به گزارش آفتاب شرق
فیزیکدانی بریتانیایی در مقالهای تازه گرانش را به کارکرد رایانهای برای فشردهسازی اطلاعات تشبیه کرده است. او میگوید گرانش امکان پذیر نشان بدهد جهان ما همانندسازی کامپیوتری است (چیزی همانند دنیای فیلم ماتریکس).
«ملوین وُپسان»، فیزیکدان دانشگاه پورتسموث، در مقالهای که ژورنال AIP Advances انتشار کرده، نظریه جدیدش درمورد ماهیت گرانش را نقل کرده است. مطابق دیدگاه او، گرانش امکان پذیر نتیجه تمایل جهان به افت آشفتگی و بینظمی باشد؛ همان گونه که رایانه برای افزایش کارایی خود، دادهها را فشرده میکند.
او در تحقیق خود نوشته است:
«[گرانش] نمونه فرد دیگر از فشردهسازی داده و بهینهسازی محاسباتی در جهان ماست که امکان وجود جهانی همانندسازیشده یا محاسباتی را تحکیم میکند.»
وپسان باتکیهبر «قانون دوم پویایی اطلاعات» خودش که میگوید: «آنتروپی هر سیستم ثابت میماند یا طی زمان افزایش مییابد.»، استدلال کرده که گرانش ماده و اجسام را در فضا کنار هم نگه میدارد تا آنتروپی در کمترین حالت باقی بماند. دقیقاً همانند رایانه که دادهها را مرتب و فشرده میکند.
او استدلال میکند که اطلاعات ذخیرهشده در سلولهای ابتدایی (که کوچکترین حجم ممکن در مکانیک کوانتومی تعریف خواهد شد) مختصات ماده را در همانندسازی اشکار میکنند. او میگوید:
«این فرایند دقیقاً شبیه روشی است که در آن بازی دیجیتال کامپیوتری، اپلیکیشن حقیقت مجازی یا هر همانندسازی پیشرفته فرد دیگر طراحی میشود.»
توضیحات فیزیکدان دانشگاه پورتسموث درمورد وجود جهان در همانندسازی کامپیوتری

اثبات این نظریه کار سختی خواهد می بود. وپسان در بیانیهای میگوید:
«یافتههای من در این مطالعه با این ایده همخوانی دارد که جهان امکان پذیر همانند رایانهای عظیم عمل کند یا حقیقت ما ساختاری همانندسازیشده باشد. درست همانند رایانهها که تلاش میکنند فضا را ذخیره و کارکرد خود را بهینه کنند، جهان نیز امکان پذیر همین کار را بکند.»
مقاله وپسان بخشی از جنبش بزرگتری بین دانشمندان محسوب میشود که میکوشند نیروهای طبیعت را با این فکر توضیح دهند که آنها نتیجه همانندسازی می باشند. اغاز دهه ۲۰۰۰، فیلسوفی به نام «نیک باستروم» این نظریه را نقل کرد که حقیقت ما همانندسازی کامپیوتری است که تمدنی زیاد پیشرفته آن را ساخته است. نظریهای که احتمالا شما را هم به یاد داستان فیلم معروف ماتریکس بیندازد.
این فیزیکدان بریتانیایی زمانها است از طرفداران نظریه همانندسازی است. او سال ۲۰۲۲ استدلال کرده می بود ژنومهای ویروس کرونا طی زمان افت آنتروپی را نشان دادهاند؛ مدرکی که از قانون دوم پویایی اطلاعات او حمایتمیکند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی