به گزارش آفتاب شرق
دکتر محمد امانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، میگوید: مکملهای کلسیم همانند: کلسیم سیترات، کربنات کلسیم و… حاوی ترکیبات مورد نیاز برای نگه داری سلامت استخوان، مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در سنین بالا می باشند و متخصصان بسیاری برای نگه داری توده استخوانی مصرف این مکملها را پیشنهاد میکنند.
مکمل مورد پیشنهاد از سوی متخصصان، زیاد تر کلسیم سیترات ۱۰۰۰ میلیگرمی است. برخلاف باور نادرستی که در بین عوام وجود دارد، فکر میشود که همه ۱۰۰۰میلیگرم کلسیم جذب بدن میشود، در صورتی که این باور غلط است و فقط نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیگرم کلسیم در بدن قابلیت جذب دارد.
هر فردی بر پایه سن و جنس باید مقدار متغیری از کلسیم را مصرف کند و طبق معمولً خانمهای بالای ۵۰ سال نیاز به ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم روزانه دارند. اما اگر میخواهید مقدار جذب کلسیم روزانه زیاد تر شود علاوه بر مصرف منبع های لبنی که غنی از کلسیم می باشند بهتر است قرص کلسیم ۱۰۰۰ میلی گرمی را نصف کنید و در دو وعده صبح و سپس از ظهر منفعت گیری کنید. به این صورت زیست فراهمی و جذب کلسیم افزایش خواهد داشت و این چنین آسیبی هم به کلیهها داخل نمیشود.
چه داروهایی را نباید با مکمل کلسیم مصرف کرد؟
اولین دارو لووتیروکسین است. این دارو فرم سنتتیک هورمون تیروکسین (T۴) است و به تجویز همکاران غدد برای درمان کمکاری تیروئید تجویز میشود و باید منفعت گیری شود. FDA پیشنهاد کرده که باید فاصله مصرف لووتیروکسین با لبنیات و مکمل کلسیم حداکثر ۳ تا ۴ ساعت باشد.
بعد افرادی که صبحها لووتیروکسین مصرف میکنند نباید در وعده صبحانه لبنیات یا مکمل کلسیم مصرف کنند و در صورت منفعت گیری باید فاصله مراعات شود. دومین دارویی که مصرف آن نباید با مکملهای کلسیم دار و لبنیات توام شود انواعی از آنتی بیوتیکها است که باید یک فاصله ۲ تا ۳ ساعتی مراعات شود.
آنتی بیوتیکهایی نظیر سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین و… از این جمله اند. این چنین مصرف قرصهای آهن هم نباید با مکمل کلسیم همراه باشد. حتی پیشنهاد شده است که لبنیات را با قرص آهن نخورید. بهتر است قرص آهن را شبها مصرف کنید چون افرادی که در طی روز قرص آهن میخورند امکان پذیر در تماس با نور خورشید یک سری صدمهها و لکهایی روی پوست شان تشکیل شود. یقیناً گروهی از داروها هم می باشند که افراد مبتلا به پوکی استخوان برای تحکیم استخوانها منفعت گیری میکنند و آنها هم میتواند جهت ابراز تداخلاتی با مکملهای کلسیمیشود.
تفاوت مکمل کربنات کلسیم و سیترات کلسیم
قرص کربنات کلسیم در قیاس با کلسیم سیترات، عوارض گوارشی زیاد بیشتری دارد. اما در عین حال کلسیم المنتال بیشتری دارد. منظور از کلسیم المنتال، مقدار کلسیم قابل جذب در بدن است. لذا قابلیت جذب کلسیم بالاتر و بهتری نسبت به کلسیم سیترات دارد. طبق معمول بهتر است برای افت عوارض گوارشی نظیر: نفخ و یبوست، قرص کربنات کلسیم همراه با غذا خورده شود.
اما سیترات کلسیم این مزیت را دارد که اگر با معده خالی یا با غذا خورده شود، به خوبی جذب خواهد شد. یقیناً آن دسته از افرادی که با مصرف کلسیم سیترات دچار یبوست یا نفخ خواهد شد، بهتر است که این قرص را ابتدای غذا با یک لیوان کامل آب و نه نصف لیوان مصرف کنند. طبق معمول بهترین زمان مصرف روزانه کلسیم از سپس صبحانه تا قبل از ناهار پیشنهاد میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی