شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

درآمد ۱۴۰۰ میلیارد دلاری از هوش مصنوعی تا سال 2035_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

اسنادی به‌تازگی از متا در دادگاه منتشرشده که نشان خواهند داد این شرکت پیش‌بینی کرده که تا سال ۲۰۳۵ می‌تواند از محصولات هوش مصنوعی خود بین ۴۶۰ تا ۱۴۰۰ میلیارد دلار درآمد کسب کند. این چنین این شرکت انتظار دارد در سال ۲۰۲۵ نیز بین ۲ تا ۳ میلیارد دلار از این حوزه درآمد داشته باشد.

بر پایه گزارش تک‌کرانچ، این اسناد توسط وکلای نویسندگانی اراعه شده که به علت منفعت گیری بدون مجوز متا از آثارشان برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی از این شرکت شکایت کرده‌اند. هرچند اسناد دقیقاً اشکار نمی‌کنند که منظور از «محصولات هوش مصنوعی مولد» چیست، اما مشخصاً متا از راه حلهای مختلفی از جمله مدل‌های Llama، دستیار هوشمند Meta AI (که اپلیکیشن آن اخیراً معارفه شد)، و APIهای سفارشی‌سازی مدل‌ها، از هوش مصنوعی کسب درآمد می‌کند.

این چنین «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، در جریان اراعه گزارش مالی فصل اول ۲۰۲۵ اظهار کرده می بود که امکان پذیر دستیار Meta AI در آینده تبلیغات نمایش دهد یا نسخه اشتراکی با قابلیت‌های اختصاصی داشته باشد.

اندوخته‌گذاری کلان متا در هوش مصنوعی

مطابق این اسناد، متا اندوخته‌گذاری کلانی روی تیم‌های گسترش محصولات هوش مصنوعی انجام داده است. بودجه این شرکت برای هوش مصنوعی مولد (GenAI) در سال ۲۰۲۴ بیشتر از ۹۰۰ میلیون دلار بوده و انتظار می‌رود در سال جاری از مرز یک میلیارد دلار نیز عبور کند. این مبلغ، شامل هزینه‌های زیرساخت برای آموزش و اجرای مدل‌ها نمی‌شود. متا پیش‌تر اظهار کرده می بود که تصمیم دارد بین ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار برای ساخت مراکز داده تازه در سال ۲۰۲۵ هزینه کند.

اگر متا با نویسندگان شاکی توافقنامه‌ای را برای مجوز منفعت گیری از کتاب‌هایشان امضا می‌کرد، این بودجه‌ها حتی می‌توانست زیاد تر هم باشد. بر پایه گزارش‌ها، این شرکت در سال ۲۰۲۳ درمورد صرف ۲۰۰ میلیون دلار برای تهیه داده‌های آموزشی مدل Llama سخن بگویید کرده می بود که نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار از آن صرف کتاب‌ها می‌شد. اما در نهایت متا انگارً تصمیم گرفته به جای خرید قانونی، از نسخه‌های دیجیتال کتاب‌ها به طور گسترده و غیرقانونی منفعت گیری کند.

سخنگوی غول فناوری در بیانیه‌ای به وب‌سایت TechCrunch او گفت:

«متا مدل‌های تحول‌آفرین [و متن‌باز] هوش مصنوعی گسترش داده که جهت نوآوری، منفعت‌وری و خلاقیت دیدنی برای افراد و شرکت‌ها شده‌اند. منفعت گیری منصفانه از آثار دارای حق نشر برای این پیشرفت حیاتی است. ما با ادعاهای نویسندگان مخالفیم و مستندات کامل، روایت متغیری اراعه می‌کنند. ما با قوت از خود دفاع می کنیم و به گسترش هوش مصنوعی مولد به سود همگان ادامه خواهیم داد.»

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article