به گزارش آفتاب شرق
این چشمانداز خیرهکننده که در عکس روز ناسا میبینید، ۲ کهکشان غولپیکر را مشخص می کند که دچار نبردی گرانشی شدهاند؛ نبردی که میلیاردها سالها است ادامه دارد و سرنوشت نهاییاش ادغام و تولد کهکشانی نو خواهد می بود.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
گوشه بالای سمت چپ عکس که با بازوهایی آبیرنگ احاطه شده و سحابیهای قرمزرنگی درون آن پراکنده شده، کهکشان مارپیچی M81 است. گوشه پایین سمت راست نیز که با خطی روشن در مرکز و گازهای درخشان قرمز اطرافش اشکار است، کهکشان نامنظم M82 دیده میشود.
این چنین بخوانید: M82، کهکشانی با باد اَبرکهکشانی
هر بار این ۲ کهکشان با دورهای تقریباً ۱۰۰ میلیون ساله از کنار هم عبور میکنند، میدان گرانشی هریک بهشدت ساختار کهکشان دیگر را تحتتأثیر قرار میدهد. در عبور قبلی، نیروی گرانش M82 به گمان زیادً امواج چگالی را که اطراف کهکشان M81 وجود دارد، افزایش داده و به تحکیم بازوهای مارپیچی زیبای آن پشتیبانی کرده است.
در روبه رو، کهکشان M81 علتشد در M82 مناطق ستارهزایی فعالی شکل بگیرند و ابرهای گازی آن با چنان شدتی برخورد کنند که کهکشان در طیف پرتوهای ایکس بدرخشد.
این نبرد کیهانی از طریق درخشش کمنور سحابی «شار یکپارچه» از روی زمین دیده میشود. سحابی شار یکپارچه یا بهاختصار IFN، مجموعهای از گازها و غبارهای کمنور و نسبتاً ناشناخته است که در کهکشان راه شیری پراکندهاند.
سرنوشت این نبرد چه خواهد می بود؟ چند میلیارد سال دیگر، رقابت این ۲ غول آسمانی به آخر میرسد و نتیجه آن ادغام آنها در قالب کهکشانی واحد خواهد می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی