خوشه ستاره‌ای NGC 3572_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

در عکس روز ناسا، نمایی رنگارنگ از ابر مولکولی Gum37 و خوشه ستاره‌ای جوان NGC 3572 به ثبت رسیده است. این چشم‌انداز خیره‌کننده که در آسمان نیمکره جنوبی، در راستای صورت فلکی شاه‌تخته (Carina) قرار دارد، با نمایش درخشش گازهای تابان، ابرهای غبار و رشته‌های ستاره‌زایی، نمایی از پویایی تولد ستارگان در کهکشان ما را به عکس می‌کشد.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

این پرتره کیهانی باشکوه، تابش گازهای درخشان و ابرهای غبار تیره‌رنگ را در کنار ستارگان جوان خوشه ستاره‌ای NGC 3572 نمایش می‌دهد.

گازها و غبارهای بین‌ستاره‌ای که در عکس می‌بینید، به رنگ‌های پالت تلسکوپ فضایی هابل نشان داده شده‌اند. این مواد بخشی از ابر مولکولی مادرند که خوشه ستاره‌ای NGC 3572 در دل آن شکل گرفته است. این ابر مولکولی با نام قدم ۳۷ (Gum37) فهرست‌بندی شده است.

در این قاب تلسکوپی که نزدیک به ۱۰۰ سال نوری وسعت دارد، ستارگان خوشه NGC 3572 در قسمت بالای مرکز عکس دیده خواهد شد. این خوشه در فاصله تقریبی ۹ هزار سال نوری از زمین قرار دارد.

در این ابر مولکولی، جریان‌های متراکمی از ماده دیده می‌شود که در تاثییر بادهای ستاره‌ای و تابش پرانرژی ستارگان جوان، فرسایش یافته و شکل‌هایی کشیده و دنباله‌دار تشکیل کرده‌اند. این ساختارهای رشته‌ای به گمان زیاد مکان‌های فعالی برای ستاره‌زایی می باشند. شکل ظاهری آنها شباهت بسیاری به بچه‌قورباغه‌های سحابی IC 410 دارد؛ ساختارهایی که در آسمان نیم‌کره شمالی برای منجمان آماتور شناخته‌شده‌ترند.

با گذر ده‌ها تا صدها میلیون سال، انتظار می‌رود گازها و ستارگان این خوشه در تاثییر نیروهای گرانشی و رویدادهای پرانفجاری همانند ابرنواخترها که به زندگی مختصر ستارگان عظیم خوشه آخر خواهند داد، به اطراف پراکنده شوند و ساختار جاری خوشه از هم گسسته شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article